Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 19.07.2009 10:43

Jeżeli jedziesz w węgier przez słowenie granica w Lendawie to pierwszą stacje LPG masz w Cakovec a nawet dwie stację , i dobra rada tankować jak jest stacja, a w butli jest na 100 km gazu bo nie na każdej stacji jest gaz a mnie się zdarzyło że zabrakło i musiałem do Dubrownika prawie 300 km jechać na benzynie . Jeżeli jedziesz przez Cieszyn to przed granicą tankujesz i wystarcza do Bratysławy tam tankujesz na "złotych Piaskach"
banatom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banatom » 23.07.2009 11:07

witam
Czy ktoś może wie gdzie jest pierwsza stacja LPG przy autostradzie jadąc ze Słoweni
lunek1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lunek1 » 24.07.2009 14:06

Czy ma ktoś z was poi dla automapy ze stacjami lpg na tarsie słowacja austria słowenia cro?
lunek1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lunek1 » 24.07.2009 14:20

albo chociaż jakieś info na temat stacji na słowacji bo czytam na forum ale wszystko o czechach a ja planuje zatankować w cieszynie i potem dopiero na słowacji.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 24.07.2009 19:11

Tak jak pisałem wyżej Cieszyn a potem Bratysława Stacja Złote Piski jak wjeżdźa się do Bratysławy to po prawej stronie - łaskę robia że zatankują gaz nie chce sie im wychodzić z budynku , A potem tankuję w Cadca Chorwacja bo jeżdzę przez Węgry .
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 27.07.2009 17:22

lunek1 napisał(a):albo chociaż jakieś info na temat stacji na słowacji bo czytam na forum ale wszystko o czechach a ja planuje zatankować w cieszynie i potem dopiero na słowacji.

A proszę bardzo:
http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie ... 1&znacka=0
Klikasz na daną stację, a potem klikasz na "ukázať na mape" i Ci pokaże gdzie ta stacja. Generalnie w Bratysławie jest sporo stacji LPG.
No i oczywiście polecam serwis www.natankuj.sk na którym można znaleźć prawie każdą stację w SK.
robert2010
Autostopowicz
LPG Trasa Wroclaw-Boboszow-Mikulov-Wieden-Graz-Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert2010 » 29.07.2009 20:30

LPG Trasa Wroclaw-Boboszow-Mikulov-Wieden-Graz-Brela +kilometry +czasy przejazdu w formacie .xls
http://eduro.webd.pl/?tlumaczenie-robocze-avoiding-slovenian-vignette,36
kamil123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil123 » 30.07.2009 08:36

Witam, tak w skrócie: Trasa Kraków-Primosten pokonana na gazie bez żadnego problemu. Samochód przejeżdza ok 300 km na pełnym zbiorniku. Pierwsze tankowanie Kraków, dobicie zbiornika w Cieszynie, następny postój na stacji przed Bratysławą (ok 45centów), później Agip 105km za Wiedniem ( 65centów wczoraj), okolice Zagrzebia i Szybenik. W całej Chorwacji żadnych problemów ze znalezieniem gazu, cena 4,04 kuna.

pozdrawiam wszystkich
robert2010
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert2010 » 30.07.2009 09:25

banatom napisał(a):witam
Czy ktoś może wie gdzie jest pierwsza stacja LPG przy autostradzie jadąc ze Słoweni

okolo 70 km od granicy, zaraz za 3-cią cestariną (dają bilet)
stacja "Lucko" firmy HRK

Lista różnych stacji LPG pod adresem:
http://www.autokoren.hr/htm/lpg/punionice.htm
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.08.2009 00:40

Witam.
Wybieram się do CRO trasą Płock - Cieszyn - Żilina - Bratysława - WIedeń - Graz - Maribor - Koper - Rovinj. Moje auto ma zasięg ok 400 km na LPG (przy jeździe autostradowej nocą). Wyjazd w niedzielę po południu, dojazd na Istrię w poniedziałek rano. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy zatankować się do pełna przed granicą polsko-czeską, czy gdzieś w Czechach lub na Słowacji - chodzi o ceny gazu.
2. Czytałem tutaj, ze ceny LPG na słynnym 105 km za Wiedniem są horrendalne (0,85 euro). Czy w zwiąku z tym nie lepiej ominąć tę stację i przejechać część trasy na benzynie aż do Mariboru? Gdzie w związku z tym jest najtańsza benzyna, bo czytałem w którymś poście, że na pewno nie w Polsce?

Mam jeszcze jedno pytanko związane z postem kilkanaście stron do tyłu. Jeden z użytkowników opisywał tam trasę jaką będzie jechał. Podobna do mojej, tylko że było Graz- Klagenfurt-Maribor. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić, jaki jest sens jechania z Grazu do Mariboru przez Klagenfurt? Bo nie rozumiem - to tak jakby jechać z Warszawy do Łodzi przez Poznań.
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 11.08.2009 07:04

Raul73 napisał(a):2. Czytałem tutaj, ze ceny LPG na słynnym 105 km za Wiedniem są horrendalne (0,85 euro). Czy w zwiąku z tym nie lepiej ominąć tę stację i przejechać część trasy na benzynie aż do Mariboru? Gdzie w związku z tym jest najtańsza benzyna, bo czytałem w którymś poście, że na pewno nie w Polsce?

Ja tankuje w Bratysławie full a potem w Mariborze tu:
BS MARIBOR PTUJSKA CESTA 188 otwarta non stop
http://www.petrol.si/index.php?sv_path= ... te=&hour=0
i mapka
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j ... R&tab=maps
Stacja znajduje się na ulicy wylotowej na Ptuj i HR. Na stacji obowiązuje samoobsługa w tankowaniu LPG, jest też instrukcja obsługi po polsku !!! Obsługa przyjdzie pomóc, jak się poprosi. Cena aktualna Avtoplin: 0,552 EUR/L
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.08.2009 09:24

Wielkie dzięki, powinienem spokojnie dojechać z Bratysławy do Mariboru.

Czy ktoś jeszcz emógłby mi wyjaśnić sens jazdy przez Klagenfurt? :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2009 09:31

Raul73 napisał(a):Wielkie dzięki, powinienem spokojnie dojechać z Bratysławy do Mariboru.

To piękne miasteczko - i później wspaniała podróż przez góry (granica) - bezcenne. :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.08.2009 09:52

JacYamaha napisał(a):
Raul73 napisał(a):Wielkie dzięki, powinienem spokojnie dojechać z Bratysławy do Mariboru.

To piękne miasteczko - i później wspaniała podróż przez góry (granica) - bezcenne. :)

To rozumiem, ale po co w takim razie potem wracać na Maribor, skoro można jechać na Triest albo na Ljubljanę?

Pytam, ponieważ z powrotem będę jechał właśnie przez Klagenfurt, bo po drodze planujemy wejście na Velikankę w Planicy.
Cyborg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cyborg » 12.08.2009 22:12

Raul73 napisał(a):Witam.
2. Czytałem tutaj, ze ceny LPG na słynnym 105 km za Wiedniem są horrendalne (0,85 euro).

Dwa tygodnie temu tankowałem tam za 0,65 euro. Nie wierzę żeby od tego czasu cena mocno poszła do góry. Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone