Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 30.06.2010 14:06

gonzo napisał(a):Nie wiem czemu szukacie w Austrii LPG ja jak zatankowałem w Czechach to dojeżdżałem aż do Cro bak 37l, w tym czasie gdzie w Słowenii był problem z gazem.

zdarzają się auta, co palą trochę wiecej niż 10 litrów...nest' pas?

Zatankowałem w Mikulovie i brakło przed granicą ze SLO..
a tą na 105km przeoczyłem...
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 30.06.2010 14:47

Jacek S napisał(a):
Jacole napisał(a):Chciałbym ponowić pytanie po ile jest gaz w tym roku na trasie polska-chorwacja?

Warszawa, 18.06.2010

Podane ceny w linku są nieaktualne, zaniżone.
Aktualne ceny LPG z 27.06.10:
Słowacja - 0,52 Euro
Węgry - 196 Forintów
Chorwacja - 4,45 Kuny
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 30.06.2010 14:59

Dodam że w Czechach Mikulow lpg 15.50 koron
Andriu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andriu » 06.07.2010 10:38

No jak się zapłaci gotówką w koronach....bo jak zwykle w nocy była burza i tylko gotówka lub euro po przeliczniku cwaniaczka w kasie...
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 06.07.2010 10:40

Andriu napisał(a):No jak się zapłaci gotówką w koronach....bo jak zwykle w nocy była burza i tylko gotówka lub euro po przeliczniku cwaniaczka w kasie...

W Czechach to normalne z tą gotówką ja zawsze posiadam korony na tankowanie w Czechach.
Andriu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andriu » 06.07.2010 11:03

No dzięki info na cro też zabrałem gotówkę...a co cwaniaczkom mówimy stanowcze NIE...
tomkod
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkod » 06.07.2010 11:35

Witam!

Czy ktoś może potwierdzić stacje z LPG na Słowenii w Ptuju?

BS PTUJ (I)
Address: ORMOŠKA CESTA 26B , PTUJ
Tel: 02 78 06 110

Znalazłem tą stacje na stronach www.petrol.si

Nie wiem jednak jak jest z tankowaniem LPG na tej stacji, czy można całą dobę itp. Jest to stacja która bardzo by mi odpowiadała, ponieważ mam zamiar jechać z Niemiec i tuz przed Austriacką granicą zatankować zbiornik, przejechać Austrię, dalej Słowenię przez Mureck-Lenart-Ptuj i właśnie w Ptuju tankować.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
pachanga
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachanga » 06.07.2010 14:15

Witam

Mam pytanie czy jadąc od Mariboru w kierunku Zagrzebia zaraz za granicą po stronie Chorwackiej jest jakaś stacja gdzie będe mogl zatankować gaz w okolicach 1-2 w nocy. Planuje wczesniej tankować w Mikulovie i następnie zaraz po wjezdzie na teren Chorwacji.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 06.07.2010 16:59

Chłopaki, zatankować benzyne na maxa i jeśli LPG nie styknie, to dojeżdżamy na benzynie. Czy to takie istotne, że spalimy pare litrów w jedną lub drugą stronę? To urlopik a nie codzienność. Pozdro!
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 06.07.2010 20:03

zonatyfacet1 napisał(a):Chłopaki, zatankować benzyne na maxa i jeśli LPG nie styknie, to dojeżdżamy na benzynie. Czy to takie istotne, że spalimy pare litrów w jedną lub drugą stronę? To urlopik a nie codzienność. Pozdro!

Niema potrzeby tankować benzyny do maxa ras tak zrobiłem i przywiozłem ją z powrotem.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 06.07.2010 20:05

pachanga napisał(a):Witam

Mam pytanie czy jadąc od Mariboru w kierunku Zagrzebia zaraz za granicą po stronie Chorwackiej jest jakaś stacja gdzie będe mogl zatankować gaz w okolicach 1-2 w nocy. Planuje wczesniej tankować w Mikulovie i następnie zaraz po wjezdzie na teren Chorwacji.

Ja tak zawsze robiłem.
tomkod
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkod » 06.07.2010 21:52

Wszystko się zgadza, tak czy tak benzyna bedzie w baku. Takim samobójcą nie jestem, żeby jechać na oparach. Pytam tylko, ponieważ ta stacja jest w Ptuju przy trasie, którą większość objeżdża Słowenie, więc może ktoś rzucił okiem? Jeśli nie ma tam LPG to oczywiście świat się nie wali mogę zrobić kolejne 200 km na benzynie.
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 07.07.2010 11:18

tomkod napisał(a):Witam!Czy ktoś może potwierdzić stacje z LPG na Słowenii w Ptuju?
BS PTUJ (I)
Address: ORMOŠKA CESTA 26B , PTUJ
Tel: 02 78 06 110

Tak, LPG na tej stacji istnieje i z tabelki wygląda na to, że jest czynna całą dobę.

Jeszcze kilka lat temu w Słowenii było kilka stacji LPG.
Teraz wychodzi na to, że jest ich ok. 45 szt.

http://www.amzs.si/?podrocje=7&novica=231

A tu mam tabelkę z ich spisem.
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 09.07.2010 17:30

Panowie mam zaćmienie nie mogę wynalezc stacji LPG Na autostradzie D1 Żylina -Bratysława , dał bym sobie głowę uciąć ze 2 lata temu tankowałem gdzies w okolicach Bratysławy ( amożę juz w Bra... ) na D1 przy autostradzie... jest taka opcja ?? wszystkie stacje są poza autostrada które wyczaiłem na tej słowackiej stronie
Marek-Tychy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek-Tychy » 09.07.2010 20:30

bb84 napisał(a):Panowie mam zaćmienie nie mogę wynalezc stacji LPG Na autostradzie D1 Żylina -Bratysława , dał bym sobie głowę uciąć ze 2 lata temu tankowałem gdzies w okolicach Bratysławy ( amożę juz w Bra... ) na D1 przy autostradzie... jest taka opcja ?? wszystkie stacje są poza autostrada które wyczaiłem na tej słowackiej stronie

Cześc jest na D1 zaraz w Bratysławie po prawej i lewej stronie stacja jak pamiętam Slovnaft. Jechałem 2 lata temu ale tam trzeba było uważać bo jest tylko jeden zjazd do niej ;]. A jeśli wiesz gdzie na węgrzech jest możesz powiedzieć albo zaraz za węgrami na Słoweni?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone