piotrulex napisał(a):Poprosze linka do stacji LPG przy trasie zachodnie wegry - zdaje sie 86-ka. Dziekuje
wygodny jestes
jarekrk napisał(a):a jak spowrotem znajde gdzieś w pobliżu tej wyspy Pag Lpg??
grigor napisał(a):A tak na marginesie i odskoczni od cen gazu na stajach to wam coś napisze
do butli tylko na zewnątrz i tak niektórzy tankują 50 litra do 30 litrowych butli i później się rzucają ze ich nacinają. Morał z tego taki że trzeba się nauczyć samemu gaz tankować a i jeszcze jedno co zauważyłem to faktycznie się pytają ile zalać gazu nawet jak mówiłem ful.
kaszpir napisał(a):grigor napisał(a):A tak na marginesie i odskoczni od cen gazu na stajach to wam coś napisze
do butli tylko na zewnątrz i tak niektórzy tankują 50 litra do 30 litrowych butli i później się rzucają ze ich nacinają. Morał z tego taki że trzeba się nauczyć samemu gaz tankować a i jeszcze jedno co zauważyłem to faktycznie się pytają ile zalać gazu nawet jak mówiłem ful.
Coś jakieś bajeczki
W butli masz elektrozawór i taki jakby pływak (prawie taki jak w ubikacji). Jak w butli pojawi się odpowiednie ciśnienie (czytaj odpowiednia ilość LPG) to przerwane zostaje tankowanie lub idziiie baaardzo powoli ..
nawet jesli by w butli był uszkodzony zawór to i tak nie da się wiecej zatankowac niż ma butla (zatankuje się trochę więcej niż z działającym pływakiem) .Więc to co gościu gadał to bzdury ...
Jeśli zatankuje się więcej niż ma butla oznacza że dystrybutor jest uszkodzony i ilośc wlewanego lPG nijak ma się do rzeczywistości i powinno się zgłosić na Policję jako przestępstwo ...
Nie ma możliwości aby gaz szedł sobie w powietrze ...
Po prostu jak usłyszy się u nich że zawór odbije należy kazać od razu wyłączyć