Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 26.07.2011 20:27

Ja też jade nocą więc sie tego obawiam czy na stacji będzie gaz czynny.
gitmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gitmar » 26.07.2011 21:07

Jak się obawiacie to zawsze można jechać na Słowację/Węgry. Na Słowacji dużo stacji LPG, przez Węgry bez tankowania (bo drogo :? ) i w Goricanie na granicy macie stację :wink:
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 26.07.2011 21:18

Arek napisał(a): Później możesz zatankować na 105 km za Wiedniem - stacja chyba Shella w stronę Graz. Pzdr.

Mała korekta :D
105 km to Agip. :D
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 07:48

Ja mam butle 50 l więc tankując w Polsce dolece za Wiedeń. Tylko czy tej Agip jest 24h? I czy przed Cieszynem stacje są 24 h ale to już chyba w Polsce staje sie standardem.
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 27.07.2011 08:17

bartek86 napisał(a):Ja mam butle 50 l więc tankując w Polsce dolece za Wiedeń. Tylko czy tej Agip jest 24h? I czy przed Cieszynem stacje są 24 h ale to już chyba w Polsce staje sie standardem.

Jak chcesz przejechać Austrię bez tankowania, to po zalaniu w Cieszynie musisz zatankować w miejscowości Mikulov (jakieś 240km od granicy PL)

ul. K vápence 609

Dalszej Twojej trasy nie znam, więc nie podpowiem
MoldeR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MoldeR » 27.07.2011 08:25

Al Capone napisał(a):
bartek86 napisał(a):Ja mam butle 50 l więc tankując w Polsce dolece za Wiedeń. Tylko czy tej Agip jest 24h? I czy przed Cieszynem stacje są 24 h ale to już chyba w Polsce staje sie standardem.

Jak chcesz przejechać Austrię bez tankowania, to po zalaniu w Cieszynie musisz zatankować w miejscowości Mikulov (jakieś 240km od granicy PL)

ul. K vápence 609

Kolego czy na tej stacji w Mikulovie będę mógł zapłacić karta za LPG?
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 27.07.2011 08:55

MoldeR napisał(a):
Al Capone napisał(a):

ul. K vápence 609

Kolego czy na tej stacji w Mikulovie będę mógł zapłacić karta za LPG?

Oczywiście

stacja z gazem jest po lewej stronie i nie na Shellu czy czymś tam po prawej
Wstaw obrazek: Obrazek
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 09:35

Trase mam taką http://tiny.pl/h5xp8 czy przez Znojmo czy Mikulov mi to obojętne ale zawsze przez Znojmo jeździliśmy bo tam nocleg był. Teraz jade do HR na raz wyruszam po południu.
Nie zależy mi na tankowaniu w Czechach bo nie będę wymieniał specjalnie koron a euro i tak będzie w portfelu.
Chodzi o lpg 24h
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 27.07.2011 09:46

bartek86 napisał(a):Trase mam taką http://tiny.pl/h5xp8 czy przez Znojmo czy Mikulov mi to obojętne ale zawsze przez Znojmo jeździliśmy bo tam nocleg był. Teraz jade do HR na raz wyruszam po południu.
Nie zależy mi na tankowaniu w Czechach bo nie będę wymieniał specjalnie koron a euro i tak będzie w portfelu.
Chodzi o lpg 24h

Ja zawsze płacę kartą i za każdym kolejnym razem dochodzę do wniosku, że to najlepsza forma płatności na trasie.

Ale skoro chcesz stać w kolejce na Agip w Austrii, to Twój wybór.
Wracając do tematu, w Milulovie masz 24H, potem w Ptuju na Ormoska cesta 26B - wszystko 24H + karty Maestro, etc
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 09:54

Al Capone napisał(a):
Ja zawsze płacę kartą i za każdym kolejnym razem dochodzę do wniosku, że to najlepsza forma płatności na trasie.

Ale skoro chcesz stać w kolejce na Agip w Austrii, to Twój wybór.
Wracając do tematu, w Milulovie masz 24H, potem w Ptuju na Ormoska cesta 26B - wszystko 24H + karty Maestro, etc

A prowizji nie pobierają? Jak maestro to i visa działa tak samo.
Nie znam stacji Agip tylko ze słyszenia, czyli że tam kolejki?
A ceny w Czekach, Austrii i Słoweni zbliżone jak PZM podaje?
W Austrii tylko ten Agip jest na trasie?
Lepiej tankować w Mikulowie i dopiero w Ptuju? Bo to 365 km odległości to spoko sie przeleci :)
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 27.07.2011 10:36

bartek86 napisał(a):
A prowizji nie pobierają? Jak maestro to i visa działa tak samo.
Nie znam stacji Agip tylko ze słyszenia, czyli że tam kolejki?
A ceny w Czekach, Austrii i Słoweni zbliżone jak PZM podaje?
W Austrii tylko ten Agip jest na trasie?
Lepiej tankować w Mikulowie i dopiero w Ptuju? Bo to 365 km odległości to spoko sie przeleci :)

Nie odnotowałem żadnej pozycji na rozliczeniu rachunku pt. prowizja od transakcji kartą, ale z bankomatu owszem.

Ceny są zbliżone do naszych, poza tym jakoś nawet nie patrzyłem jaka jest różnica. W Austrii nigdy się nie zatrzymywałem na tankowanie, zawsze tankuję Mikulov, Ptuj, a jak nie Ptuj, to zaraz za przejściem w Zavrć na Chorwackiej stronie, bo zawsze tamtędy jeżdżę
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 10:51

Ale jakoś sobie przeliczają złotówki na korony?
A gorzej jak robią to ze złotówek na euro i dopiero w koronach :)
Dzięki wielkie już mam spokojną głowe.
Tylko czy Mikulov i Ptuj ma 24h?
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 27.07.2011 10:56

Jest to AGIP Autobahn-Tankstelle A2, Loipersdorf otwarte jest 24 h dokładnie jaka cena tam jest to nie wiem ale około 0,80 euro.
Ostatnio edytowano 27.07.2011 12:16 przez gonzo, łącznie edytowano 3 razy
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 11:00

gonzo napisał(a):

Jest to AGIP Autobahn-Tankstelle A2, Loipersdorf otwarte jest 24 h dokladnie jaka cena tam jest to nie wiem ale około 0,80 euro.

PZM podaje że średnia cena w Austrii to 0,60e, poza tym juz wykluczyłem tankowanie w Austrii. Dzięki
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 27.07.2011 11:05

bartek86 napisał(a):Ale jakoś sobie przeliczają złotówki na korony?
A gorzej jak robią to ze złotówek na euro i dopiero w koronach :)
Dzięki wielkie już mam spokojną głowe.
Tylko czy Mikulov i Ptuj ma 24h?

Przeliczają na CZK/PLN i z tego co widzę na wyciągu, to po dobrym kursie.
Obie 24h
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone