Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 13.04.2022 18:55

Jest przy wjeździe do Orebica...
georem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) georem » 14.04.2022 06:44

Potwierdzam, najbliższa jest w Orebic i wg mnie jedyna na półwyspie z LPG.
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 14.04.2022 07:56

Też mi się tak wydaje...
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 14.04.2022 08:07

qra69 napisał(a):orientujecie się gdzie na Peljesacu są stacje z LPG? najlpiej w okolicy Trpanj;)

https://www.mylpg.eu/pl/stacje/chorwacja/#mapa
wychodzi na to że w Orebicu
Skimir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skimir » 28.05.2022 21:46

Tak przy okazji LPG.
Czy w Chorwacji mają jakieś niższe ciśnienie tankowania LPG z uwagi na letnie upały? Już drugi samochód z LPG eksploatuję podczas wyjazdów do CRO i o ile u nas, Słowacja, Węgry, Czechy nie mam problemów z zatankowaniem do „odbicia” tak w Chorwacji dystrybutor męczy tankowanie aż mi się znudzi czekać - praktycznie nigdy zawór nie „odbijał”.
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 01.06.2022 20:05

dziwne , bo mój to odbijał zawsze i jeszcze dalej by chciał tylko wrzeszczy, burczy
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 02.06.2022 15:08

u mnie także normalnie odbija przy tankowaniu a tankuję na miejscu często ze względu na mały zbiornik
maniek_wroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_wroc » 17.06.2022 11:17

Aktualnie na autostradzie w Cro LPG po 8,19 kun poza autostradą np Makarska 7,80 - 7.89 zależnie od stacji.
Austria okolice Graz - 1.2 €
Włochy - 0.8 €
piotr. z
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr. z » 13.07.2022 07:55

Skimir napisał(a):...w Chorwacji dystrybutor męczy tankowanie aż mi się znudzi czekać - praktycznie nigdy zawór nie „odbijał”.

Jak śmigam od 9 lat do Cro "na gazie" to również mam taki sam efekt. Pewnie zależy od ustawionego ciśnienia odbicia zaworu.
eXtreme
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eXtreme » 13.07.2022 10:30

piotr. z napisał(a):
Skimir napisał(a):...w Chorwacji dystrybutor męczy tankowanie aż mi się znudzi czekać - praktycznie nigdy zawór nie „odbijał”.

Jak śmigam od 9 lat do Cro "na gazie" to również mam taki sam efekt. Pewnie zależy od ustawionego ciśnienia odbicia zaworu.

Czasami u mnie też się to zdarza (to męczenie do odbicia).
Ale wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że jest małe ciśnienie z dystrybutora tylko jest większe na dystrybutorach niż u nas,
bo zawór odbija w momencie gdy ciśnienie w zbiorniku jest większe niż w wężu.
Po prostu tam mają większe ustawione.
Mi to pasuje, bo na pusty zbiornik wchodzi więcej o np. 5 litrów więcej (widać to też w zasięgu na zbiorniku)
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 06.08.2022 17:59

Jaka jest obecnie cena paliwa i LPG w Chorwacji? Na myLPG ceny są sprzed 2 miesięcy.
darekvideo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekvideo » 06.08.2022 21:09

Ze strony HAK 7,33-7,68 KN.
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 08.05.2023 13:50

Pytanko, czy na Korcule jest jakaś stacja LPG?
Skimir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skimir » 08.05.2023 21:54

Jest. W Vela Luce, na składzie budowlanym za supermarketem Tommy. Jest to jedyna stacja LPG na Korculi i trochę dziwaczna - otwarta rano i po południu, trzeba gościa od tankowania szukać na składzie :-)

Aktualizacja - zrobili drugą stację z LPG, przy supermarkecie Plodine koło Korculi.

Tylko cena za LPG…
Damiannn28
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damiannn28 » 20.01.2024 17:30

Czy na Węgrzech potrzebuję przejściówki do tankowania LPG ? Z tego co doczytałem w Chorwacji i na Słowacji nie ma takiej konieczności ale nie wiem jak z Węgrami. Dzięki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 156
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies