Raul73 napisał(a):maksikaz napisał(a):Nie chcę tworzyc nowego wątku więc tu was się zapytam: Jak planować tankowanie LPG w drodze do Chorwacji, jadąc z Warszawy, przez Cieszyn, potem przez Austrię, Słowanię i na Krk. Niestety mój zasięg na LPG to tylko 280-320 km.
Tankowanie do pełna na BP za Skoczowem (broń Boże na Orlenie w Cieszynie, bo drogo jak za zboże ). Następne Bratysława - Zlate Piesky Slovnaft, kolejne w Mariborze (Ptujska Cesta, trzeba trochę zjechać z obwodnicy na węźle Maribor vzchod), a ostatnie na przed zjazdem na Krcki most.
Co do Austrii, jest LPG na Agip w Loipersdorf, ale jest tak drogi, że bardziej opłaca się dojechać do Słowenii na polskiej benzynie.
Raul73 napisał(a):gonzo napisał(a):Gaz w Austrii kosztuje 80 parę euro centów, to nie wiem czy jest tańsza benzyna w Polsce.
Tylko że samochód spala 9-10 litrów LPG, a 6-7 benzyny!
gonzo napisał(a): Nie będziemy się kłócić jeżdżę już parę lat na lpg ale z tom różnicą w spalaniu benzyna- lpg to przesadziłeś.
gonzo napisał(a):
Nie będziemy się kłócić jeżdżę już parę lat na lpg ale z tą różnicą w spalaniu benzyna- lpg to przesadziłeś.
davsongo2 napisał(a):Gdzie radzicie tankowac LPG - moja Zafirka robi ok 360 do 390 km na butli a moja trasa Bełchatów - Wodzisław Śląski - Brno - Wiedeń - Graz - Villach -(od tego miejsca omijam drogi platne)- Taravisio - Bovec - kobarid - Nova Gorica - Trieste - Koper - Poreć
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Davson