Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 20.04.2011 20:57

Oj obawiam się że tak super nie będzie ale mam nadzieję że spokojnie przejadę Austrię, bo jak jechałam w 2009 to w Austrii nigdzie nie mogłam zatankować LPG, normalnie nie mieli na stacjach wzdłuż autostrady.
Zbyszek_Nik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_Nik » 22.04.2011 07:45

Agatam1 napisał(a):
gonzo napisał(a):
Agatam1 napisał(a):Witam w tym roku wybieram sie na wyspe KRK.
Moje pytanie czy są tam stacje z lpg?Jeżeli tam to poproszę o namiary.
Pozdrawiam

Zobacz tutaj forum/viewtopic.php?p=219343

Dzięki wielkie, przyda sie na pewno :D

Na KRK jest stacja z LPG w Malinskiej. Od 2 lat tam tankuję.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 25.04.2011 07:34

W Chorwacji to się nie obawiam o LPG, gorzej z Austrią i Słowenią, jak jechałam 2 lata temu to gdy pytałam na stacjach przy autostradzie Wiedeń Gratz to odpowiadano mi że w Austri nie ma LPG :cry:
freyu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freyu » 26.04.2011 15:43

Kto ci tak powiedział? Oto pierwszy lepszy link z google http://www.fluessiggas.eu/tankstellen.php
Ja sam 2 lata temu tankowałem i to nawet niedaleko autostrady. Tylko że drogie LPG w Austrii. O ile np w DE płaciłem ok. 0,6-0,65 Eur to w Aus już 0,94. I nie podejrzewam żeby ceny spadły.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 26.04.2011 15:55

Ale kiedy ja serio przejechałam połowę austrii na etylinie bo ani na agipie ani na OMV nie było gazu a austryiacy na tych stacjach (mówię po angielsku) poinformowali mnie że gazu nie prowadzą :( no to co miałam zrobić jechałam na etylinie, owszem dystrybutory były ale zaklejone kartkami że gaz nieczynny, może miałam takiego pecha albo trafiłam na jakiś taki czas, ale sama sobie tego nie zmyślam, teraz w lipcu znowu jadę do Trogiru i tą samą trasą Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Gratz-Mureck-Lenart-Ptuj...... itd i mam nadzieję że uda mi się w okolicach Murecka zatankować gaz :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.04.2011 17:33

Jeśli ci auto przejeżdża 420 km na gazie, to po zatankowaniu w Bratysławie spokojnie bez tankowania w Austrii dojedziesz do Slowenii i jeszcze ja całą przejedziesz. I tak się opłaca zalać w Bartysławie pod korek, bo w Austrii gaz jest najdroższy na trasie.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 26.04.2011 17:45

Myślę że na trasie jak nie będę szalała to powinnam zrobić na jednym baku gazu około 420km w najgorszym wypadku kawalątek przejadę na benzynce :wink: zresztą wybierając się w taką trasę do Chorwacji jestem świadoma że czasem może być ciut pod górkę, w tym roku mam i tak luzik bo mam zmiennika kierowcę :twisted:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 26.04.2011 17:48

Salemka napisał(a):Oj obawiam się że tak super nie będzie ale mam nadzieję że spokojnie przejadę Austrię, bo jak jechałam w 2009 to w Austrii nigdzie nie mogłam zatankować LPG, normalnie nie mieli na stacjach wzdłuż autostrady.

ok 100-111 km za Wiedniem jest stacja z gazem ;) i 3 lata temu tez była.

ale i tan najlepiej jest zrobić tak pisze poprzednik - zatankować w okolicach Bratysławie np. na Zlatych Pieskach (tuż przed Bratysławą - jest na google map - łatwo zauwazalna dua stacja dlatego zawsze tam tankujemy) i spokojnie dojedziesz do Chorwacji ew tuż przed granicę a potem to juz stacja za stacją ;) z gazem.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 26.04.2011 17:56

CinnamonGirl napisał(a):
Salemka napisał(a):Oj obawiam się że tak super nie będzie ale mam nadzieję że spokojnie przejadę Austrię, bo jak jechałam w 2009 to w Austrii nigdzie nie mogłam zatankować LPG, normalnie nie mieli na stacjach wzdłuż autostrady.

ok 100-111 km za Wiedniem jest stacja z gazem ;) i 3 lata temu tez była.

ale i tan najlepiej jest zrobić tak pisze poprzednik - zatankować w okolicach Bratysławie np. na Zlatych Pieskach (tuż przed Bratysławą - jest na google map - łatwo zauwazalna dua stacja dlatego zawsze tam tankujemy) i spokojnie dojedziesz do Chorwacji ew tuż przed granicę a potem to juz stacja za stacją ;) z gazem.

Dzięki, co prawda teraz będę jechała do chorwacji 3 raz ale dwa poprzednie jechałam całkiem sama z dzieckiem w jedno autko i nie ukrywam że średnio pewnie się czułam poruszając się po obcych krajach, może i stąd też fakt że w austrii podjechałam tylko raz na jedną stację przy autostradzie i jak okazało się że nie ma gazu to pojechałam na benzynie. Co do stacji przed samą Bratysławą owszem znam bo też właśnie na niej tankowałam :D tylko autko miałam miejsze i robiłam na nim mniej kilometrów w gazie i stąd moje perypetie z gazem. Teraz auto duże z dużym bakiem to i spokojnie powinnam doturlać się pod granicę z cro :D
Dario85
Croentuzjasta
Lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 01.05.2011 13:46

http://ina.hr/default.aspx?id=306 Autoplin do góry poszedł cholerka.... tylko niech mi ktoś powie czy na stronce wkradł się błąd ... bo jeśli nie to czym się rożni Ina autogas za 5,01 od ina autogas za 5,12, bo oznaczenia identyczne :)? jesli tylko ceną to tankuje ten pierwszy :)
wierny62
Odkrywca
Re: Lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 03.05.2011 23:53

Mam pytanie, jak przekroczę granice w Letenye, czy jest gdzieś w okolicy stacja z gazem? pzdr !!
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 04.05.2011 00:15

wierny62 napisał(a):Mam pytanie, jak przekroczę granice w Letenye, czy jest gdzieś w okolicy stacja z gazem? pzdr !!

Na stówę jest LPG w Lentenye na stacji chyba BP tylko trzeba zjechać z autostrady przed granica i wrócić do wioski
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 04.05.2011 11:23

noyle napisał(a):
wierny62 napisał(a):Mam pytanie, jak przekroczę granice w Letenye, czy jest gdzieś w okolicy stacja z gazem? pzdr !!

Na stówę jest LPG w Lentenye na stacji chyba BP tylko trzeba zjechać z autostrady przed granica i wrócić do wioski

Ja nie będę jechał autostradą tylko "7" do granicy która jest równoległa do M7.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 14.05.2011 10:10

Jeśli ktoś poszukuje punktów POI to znalazłem taki dość dobry wykaz:
Punkty POI - Stacje INA i LPG na Chorwacji
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 15.05.2011 20:48

Krótkie 2 pytanka.

1. Czy na przejsciu granicznym letenye-gorican (autostradowe) jest kantor?
2. Jak jest z płaceniem kartą na stacjach z LPG miał ktoś kiedyś problemy? Chodzi mi szczególnie o stacje w miasteczkach Slunj i Knin?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone