Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 03.07.2011 12:40

maciej1976 napisał(a):
Al Capone napisał(a):
maciej1976 napisał(a):
Al Capone napisał(a):
guniak napisał(a):A jak Z CPN i LPG na Słoweni,głównie rozchodzi się na objazdach bezpłatnych?

LPG masz w Ptuju, Ormoska Cesta 26B

Całodobowa?

Tak
http://www.petrol.si/bencinski-servisi/bs-ptuj-i

Dzięki bardzo. To bardzo cenna informacja.

W przypadku gdy LPG w Ptuju nie wypali... kierując się do prześcia granicznego Zavrć, zaraz na początku Chorwacji jest nowa stacja Lukoil, tam jest również LPG. Tankowałem w drodze powrotnej w czwartek.
klauduch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) klauduch » 07.07.2011 13:55

zna ktos nazwy stacji po drodze do croatii gdzie za gaz mozna placic karta
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 07.07.2011 14:08

andrzej69 napisał(a):Witam, jestem tu nowy i serdecznie pozdrawiam!
Wybieram sie po raz enty do Chorwacji, ale pierwszy raz swoim autem na LPG, i mam pytanie!

Wszyscy wiedzą o stacji AGIP z LPG na 105 km na A2 za Wiedniem, ale na wykazie stacji LPG w Austrii jest też stacja przy A2 zaraz za Wiedniem, o ile dobrze wyczytałem zjazd nr 21 w/g googlamaps ma się rozumieć, w miejscowości Baden bei Wien, dosłownie rzut beretem od autobany.
Stacja LPG mieści się przy autohausie z amerykańskimi autami, i ruską Ładą, może ktoś korzystał z tej stacji, do której jest czynna?
Podaje namiary tej stacji i autohausa, i proszę o odpowiedzi.

Autohaus A.M.G. Schörghofer
2500 Baden bei Wien
Waltersdorfer Straße 8-10
Niederösterreich
http://www.amg-chrysler.com/autogas.html

Tankowałem na tej stacji nocując w Baden.
Wcale nie jest tak blisko autostrady. Trzeba przejechać przez kawałek miasta, które lubi się korkować.
Janość gazu taka jak u nas na niefirmowych stacjach, czyli:
- jak tankuje na firmowych - spalanie 8,5 litra
- jak tankuje na niefirmowych - spalanie 10 litrów
Czynne jest chyba do 19 albo 20 - dokładnie nie pamiętam.
zellt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zellt » 11.07.2011 14:31

Jak na tym odcinku ???

Chodzi mi o LPG w Bośni na trasie Samac (granica z CHorwacją) - Zenica - Sarajevo - Scepan Polje (granica z CGzarnogórą)

Jak z płaceniem kartą i godzinami otwarcia ?

Pozdrawiam
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 12.07.2011 15:14

rysiek_r74 napisał(a):
andrzej69 napisał(a):Witam, jestem tu nowy i serdecznie pozdrawiam!
Wybieram sie po raz enty do Chorwacji, ale pierwszy raz swoim autem na LPG, i mam pytanie!

Wszyscy wiedzą o stacji AGIP z LPG na 105 km na A2 za Wiedniem, ale na wykazie stacji LPG w Austrii jest też stacja przy A2 zaraz za Wiedniem, o ile dobrze wyczytałem zjazd nr 21 w/g googlamaps ma się rozumieć, w miejscowości Baden bei Wien, dosłownie rzut beretem od autobany.
Stacja LPG mieści się przy autohausie z amerykańskimi autami, i ruską Ładą, może ktoś korzystał z tej stacji, do której jest czynna?
Podaje namiary tej stacji i autohausa, i proszę o odpowiedzi.

Autohaus A.M.G. Schörghofer
2500 Baden bei Wien
Waltersdorfer Straße 8-10
Niederösterreich
http://www.amg-chrysler.com/autogas.html

Tankowałem na tej stacji nocując w Baden.
Wcale nie jest tak blisko autostrady. Trzeba przejechać przez kawałek miasta, które lubi się korkować.
Janość gazu taka jak u nas na niefirmowych stacjach, czyli:
- jak tankuje na firmowych - spalanie 8,5 litra
- jak tankuje na niefirmowych - spalanie 10 litrów
Czynne jest chyba do 19 albo 20 - dokładnie nie pamiętam.

Bez przesady z tymi korkami w Baden od autostradki wcale nie jest tak daleko, co do jakosci gazu zgodzę się z kolegą. Czynne jest od pon -piąt. 6.30 - 19.30 . Sobota 9.00 - 12.00
Ostatnio edytowano 24.07.2011 08:40 przez gonzo, łącznie edytowano 1 raz
gitmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gitmar » 16.07.2011 13:42

Podrzuci ktoś aktualne ceny LPG w HR i krajach tranzytowych :?: Tabelki i zestawienia z netu można często między bajki włożyć :? Czy w HR dalej jest urzędowa cena 5.12 czy coś się na korzyść zmieniło :?:
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 16.07.2011 18:41

No jeszcze pytanko o słynną stację AGIP, czy self-servis czy pracownicy?Tak samo w słowenii?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 16.07.2011 20:09

gitmar napisał(a):Podrzuci ktoś aktualne ceny LPG w HR i krajach tranzytowych :?: Tabelki i zestawienia z netu można często między bajki włożyć :? Czy w HR dalej jest urzędowa cena 5.12 czy coś się na korzyść zmieniło :?:

W Chorwacji ceny już nie sa urzędowe. W wielu stacjach było właśnie 5,12, ale w wielu widzialem też gaz za 4,98 - nie wiem, skąd 2 różne ceny. Generalnie z tego co zauważyłem, najdrożej było w okolicach tunelu Sv. Rok na autostradzie (tam bylem zmuszony tankować) i w Dalmacji, a taniej w północnej części Chorwacji (w Letenye na starym przejściu 4,98 ). Polecam tankowanie w Bośni - tam wyszło mi prawie tak jak w Polsce - 1,25 marki.
mloda521
Podróżnik
pytanie o gaz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mloda521 » 23.07.2011 20:52

Mam takie pytanie, poniewaz jedziemy pierwszy raz do Chorwacji wobec tego mam pytanie odnosnie gazu bo slyszelismy ze aby zatankowac lpg poza granicami kraju trzeba miec odpowiednia koncowke czy cos tego typu czy to jest prawda???? Jeli mozecie to powiedzcie jak wyglada tankowanie :)))
gonzo
Croentuzjasta
Re: pytanie o gaz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 24.07.2011 08:38

mloda521 napisał(a):Mam takie pytanie, poniewaz jedziemy pierwszy raz do Chorwacji wobec tego mam pytanie odnosnie gazu bo slyszelismy ze aby zatankowac lpg poza granicami kraju trzeba miec odpowiednia koncowke czy cos tego typu czy to jest prawda???? Jeli mozecie to powiedzcie jak wyglada tankowanie :)))

Jadąc do Cro nie potrzebujesz końcówki.
gitmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gitmar » 24.07.2011 15:17

Tak samo jak w Słowacji/Czechach czy na Węgrzech. Ta występująca u nas jest w Europie najczęściej spotykana. Zdaje się że za naszą wschodnią granicą są trochę inne końcówki i w Holandii jest jakaś redukcja, ale mówię to tylko po tym jak widziałem auta z Holandii z fabryczną instalką LPG
slavkom
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavkom » 25.07.2011 19:19

W Niemczech również spotkałem inne końcówki, ale na stacji można ją wypożyczyć. Trzeba tylko zostawić jakieś 50 euro kaucji - na poczet zapłaty :D. Należy tam także pamiętać, że na niemieckich stacjach jest samoobsługa - nie ma więc co czekać na obsługę, która zatankuje gaz - jak w Polsce. Jeszcze jedna uwaga - dystrybutory na tzw "guzik" należy trzymać wciśnięte przez cały czas tankowania - przy puszczeniu przycisku nie ma możliwości kontynuowania czynności - należy zapłacić te kilkanaście centów, obsługa zeruje licznik - i od nowa do roboty.
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 26.07.2011 14:49

Czytam czytam i sie doczytać nie mogę.
Jade 1.08 start w godzinach popołudniowych więc wchodzi w gre jazda nocna, pierwszy raz autem z gazem i przez 10 lat nie patrzyłem pod kątem gazu. Jakie, czy są i gdzie stacje z gazem po trasie http://tiny.pl/h5xp8
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2011 15:52

bartek86 napisał(a):Czytam czytam i sie doczytać nie mogę.
Jade 1.08 start w godzinach popołudniowych więc wchodzi w gre jazda nocna, pierwszy raz autem z gazem i przez 10 lat nie patrzyłem pod kątem gazu. Jakie, czy są i gdzie stacje z gazem po trasie http://tiny.pl/h5xp8

Elou ziomek ;)

Jest gaz po drodze. Kiedyś jak miałem auto na gaz jeździłem dokładnie tą samą trasą. Wyjeżdżałem zatankowany do pełna z naszej wsi, później tankowanie w Cieszynie (ostatnia stacja Orlenu przed granicą), następne w okolicach Znojmo - tankowałem w Chvalovicach, ale niedawno tamtędy przejeżdżałem i nie sprzedają już gazu. Niemniej są w samym Znojmo po drodze chyba 2 stacje sprzedające LPG. Później możesz zatankować na 105 km za Wiedniem - stacja chyba Shella w stronę Graz. Później stacja Petrol mniej więcej w połowie drogi między Zagrzebiem a Karlovacem.
Pzdr.
mody
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mody » 26.07.2011 19:17

Witam,czy na stacji OMVA9, KM 164 8121 Deutschfeistritz można tankować całodobowo,bo będziemy tam w środku nocy i wyczytałem,że w Austrii LPG wychodzi najtaniej,a tam bedzie mi się już kończyć,niby 60eurocentów za litr.Może przerobił ktoś teraz ten tema tankowania?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone