Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cieglo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieglo » 01.03.2007 22:25

robson z cyferkami napisał(a):te same końcówki

klopot napisał(a):Tak

Mam rozumieć, że posiadając "holendra" także nie mam się czego obawiać? Warto to uściślić, wiele aut z Holandii wymaga właśnie takiej specyficznej przejściówki...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2007 17:40

cieglo napisał(a):
robson z cyferkami napisał(a):te same końcówki

klopot napisał(a):Tak

Mam rozumieć, że posiadając "holendra" także nie mam się czego obawiać? Warto to uściślić, wiele aut z Holandii wymaga właśnie takiej specyficznej przejściówki...

Mając "holendra" lepiej mieć przejściówkę na "polską",w Cro końcówki mają "polskie" ,chociaż widziałem na stacjach przejściówki do różnych wynalazków
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 29.03.2007 12:14

tankowane w Mikulovie w poniedzialek, 1litr gazu - 14,90 Cr - oczywiscie na Shellu po prawej wracajac z Austrii. w Loipersdorf gaz po 0,690 e
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 01.04.2007 11:36

Fatboy napisał(a):tankowane w Mikulovie w poniedzialek, 1litr gazu - 14,90 Cr - oczywiscie na Shellu po prawej wracajac z Austrii. w Loipersdorf gaz po 0,690 e

Na tej stacji nie zapłacisz kartą. Przynajmniej tak było w 2006. Korony lub Euro. Obsługa przelicza na Euro na kalkulatorku i wychodzi dziwnie drożej. Parę kilometrów od Mikulova w kierunku na Brno w miejscowości Bavory jest stacja BENZINA. Tam jest LPG i spokojnie zapłacisz kartą. :!:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 01.04.2007 13:18

Hunter napisał(a):
Fatboy napisał(a):tankowane w Mikulovie w poniedzialek, 1litr gazu - 14,90 Cr - oczywiscie na Shellu po prawej wracajac z Austrii. w Loipersdorf gaz po 0,690 e

Na tej stacji nie zapłacisz kartą.

Potwierdzam. Ale np. ja jadąc do Chorwacji biorę zawsze ze sobą 1000 koron na wszelki wypadek, gdyby były problemy z płatnoscią kartą. POtem wracając na tej stacji wydaję całe pozostałe korony na LPG.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2007 10:07

Jest możliwość płacenia kartą tankując LPG jadąc przez Znojmo :?:
Chodzi mi o stację między granicami CZ-Austria
Ostatnio edytowano 23.05.2007 19:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 19.04.2007 12:13

szaki17 napisał(a):Jest możliwość płacenia kartą tankując LPG jadąc przez Znojmo :?:

gotowka tylko :roll:
noras
Globtroter
LPG Słowenia

Nieprzeczytany postnapisał(a) noras » 07.05.2007 09:45

Chciałem dodać info o stacji LPG w Słowenii - na autostradzie Ljubljana - Postojna pierwsza stacja za Ljubljaną - Barje jest LPG. Płatność kartą też, cena ok. 0,58 eur.
Tankowałem w sobotę :)
jaro77m
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro77m » 14.05.2007 12:18

tankujcie lpg w czechach,bo w austri nie spotkalem.a w cro jest dużo stacji z lpg .
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 20.05.2007 12:26

http://www.unp-udruga.hr/site/eng/punionice.htm

nowa linka do adresów stacji LPG na Chorwacji. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2007 19:19

Jadąc przez Znojmo w strefie między granicznej ( Cz-A ) jest duża stacja benzynowa,czy jest na niej LPG i czy jest możliwość płacenia kartą :?:
Wcześniej pytałem o to ale niezbyt precyzyjnie, nie podałem o która stację mi chodzi :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2007 12:42

szaki17 napisał(a):Jadąc przez Znojmo w strefie między granicznej ( Cz-A ) jest duża stacja benzynowa,czy jest na niej LPG i czy jest możliwość płacenia kartą :?:
Wcześniej pytałem o to ale niezbyt precyzyjnie, nie podałem o która stację mi chodzi :oops:

Nikt mi nie odpowie :?: :(
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 25.05.2007 13:11

szaki17 napisał(a):
szaki17 napisał(a):Jadąc przez Znojmo w strefie między granicznej ( Cz-A ) jest duża stacja benzynowa,czy jest na niej LPG i czy jest możliwość płacenia kartą :?:

Nikt mi nie odpowie :?: :(

Myślę, że chodzi Ci o stację Shell, która jest po prawej stronie. Jeżeli właśnie o nią, to odpowiadam, że niema na niej LPG. Musisz zatankować jakieś 200-300 m wcześniej po lewej stronie drogi. Nie pamiętam nazwy stacji, ale jest pewne, że nie można na niej płacić kartą. Pozostaje tylko gotówka :lol: No i oczywiście gazik nie tej samej klasy co w CRO. :papa: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2007 13:22

Wielkie dzięki,teraz mama pewność,korony do kieszeni :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2007 13:34

Podobna sytuacja z płaceniem kartą występuje na Słowacji. Za etylinę lub ropę nie ma praktycznie żadnych problemów z płatnością kartą (chyba, że stacja nie ma terminala, ale mało już takich). Natomiast za LPG to generalnie chcą gotówkę, nawet jak stacja obsługuje karty. Niestety przed tankowaniem trzeba to ustalić, żeby później nie było problemu, Miałem taka sytuację nie raz, że tankując na stacji i LPG i etylinę - za etylinę skasowali mi kartę a za LPG gotówkę - trochę to chore ale cóż........ :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone