Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonzo
Croentuzjasta
Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 02.06.2013 19:26

Raul73 napisał(a):
Schowek01.jpg

To jest BP na MOP Guntramsdorf - ceny wysokie, jak to w Austrii (zwykle ok. 0,85 euro).

O Aralu nie słyszałem w tamtych rejonach.

EDIT: aha, już wiem - Aral należy do BP. A więc to prawdopodobnie chodzi o tą samą stację. Tyle, że ta akurat to zwykla zielona BP, nie żaden Aral.

Już jest po 0.92 euro.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2013 20:43

gonzo napisał(a):Już jest po 0.92 euro.

8O 8O 8O
Skąd takie informacje?

Zarówno PZMot, jak i Gazeo podają aktualną cenę LPG w Austrii 0,84 euro
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 02.06.2013 21:03

Czy w Austrii nie zdają sobie sprawy z tego,że przy takich cenach nie opłaca sie tankować?
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 02.06.2013 21:42

Przez Bratysławę jechałem za każdym razem - i zawsz epostój i tankowanie na Zlatych Pieskach.

Czy możesz napisać mniej więcej gdzie jest ta stacja, będę leciał pierwszy raz do Cro i chce dolać do pełna żeby nie tankować na Węgrzech.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2013 23:40

Prosze bardzo: MOP-y Zlate Piesky są zaznaczone na mapie czerwonymi kropkami: w stronę Austrii/Węgier (u góry) jest to Slovnaft, w stronę Polski (przy lotnisku) - OMV:

Schowek02.jpg
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 03.06.2013 19:33

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 04.06.2013 19:01

Raul73 napisał(a):

8O 8O 8O
Skąd takie informacje?

Bo sam osobiście kupowałem.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.06.2013 19:06

gonzo napisał(a):
Raul73 napisał(a):

8O 8O 8O
Skąd takie informacje?

Bo sam osobiście kupowałem.

Qźwa, toż to 4 zł za litr!!! To już w ogóle nie opłaca się tego wlewać - już taniej na naszej beznynie będzie.
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 04.06.2013 21:50

efendi napisał(a):
jacek73 napisał(a):
efendi napisał(a):Czechy: w nocy to masz tylko Shell w Mikulovie :) z tego co pamiętam więc jak się zatankujesz w Boboszowie do pełna przykładowo to dolecisz, no chyba że masz butle 20L.

Austra: w nocy to za Wiedniem na autobanie zaraz masz po prawej takiego nowego ARAL'a (jak ja jechałem w tamtym roku to dopiero wstawiali dystrybutor LPG więc w tym roku napewno juz bedzie) oraz na gdzieś koło Graz'u masz stacje (nie Shell) gdzie jest LPG

Słowenia: w nocy brak, ale jak się zatankujesz na autobanie w A to dojedziesz do Cro

Chorwacja: co druga stacja ma gaz dopiero na nitce od Zagrzebia na Wybrzeże

czy w Boboszowie jest stacja LPG czy to pomyłka? bo z tego co czytałem to ostatnia stacja Lpg na tej trasie jest w Międzylesiu 8O

no miałem na myśli Międzylesie :P

Ostatnia stacja w Międzylesiu Orlen :) :) Oczywiście jest lpg.
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 11.06.2013 21:54

Witam,tak sobie pomyślałem,że może w tym roku śmigać do Chorwacji autostradą z Poznania. Jest około 300km dalej ale wygoda niesamowita. Jak wygląda sprawa LPG w Niemczech. Chodzi mi o stacje na autostradzie,no i przy okazji jaka cena :) :) Może ktoś już przerabiał ten temat.Pozdr. :papa:
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 12.06.2013 18:15

Też miałem taki 'szalony " plan via Niemcy. 2 lata temu LPG tabkowałem przy austostradzie przed Lipskiem , ale gdzie to było-bij zabij nie wiem. Jedno co dobre,że opis stacji pokazywał juz z daleka,ze jest LPG,
mateuszsos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateuszsos » 13.06.2013 07:09

Witam w piątek o 19 wyjeżdżam do Chorwacji jadę przez Czechy Austrię i Słowenię.Z moich wyliczeń wyszło mi że muszę zatankować lpg przynajmniej 2 razy w tych krajach ,w Polsce zatankuje przed granicą i dojadę na tym do okolic miejscowości Bavory i Mikulova czy tam zatankuję gaz około godziny 22-23 ? W Austrii zaś będę musiał tankować w nocy myślałem o stacji w miejscowości Griffen przy autostradzie lub wcześniej w okolicach Grazu ,czy w nocy gdzieś tam do tankuje ??
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.06.2013 07:25

mateuszsos napisał(a):Witam w piątek o 19 wyjeżdżam do Chorwacji jadę przez Czechy Austrię i Słowenię.Z moich wyliczeń wyszło mi że muszę zatankować lpg przynajmniej 2 razy w tych krajach ,w Polsce zatankuje przed granicą i dojadę na tym do okolic miejscowości Bavory i Mikulova czy tam zatankuję gaz około godziny 22-23 ? W Austrii zaś będę musiał tankować w nocy myślałem o stacji w miejscowości Griffen przy autostradzie lub wcześniej w okolicach Grazu ,czy w nocy gdzieś tam do tankuje ??

Wydaje mi się, że się nie opłaca tankować gaz w Austrii. Taniej wyniesie Ciebie spalenie zapasów krajowej benzyny. Tak było 5 lat temu.
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 13.06.2013 09:24

Griffen to troche za daleko jeśli nie jedziesz przez Włochy.
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 13.06.2013 18:40

mateuszsos napisał(a):Witam w piątek o 19 wyjeżdżam do Chorwacji jadę przez Czechy Austrię i Słowenię.Z moich wyliczeń wyszło mi że muszę zatankować lpg przynajmniej 2 razy w tych krajach ,w Polsce zatankuje przed granicą i dojadę na tym do okolic miejscowości Bavory i Mikulova czy tam zatankuję gaz około godziny 22-23 ? W Austrii zaś będę musiał tankować w nocy myślałem o stacji w miejscowości Griffen przy autostradzie lub wcześniej w okolicach Grazu ,czy w nocy gdzieś tam do tankuje ??

Napisz po powrocie jakie są obecne ceny LPG po drodze i w Cro.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone