napisał(a) Raul73 » 11.08.2009 00:40
Witam.
Wybieram się do CRO trasą Płock - Cieszyn - Żilina - Bratysława - WIedeń - Graz - Maribor - Koper - Rovinj. Moje auto ma zasięg ok 400 km na LPG (przy jeździe autostradowej nocą). Wyjazd w niedzielę po południu, dojazd na Istrię w poniedziałek rano. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy zatankować się do pełna przed granicą polsko-czeską, czy gdzieś w Czechach lub na Słowacji - chodzi o ceny gazu.
2. Czytałem tutaj, ze ceny LPG na słynnym 105 km za Wiedniem są horrendalne (0,85 euro). Czy w zwiąku z tym nie lepiej ominąć tę stację i przejechać część trasy na benzynie aż do Mariboru? Gdzie w związku z tym jest najtańsza benzyna, bo czytałem w którymś poście, że na pewno nie w Polsce?
Mam jeszcze jedno pytanko związane z postem kilkanaście stron do tyłu. Jeden z użytkowników opisywał tam trasę jaką będzie jechał. Podobna do mojej, tylko że było Graz- Klagenfurt-Maribor. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić, jaki jest sens jechania z Grazu do Mariboru przez Klagenfurt? Bo nie rozumiem - to tak jakby jechać z Warszawy do Łodzi przez Poznań.