Pewnie zdubluje ale:
- jak sobie radzicie na stacjach samoobsługowych (Słowacja i Niemcy)?
- rękawice jakieś specjalne?
pierwszy raz spotkałem się na SŁowacji - na szczęście była kolejka Polaków więc Pan zrobił wyjątek.
Torac napisał(a):Pewnie zdubluje ale:
- jak sobie radzicie na stacjach samoobsługowych (Słowacja i Niemcy)?
- rękawice jakieś specjalne?
pierwszy raz spotkałem się na SŁowacji - na szczęście była kolejka Polaków więc Pan zrobił wyjątek.
skywalker_01 napisał(a):
Na Słowacji tak jak w Polsce. Tankuje obsługa stacji. Czechy, Chorwacja, Włochy też. Austria (Loipersdorf jak pamiętam mają i jedną i drugą końcówkę)tak jak w Niemczech.
W Niemczech samemu, bo mają inny system (nakręcany z gwintem) Trzeba mieć swoją redukcję (ew pożyczyć za kaucją) + grube rękawice z irchy.
Bert napisał(a):
W Chorwacji, Węgrzech i Słowacji zależy od stacji - raz tankuje się samemu, raz tankuje pracownik. Na dużych stacjach pracownikom nie chce się wychodzić i każą tankować samemu. Pierwsze moje tankowanie zaskutkowało drobnym odmrożeniem - potem już robiłem to w rękawiczce ...
Bert napisał(a):ee, tam...na kciuk mi trochę poleciało
skywalker_01 napisał(a):Nie ma chętnych pomóc koledze?
Upraszczając:
Cieszyn PL
Mikulov CZ
Loipersdorf 105 km A
Zagreb (Lucko) HR
i dalej jak kto woli
krystianwojtyczka napisał(a):czy na takich stacjach jak te są potrzebne "przejśćiówki" żeby zatankować
kucharz napisał(a):czy stacje z LPG sa przy autostradach?????? czy trzeba zjeżdżać z autostrady?? interesuje mnie LPG w okol. Bratysławy,