Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasie Karlovac-->Split ale przez Plitvice

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Budik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Budik » 19.08.2005 08:47

Czy na trasie Karlovac - Knin na drodze do Splitu jest jakis autogaz ? bo z
tego co znalazlem na necie to gaz konczy sie chyba w Karlovacu i pozniej az
Split :)
Chodzi mi o te drogi gorzyste... nie chce jechac wlasnie autostrada i tu sie zastanawiam czy nie stane gdzie w szarym polu bez gazu :P
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 19.08.2005 08:57

w zeszłym roku tak gnałem i jutro też będę - nie było stacji ale wystarczyło mi gazu do Splitu choć butle mam małą (35 litrów). Wystarczy jechac w miarę oszczędnie i styknie gazu na pewno.
Budik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Budik » 19.08.2005 08:58

No ja wyjezdzam dzisiaj z Rzeszowa wieczorkiem :)
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 19.08.2005 09:38

witam.
Byłem w Chorwacji na przełomie lipca i sierpnia. Na trasie Karlovac-Split były dwie stacje z LPG ale niestety jeszcze nie otwarte ( tzn lpg). Niewiem jak teraz jest. Mi powiedzieli że maja być otwarte do końca sierpnia. A te stacje dokładnie znajdują sie ok 30 km przed Szybenikiem.
margaret
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 22.08.2005 10:40

Niestety nie ma gazu na drodze Karlovac - Plitvice ale można zatankować jadąc od strony morza na stacji Kozjak za Splitem (i prosić żeby dobijał do maxa) i nam wystarczyło do Karlovac (butla mała 35 l) póżniej był problem bo na autostradę po Plitvicach wjeżdża się juz za stacją LPG (mija się po drodze jedną ale po drugiej stronie), była wprawdzie tabliczka w Karlovacu ale my jechaliśmy po 21 i nie chciało nam się zjeżdzać i szukać po uliczkach nie mając pewności że znajdziemy i zapłacimy kartą bo gotówki już nie mieliśmy

Na Węgrzech gaz 149 HUF/l czyli ok 2.5 zł
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 22.08.2005 12:50

margaret napisał(a):Niestety nie ma gazu na drodze Karlovac - Plitvice ale można zatankować jadąc od strony morza na stacji Kozjak za Splitem (i prosić żeby dobijał do maxa) i nam wystarczyło do Karlovac (butla mała 35 l) póżniej był problem bo na autostradę po Plitvicach wjeżdża się juz za stacją LPG (mija się po drodze jedną ale po drugiej stronie), była wprawdzie tabliczka w Karlovacu ale my jechaliśmy po 21 i nie chciało nam się zjeżdzać i szukać po uliczkach nie mając pewności że znajdziemy i zapłacimy kartą bo gotówki już nie mieliśmy

Na Węgrzech gaz 149 HUF/l czyli ok 2.5 zł
nie prawda, że stacja z LPG w Karlovacu jest za bramkami na autostradę, ona jest tuż przed bramkami, jadąc od strony Plitvic po lewej stronie, trzeba skręcić na światłach które są kilka metrów przed wjazdem na autostradę w lewo.
margaret
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 22.08.2005 15:53

My jej nie zauważyliśmy.
I jedno ważne pytanie czy w sobotę po 21 była czynna i czy można płacić kartą
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 23.08.2005 07:17

margaret napisał(a):My jej nie zauważyliśmy.
I jedno ważne pytanie czy w sobotę po 21 była czynna i czy można płacić kartą
mozna płacić kartą a stacja jest całodobowa, trzeba tylko uważać na wskazanie dystrybutra i czy płaci się za swoje tankowanie.
margaret
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 23.08.2005 20:06

to szkoda że nie wiedzieliśmy o tej stacji - dzięki za informację będzie w sam raz na przyszłość
dawid__77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid__77 » 24.08.2005 14:00

Witam,
jechalem ta droga tydzien temu z tym ze skrecilem w kninie na szybenik gazu od karlovaca do szybenika nie widzialem, ale mnie wystarczylo to co zatankowalem w Jastrebrasko pzy autostradzie przed karlovacem.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone