Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 15.05.2009 20:10

Przejechałem tą trasę w ubiegłym roku i mogę powiedzieć w zasadzie z pewnością, że nie ma takiej stacji, nie ma LPG. Ja bynajmniej nie widziałem a jeżdżę na gazie. Tankowałem w Bratysławie przy granicy, następnie dolewałem za 10 euro w Loipersdorf i starczało do Chorwacji.
kuchcik77
Globtroter
srednie ceny paliw na Słowacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuchcik77 » 20.05.2009 21:57

http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie&submenu=priemerne_ceny

Jesli Moderator widzi lepsze miejsce dla tego zestawienia to proszeo korekte.
Srednie ceny paliw na Słowacji a na stronie www.natankuj.sme.sk duzo informacji nt Słowacji
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 21.05.2009 09:26

Czy macie podobne zdanie. LPG w Austrii jest gorsze aniżeli u nas, natomiast w Słowacji a szczególnie w Chorwacji mam wrażenie, że jakość LPG jest lepsza niż w Polsce.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2009 10:24

Najlepiej na gazie w HR..i żeby nie było podtekstów - najwięcej km robiłem na zbiorniku
tosur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosur » 21.05.2009 10:35

planuje w drodze do Chorwacji jechac trasą Cieszyn -BRNO-MIKULOV-WIEDEN ( a wiec omijam Znojmo) czy na trasie BRNO-MIKULOV jest stacja LPG jesli tak to gdzie ktos cos wie???
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 21.05.2009 10:39

Napewno stacja LPG jest w Mikulowie i to nie jedna. Zawsze tam tankujemy bo w Austrii jest ciężko z gazem - w zasadzie to dopiero na Chorwacji jest następne tankowanie. Swego czasu czytałam gdzieś na forum, że na trasie Wiedzeń - Graz ( jakieś 100 km za Wiedniem ) jest stacja gazowa, ale nigdy jakoś nie udało nam się na nią trafić.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2009 10:46

tosur napisał(a):planuje w drodze do Chorwacji jechac trasą Cieszyn -BRNO-MIKULOV-WIEDEN ( a wiec omijam Znojmo) czy na trasie BRNO-MIKULOV jest stacja LPG jesli tak to gdzie ktos cos wie???

LPG Benzina
Bavory (0-24) u Mikulova
mapa

Na drodze Brno-Mikulov wrzuć w wyszukiwarkę na tej stronie: LPG lista stacji w CZ
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 21.05.2009 10:53

Hetera napisał(a):Swego czasu czytałam gdzieś na forum, że na trasie Wiedzeń - Graz ( jakieś 100 km za Wiedniem ) jest stacja gazowa

Na poprzednich stronach :wink:
Adrian34 napisał(a):Odnośnie pktu 2 stacja Agip znajduje się na 105 kilometrze za Wiedniem na A2 w stronę CRO, a z powrotem 105 km do Wiednia. :lol:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 21.05.2009 11:17

tosur napisał(a):planuje w drodze do Chorwacji jechac trasą Cieszyn -BRNO-MIKULOV-WIEDEN ( a wiec omijam Znojmo) czy na trasie BRNO-MIKULOV jest stacja LPG jesli tak to gdzie ktos cos wie???

W samym Mikulov ok kilometra przed granicą jest po lewej stronie stacja benzynowa a na niej LPG. Zauważysz ją bez trudu bo obok jest bodajże LIDL. O ile sobie przypominam to jedyny problem tkwi w tym że można na niej płacić tylko gotówka. Nie chcą przyjmować kart bankomatowych. To taka czeska ciekawostka :D
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 21.05.2009 12:06

Jadąc od Brna tuż przez Mikulovem jest po lewej stronie stacja firmy Benzina. Tam też jest gaz i zazwyczaj można płacić kartą.
A przed skrętem na Dolni Dunajovice jest po prawej stronie stacja tylko z gazem i tylko za gotówkę. Stacja jest tańsza ale wcześnie zamykana i w niedziele też zamknięta. Innych na tym odcinku nie kojarzę.

Jak zdążyłem zauważyć niechęć do kart w Czechach wynika z dużego prawdopodobieństwa, że turysta nie ma KC i zapłaci w Euro co pozwoli go skasować na kursie.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 21.05.2009 14:51

Osobiście jeżdżę na Chorwacje trasą Lublin-Koszyce-Budapeszt-CRO

pod kątem tej trasy chcialem wczoraj sprawdzic dostępność LPG ... no i trzeba ze świecą szukać ...zwlaszcza na Węgrzech!!! Znalazlem stacje w Egerze i Miszkolcu (no i gaz tam mają lepszy od naszego) ...jak w PL robię na zbiorniku 32-33L gazu - ok 420km tak na Wegierskim zrobilem 450km przy jeżdzie ..."nie -przepisowej" ^^

to byla stacja LPG typu "no-name" (z reguly na takich nie tankowalem).

MA KTOŚ MOŻE ZROBIONĄ LISTE (juz sprawdzonych stacji) LPG na tej trasie: LBN-KOSZYCE-BUDAPESZ - TROGIR albo PULA
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2009 15:58

Idzik napisał(a):....MA KTOŚ MOŻE ZROBIONĄ LISTE (juz sprawdzonych stacji) LPG na tej trasie: LBN-KOSZYCE-BUDAPESZ - TROGIR albo PULA

Jak jeździłem na LPG na trasie Rzeszów - Krk to stacje były (i są):
Dukla (ORLEN) lub Barwinek (ORLEN) - Preszów (JET po prawej stronie) na trasie w kierunku autostrady - Koszyce (na wylotówce np. OMV i kilka innych oznakowanych tablicami reklamowymi) - Sana (granica z H - po lewej tuż przed byłym szlabanem) - ok. 30 km. od granicy po prawej stronie stacja MOL (na głównej trasie do Miszkolca) - Nagykanizsa (MOL) - Becsehely (AGIP - miedzy Nagykanizsa a Letenye) - Letenye (MOL) - Gorican (INA) - Ravna Gora (TIFON)

Jest coś na bank w Budapeszcie bo widziałem na trasie tabliczki informacyjne, jest w Zagrzebiu między bramkami (też są tabliczki)

Cieniutko z LPG jest (było ?) na odcinku M-3 do Budapesztu i M-7 do Nagykanizsa.
Nad Balatonem jest LPG ale trzeba zjeżdzać z autostrady

Wiecej o LPG w HR znajdziesz w FAQ
Jest tam m.in. wyszukiwarka stacji sieciowych INA i TIFON na autostradach.
Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 08.06.2009 17:55

Witam
Wybieram się pierwszy raz do CRO do Makarskiej , a wymyśliłem sobie ze pojadę zwykłymi drogami ( bez płatnych )
taką trasą :
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 943848&z=8

czy moze ktoś doradzic gdzie na tej trasie załapie LPG
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 08.06.2009 21:04

Obawiam się że to nie najlepszy pomysł, ale decyzja należy do Ciebie.W Czechach stacje Lpg widziałem tylko przy głównych drogach ,ale myślę że na bocznych też coś się znajdzie.Słowenia tam też może być różnie, najlepiej na tym tle wypada Chorwacja.Powodzenia :?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 15.06.2009 08:30

Poprosze linka do stacji LPG przy trasie zachodnie wegry - zdaje sie 86-ka. Dziekuje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone