Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja
napisał(a) Mariusz_M » 05.05.2013 18:46
rysiek_r74 napisał(a):Nie wiem czy już było.
Na ulubionej austriackiej stacji LPG w Loipersdorf jest samoobsługa - trzeba się nauczyć tankować.
A cena kosmos 0,899 Euro.
Raz tam zajechałem z ciekawości i też po gaz - bo mi zawsze trochę braknie by przejechać całą Asutrię.
Zajeżdżam i pierwszy szok - to cena (!!!) a drugi szok - to kolejka - byłby 17-ty.
Do dzisiaj nie rozumiem rodaków - bo tylko oni stali w tej kolejce - po co marnować co najmniej z godzinę by ztankować (tak liczę te kilkanaście samochodow) i za taką cenę? Jak doliczymy zwiększone zużycie na gazie to wyjdzie nas prawie tylko co na benzynie z Polski (której na wyjazd mam pełny bak) tak na wszelki wypadek.
I nie były to rejestracje z Krakowa hihhi
Powiem tak - każdy robi jak uważa, i może moja ocena jest nie na miejscu - ale tankowanie tam na tej asutriackiej (stacji po tej cenie) LPG to nie oszczędność - to zwykłe ordynarne sknerstwo. No szanujmy się.
Jeżeli mój smok pali LPG ok. 11,5 - 12,00 w trasie i brakuje mi zawsze po 60km by przejechać całą Austrię na LPG - to oznacza, że jadąc te łącznie 120km na benzynie z Polski, a na LPG z Austrii - stracę 11zł. Nooooo stać dwa razy po godzinie w kolejce do LPG by zaoszczędzić razem 11zł....