Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eStefan
Croentuzjasta
Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 27.05.2013 20:36

beniu11 napisał(a):
eStefan napisał(a):W Mikulovie na stacji cena gazu jest taka jak w Austrii.

Jeśli dobrze przeliczyłem to 28 gr. różnicy na korzyść Czech. :lol: Dane z PZM.

Całkiem możliwe w wakacje 2012 cena była taka sama, dlatego warto sprawdzić przed wyjazdem.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 28.05.2013 00:28

beniu11 napisał(a):
bieder1 napisał(a):
Pod Grazem to ta na 105km czy inna?

Innej na tym odcinku nie spotkałem.Jedyna na tej autostradzie. Jeśli dobrze pamiętam 2 razy się zdarzyło brak LPG. Mina była nietęga 8O

no z tego co patrzę to pod Grazem to nie 105km
105km jest wcześniej - to stacja
AGIP
Loipersdorf im Burgenland 280
7411 Loipersdorf im Burgenland
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 28.05.2013 06:36

bieder1 napisał(a):
beniu11 napisał(a):
bieder1 napisał(a):
Pod Grazem to ta na 105km czy inna?

Innej na tym odcinku nie spotkałem.Jedyna na tej autostradzie. Jeśli dobrze pamiętam 2 razy się zdarzyło brak LPG. Mina była nietęga 8O

no z tego co patrzę to pod Grazem to nie 105km
105km jest wcześniej - to stacja
AGIP
Loipersdorf im Burgenland 280
7411 Loipersdorf im Burgenland

No właśnie też nie rozumiem, czemu się wszyscy uparli pisać "105 kilometr", "stacja przed Grazem" itp.

Przeciez ta stacja ma nazwę! MOP nazywa się Loipersdorf, a stacja należy do sieci AGIP - tak chyba łatwiej, bo tak jest również na mapach i na znakach drogowych!

Zacznijcie nazywać ten zajazd "po imieniu", a skończą się takie nieporozumienia!
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 28.05.2013 07:01

Całkowicie się zgadzam. Temat można zamknąć. :D ale to jest 105km za Wiedniem a nie przed Grazem.Pozdr.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 28.05.2013 13:28

w zasadzie nie tylko na 105km
pod Grazem i pomiędzy także są
http://www.mylpg.eu/stations/austria
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 28.05.2013 16:18

beniu11 napisał(a):
beniu11 napisał(a):
jacek73 napisał(a):Witam
mam pytanie czy na stacji pod Grazem przy tankowaniu Lpg jest samoobsługa i czy jest problem z tankowaniem jeżeli trzeba wkręcić ,,tzw – reduktor” i gdzie najprędzej w Cro po objeździe płatnej autostrady Słowenii można zatankować Lpg bo się tak zastanawiam czy nie zatankować w Mikulowie i przejechać Austrii i Słowenii ile sie da na Lpg a resztę na 95 na Lpg robie tak do 350km zamiast szukać tracic czas i nerwy jak Tu słusznie niektórzy piszą pozdr Jacek :lol:

To zależy od humoru pracowników. Ja zawsze jak nikogo nie ma idę się zapytać czy mogę zatankować sam, z reguły jest pełna akceptacja. Ale to wyjątkowe sytuacje, prawie zawsze jest kolejka na kilka aut, i wtedy obsługa jest na miejscu. Najdłużej oczekiwałem około 20 minut. :smo:
W Chorwacji tankowałem zaraz na autostradzie. Myślę że na pewno było to przed Zagrzebiem. Ale generalnie nie ma z tym problemu.

Nie potrzeba reduktora.Końcówka taka sama jak u nas. W Cro również. :)

witam jeszcze raz dzięki :D mnie wmontowali przy wlewie paliwa tankowanie Lpg i jak tankuje to wkręcam taką końcówkę jak przy normalnych instalacjach a dowiedziałem sie ze w Austrii jest zakaz takiego tankowania stąd moje pytanie ale myślę ze spróbuje spytać obsługi na stacji jak nie pozwolą to będę jechał ile sie da na Lpg i w Cro zatankuje Lpg pozdr :) chyba ze ktos sie spotkał z czym takim i ma jaką rade 8O
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 28.05.2013 17:53

Ja też mam końcówkę wkręcaną przy wlewie i nie było żadnych problemów ani uwag. :) :)
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 28.05.2013 19:17

Panowie, kilka pytań. Gdzie tankować ostatni raz w Polsce przed Cieszynem ( ostatnia stacja Orlenu ma kosmiczne ceny). Gdzie ostatni raz w Czechach - (Mikulov) Czy jest duza różnica ceny miedzy ostatnią a przedostatnią stacje? W Austrii wiadomo,mozna odpuscić. Jakie sa ceny obecnie w Słowenii i Chorwacji.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 28.05.2013 20:11

maksikaz napisał(a):Panowie, kilka pytań. Gdzie tankować ostatni raz w Polsce przed Cieszynem ( ostatnia stacja Orlenu ma kosmiczne ceny).

W Żorach! W samym centrum 6 czy 7 stacji obok siebie - są tam chyba najtańsze paliwa w Polsce.
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 28.05.2013 21:10

Witam mam takie pytanie czy wie ktos moze jak jest z godzinami otwarcia slovnaft na d1 zlate piesky???bo patrze po internecie i raz pisza ze do 23 a raz ze calodobowo???a bede jechal w nocy z gory dziekuje za informacje...
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 28.05.2013 22:22

Gdzie na internecie? Bo na slovnaft.sk 24H.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 28.05.2013 22:33

Bartek_8610 napisał(a):Witam mam takie pytanie czy wie ktos moze jak jest z godzinami otwarcia slovnaft na d1 zlate piesky???bo patrze po internecie i raz pisza ze do 23 a raz ze calodobowo???a bede jechal w nocy z gory dziekuje za informacje...

Stacja czynna całodobowo, tylko od północy mają półgodzinną przerwę (coś w systemach komputerowych robią) i wtedy nie obsługują.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.05.2013 04:15

Jadąc po raz pierwszy do Cro Lanosem na LPG w 2003 r. ze zbiornikiem o ile dobrze pamietam 40 l - gazu starczało mi do Słowenii. Tankowałem w Polsce przy granicy czeskiej w Cieszynie następnie przy granicy austriackiej w Mikulovie i starczało mi do Słowenii. Słowenię jechałem 50 km na paliwie i tankowałem na najblizszej stacji LPG w Chorwacji.Po Chorwacji jeżdziłem na LPG. W 2005 r. zmieniłem samochód i jeżdżę drożej bo na Pb 95.
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 29.05.2013 06:41

beniu11 napisał(a):Ja też mam końcówkę wkręcaną przy wlewie i nie było żadnych problemów ani uwag. :) :)

a kiedy tankowałeś ostatni raz? bo ja mam ta wiadomość z przed tygodnia ze robili problemy, być może jak pisałeś to humor pracowników jest problemem a nie wkręcana końcówka :lol: , ale i tak spróbuje tak jak radziłeś zapytam czy mozna zatankowac jak nie do jadę na 95 do Cro i tak zakładałem ze jeśli będzie trzeba to będę jechał na benzynie pozdr :wink:
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 29.05.2013 07:36

jacek73 napisał(a):
beniu11 napisał(a):Ja też mam końcówkę wkręcaną przy wlewie i nie było żadnych problemów ani uwag. :) :)

a kiedy tankowałeś ostatni raz? bo ja mam ta wiadomość z przed tygodnia ze robili problemy, być może jak pisałeś to humor pracowników jest problemem a nie wkręcana końcówka :lol: , ale i tak spróbuje tak jak radziłeś zapytam czy mozna zatankowac jak nie do jadę na 95 do Cro i tak zakładałem ze jeśli będzie trzeba to będę jechał na benzynie pozdr :wink:

Tankowałem w zeszłym roku w lipcu. Jeżdżę moim autem 5 rok na tej trasie i nigdy nikt mi nie robił żadnych problemów. :)Jeśli możesz to wkręć końcówkę przed tankowaniem,aby nie fatygować obsługi. Ja mam końcówkę tak zamontowaną że wykręcam tylko przy tankowaniu benzyny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone