Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 15.06.2009 12:40

piotrulex napisał(a):Poprosze linka do stacji LPG przy trasie zachodnie wegry - zdaje sie 86-ka. Dziekuje

wygodny jestes :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2009 14:55

Bym ci napisał, ale też mi się nie chce.
Nowmarek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nowmarek » 24.06.2009 10:46

Witam. Mam pytanie: jaka jest aktualna cena LPG w Mikulovie oraz na stacjach w Chorwacji.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.06.2009 11:36

szaki17 napisał(a):Bym ci napisał, ale też mi się nie chce.

To dobrze ze nic nie napisales bo szczerze to mi sie nawet czytac nie chce ...

:wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.06.2009 12:03

Nowmarek napisał(a):Witam. Mam pytanie: jaka jest aktualna cena LPG w Mikulovie oraz na stacjach w Chorwacji.

W HR już wyczytałem na forum, że jest obecnie po 3,69
Nowmarek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nowmarek » 24.06.2009 12:32

To wzrosło od zeszłego roku z 3.35 HRK. Jeśli ktoś mógłby podać jeszcze cenę LPG w Czechach, bo w necie ceny są różne od 10 CZK do nawet 18 CZK. Mnie najbardziej interesuje cena w Mikulovie, bo tam chce tankować LPG.
grigor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grigor » 25.06.2009 12:13

A tak na marginesie i odskoczni od cen gazu na stajach to wam coś napisze :)

Wracając z Tucepi chyba pierwsza stacja z gazem po wjeździe na autostradę staje pod dystrybutorem z gazem i czekam aż ktoś podejdzie zatankować czekam i czekam a tu nic więc idę a tam gość mi mówi żebym sobie sam zatankował bo on jest sam i akurat ma 30 min przerwy i nie podejdzie więc zniesmaczony wracam do auta i gulam tego dystrybutora jak i co się je żeby zatankować :evil: w końcu po jakiś 3 min idzie gość z zapalonym papieroskiem chyba zobaczył strach w moich oczach :roll: bo się zatrzymał i z daleka się tylko zapytał jaką dużą mam butle bo żebym sobie nie przestankował, więc zalałem tego gazu 29 litra butla 30. i podchodzę do niego i tak sobie rozmawiamy :lol: i pytam co jest z tym prze tankowaniem a on mówi że jak butla już nie przyjmuje to można tankować dalej w nieskończoność tyle tylko ze wszystko nie idzie do butli tylko na zewnątrz i tak niektórzy tankują 50 litra do 30 litrowych butli i później się rzucają ze ich nacinają. Morał z tego taki że trzeba się nauczyć samemu gaz tankować a i jeszcze jedno co zauważyłem to faktycznie się pytają ile zalać gazu nawet jak mówiłem ful.
user
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) user » 28.06.2009 17:00

Mikulov cena 12,90 czk/litr, HR wszędzie 3,69 hrk/litr, Austria 0,63 eur/litr
Nowmarek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nowmarek » 28.06.2009 21:20

Dzięki za informację.
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 29.06.2009 08:24

czesc , mam do was prośbe, pomóżcie mi:)
chcę jechać do Novalji przez bratysławe, austrie później Słowenia, i wzdłóż wybrzeża przez PAG na Novalje :)
i mam butle 60litrów, planuje zrobić to tak
tankuje w PL
później w Bratysławie
3 tankowanie na Słowenii gdzieś ( chyba nie ma tam problemu z tym)
i na tym gazie spokojnie robie 400km do Novalji ,
a jak spowrotem znajde gdzieś w pobliżu tej wyspy Pag Lpg??

No i oczywiście jedziemy przez noc także pytanie o to czy w Bratysławie i Słoweni stacje są 24h czynne?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 29.06.2009 09:14

jarekrk napisał(a):a jak spowrotem znajde gdzieś w pobliżu tej wyspy Pag Lpg??

http://www.gas-tankstellen.info/menu.php?language=en_US
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 29.06.2009 09:39

nie kumam niemieckiego ani troche:) ale coś takiego znalazłem:)
http://wyprawy.neostrada.pl/lpg/index.html

tam pokazane jest , że w karlovac jest LPG, :)
a karlovac jest 480 km od Bratysławy , także spokojnie się dojedzie tak:)
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 29.06.2009 13:25

grigor napisał(a):A tak na marginesie i odskoczni od cen gazu na stajach to wam coś napisze :)

do butli tylko na zewnątrz i tak niektórzy tankują 50 litra do 30 litrowych butli i później się rzucają ze ich nacinają. Morał z tego taki że trzeba się nauczyć samemu gaz tankować a i jeszcze jedno co zauważyłem to faktycznie się pytają ile zalać gazu nawet jak mówiłem ful.

Coś jakieś bajeczki ;)

W butli masz elektrozawór i taki jakby pływak (prawie taki jak w ubikacji). Jak w butli pojawi się odpowiednie ciśnienie (czytaj odpowiednia ilość LPG) to przerwane zostaje tankowanie lub idziiie baaardzo powoli ..
nawet jesli by w butli był uszkodzony zawór to i tak nie da się wiecej zatankowac niż ma butla (zatankuje się trochę więcej niż z działającym pływakiem) .Więc to co gościu gadał to bzdury ...
Jeśli zatankuje się więcej niż ma butla oznacza że dystrybutor jest uszkodzony i ilośc wlewanego lPG nijak ma się do rzeczywistości i powinno się zgłosić na Policję jako przestępstwo ...

Nie ma możliwości aby gaz szedł sobie w powietrze ...

Po prostu jak usłyszy się u nich że zawór odbije należy kazać od razu wyłączyć ;)
grigor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grigor » 30.06.2009 06:14

kaszpir napisał(a):
grigor napisał(a):A tak na marginesie i odskoczni od cen gazu na stajach to wam coś napisze :)

do butli tylko na zewnątrz i tak niektórzy tankują 50 litra do 30 litrowych butli i później się rzucają ze ich nacinają. Morał z tego taki że trzeba się nauczyć samemu gaz tankować a i jeszcze jedno co zauważyłem to faktycznie się pytają ile zalać gazu nawet jak mówiłem ful.

Coś jakieś bajeczki ;)

W butli masz elektrozawór i taki jakby pływak (prawie taki jak w ubikacji). Jak w butli pojawi się odpowiednie ciśnienie (czytaj odpowiednia ilość LPG) to przerwane zostaje tankowanie lub idziiie baaardzo powoli ..
nawet jesli by w butli był uszkodzony zawór to i tak nie da się wiecej zatankowac niż ma butla (zatankuje się trochę więcej niż z działającym pływakiem) .Więc to co gościu gadał to bzdury ...
Jeśli zatankuje się więcej niż ma butla oznacza że dystrybutor jest uszkodzony i ilośc wlewanego lPG nijak ma się do rzeczywistości i powinno się zgłosić na Policję jako przestępstwo ...

Nie ma możliwości aby gaz szedł sobie w powietrze ...

Po prostu jak usłyszy się u nich że zawór odbije należy kazać od razu wyłączyć ;)

nie znam się na tym :roll: ale to w takim razie powiedz mi jak to możliwe że można zalać więcej niż pojemność butli 8O i nie słychać charakterystycznego "wrrrrrrrrrrrrr" :twisted: może to zepsuty dystrybutor :wink:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.06.2009 06:24

jak mialem Punto II na LPG,to w Zwardoniu tankowalem i pijany dziadek z obslugi,nie mogl odpiac pistoletu,i terkotalo,terkotalo,a dziadek sie meczyl,wreszcie mu sie udalo,ale jak pierwsza dioda ze stanu LPG w butli gasla po 100 km,to po tym jak dziadek zatankowal,zgasla po 170 km...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone