Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dace
Turysta
Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) dace » 23.05.2013 14:42

bieder1 napisał(a):
dace napisał(a):Fajnie bo chce dotrzec tam jak najszybciej i nie chce tracić czasu na szukanie LPG. Czy czas podany w google czyli 12.30 min (1256km) jest realny? http://goo.gl/maps/ciCL7

Alternatywą dla tej trasy jest opcja przez Słowacje http://goo.gl/maps/660zO i postuj w okolicach Bratysławy, trasa o 40 km dłuższa i nie wiem czy warto kombinować?

Policz sam... średnia około 100km/h Jeżdżę szybko może nawet za szybko i wiem że jest to możliwe ale sikać chyba byś musiał w biegu. Takie czasy z reguły kręcę jak jeżdżę sam.
Ja jeżdżę z Poznania pod Zadar więc mam trochę mniej niż ty ale nie dużo i zawsze planuję około 15-16 godzin.
W to wliczam małe i większe postoje.
Spałem po drodze tylko raz i od tego czasu uważam że to strata czasu - wolę na raz. .
Z reguły do CRO jadę w nocy więc postojów jest mniej ale za to jadę spokojniej. Na powrocie z reguły mi się śpieszy więc jadę szybciej ale znowu jadę w dzień więc jeszcze obiadek + więcej postojów na sikanie bo dzieci nie śpią. Więc tak czy siak wychodzi 15-16 godzin.

Jeżeli chcesz jechać w miarę bez przeszkód to wyjeżdżaj w tygodniu późniejszym popołudniem. Ruch w Polsce wtedy maleje i w miarę się jedzie. Najgorsze przelecisz w nocy i nad ranem będziesz kończył Austrię. Dodatkowo w tygodniu nie ma korków na granicy w CRO.
Powrót warto zrobić w weekend wyjeżdżając wcześnie rano. Na granicy z reguły są wtedy korki ale w przeciwnym kierunku. I oczywiście Czechy Polskę lepiej robić w sobotę lub niedzielę bo ruch wtedy mniejszy.

pozdr

Jedziemy na 2 fury z dzieciakami, pierwszy raz więc nie będe ryzykował.
7tomas7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 7tomas7 » 23.05.2013 20:40

darek1 napisał(a):Wolniej to znaczy dalej. Najważniejsze - aby bezpiecznie. Drogi usłane są trupami. Jedziesz z rodziną - jedż bezpiecznie.

Święte słowa. Głowa to podstawa. Gdy są warunki wiadomo, można szybciej, ale nie zawsze. Dodatkowo pamiętaj o rodzinie.
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 24.05.2013 12:14

witam znalazłem cos takiego odnosnie poi Lpg czy ktos wie jak to wgrac w automape?
http://chomikuj.pl/wwacz/NAWIGACJA+TOMT ... 3+chomikuj
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2013 12:54

Ten plik jest do TomToma. Wiec na AM nie pójdzie, trzeba go "przerobić' programem POIConverter link
A co konkretnie potrzebujesz ? Bo w AM jest baza (słaba) stacji LPG ..
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.05.2013 14:04

Również korzystam z POIConvertera - lekko, łatwo i przyjemnie przerabia punkty na format .amp
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 25.05.2013 07:14

szaki17 napisał(a):Ten plik jest do TomToma. Wiec na AM nie pójdzie, trzeba go "przerobić' programem POIConverter link

witam szukam poi Lpg na trasie czechy austria słowenia ni i cro
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 25.05.2013 08:04

jacek73 napisał(a):
szaki17 napisał(a):Ten plik jest do TomToma. Wiec na AM nie pójdzie, trzeba go "przerobić' programem POIConverter link

witam szukam poi Lpg na trasie czechy austria słowenia ni i cro

jacek73 napisał(a):witam znalazłem cos takiego odnosnie poi Lpg czy ktos wie jak to wgrac w automape?
http://chomikuj.pl/wwacz/NAWIGACJA+TOMT ... 3+chomikuj

No przecież znalazłeś sam i podałeś linka.
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 25.05.2013 08:51

no przecież jak ktos pyta to sie dpowiada
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 25.05.2013 12:54

Witam wszystkich forumowiczow:)W tym roku pierwszy raz wybieram sie do chorwacji i mam pytanie co do trasy...jaka najlepiej wybrac i jak z lpg???moja trasa ktora wybralem to (http://maps.google.pl/maps?saddr=O%C5%9 ... &via=4&z=8)z gory dziekuje za podpowiedzi:)
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 25.05.2013 13:03

Bartek_8610 napisał(a):Witam wszystkich forumowiczow:)W tym roku pierwszy raz wybieram sie do chorwacji i mam pytanie co do trasy...jaka najlepiej wybrac i jak z lpg???moja trasa ktora wybralem to (http://maps.google.pl/maps?saddr=O%C5%9 ... &via=4&z=8)z gory dziekuje za podpowiedzi:)

Wszystko ładnie tylko po co chcesz jechać przez centra każdych z wyznaczonych przez siebie miast?
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 25.05.2013 13:13

Znaczy to tu tak pokazane ale te miasta bokiem jakos objechac:)jak z gazem na tej trasie moze ktos wie?
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 25.05.2013 14:16

Bartek_8610 napisał(a):Znaczy to tu tak pokazane ale te miasta bokiem jakos objechac:)jak z gazem na tej trasie moze ktos wie?

Wystarczy przejrzeć ten wątek, parę stron w tył i wszystko jest. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2013 15:45

jacek73 napisał(a):no przecież jak ktos pyta to sie dpowiada

A zadał sobie kolega trud i przestudiował ten temat, bo mi zajęło 2 min. i znalazłem odpowiedź na twoje pytanie, jak by ci się nadal nie chciało czytać to podam ci link. I jeszcze jeden .
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 25.05.2013 16:09

rysiek_r74 napisał(a):
Bartek_8610 napisał(a):Znaczy to tu tak pokazane ale te miasta bokiem jakos objechac:)jak z gazem na tej trasie moze ktos wie?

Wystarczy przejrzeć ten wątek, parę stron w tył i wszystko jest. :lol:[/quote

Wszystko i jak to mowia nic:czytam studiuje i sledze...i wpadlem na pomysl ze napisze moze ktos jechal ta sama trasa :) :)
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 25.05.2013 18:08

Decyzja zapadła. Jedziemy do Chorwacji:) ponownie. Ponieważ rok temu najwięcej problemów sprawiło nam znalezienie stacji LPG pod Wiedniem proszę o pomoc w znalezieniu w miare tanich stacji LPG w Austrii przy autostradzie w kierunki Słowenii. Stacja na 111 km za Wiedniem w kierunku Słowenii jest bardzo droga i praktycznie nie kalkuluje sie tam tankowac LPG-0,89 euro w jedną i 0,85 euro w drgua stronę. Dzięki za pomoc
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone