napisał(a) discoshaker90 » 19.08.2019 09:04
Kolejny wyjazd do CRO i kolejny raz brak problemów z LPG
Najpierw dotankowanie do pełna na stacji Orlen w Chałupkach (trzeba zjechać z autostrady na pierwszym zjedzie za czeską granicą i wjechać na chwilę do Polski
Kolejne dotankowanie do pełna na stacji Benzina w Bavorach. Tam przed północą była spora kolejka do dystrybutora (5 samochodów przede mną i za mną też już było kilka. Sami Polacy
). Stacji Maroli nie polecam gdy nie macie przy sobie Koron Czeskich. 2 lata temu w jedną stronę nie miałem problemu ale na powrocie powiedzieli że terminal nie działa i nie można płacić kartą i musiałem zapłacić w Euro, które przeliczali po niekorzystnym kursie. Dowiedziałem się potem że tak tam praktykują że ściemniają że terminal się zepsuł. Ale wracając do tematu... Gazu z Czech starczyło już na dojazd do Chorwacji objazdem autostrad w Słowenii przez Bad Radkersburg i Ormoż. Potem tankowanie do pełna na stacji Crodux przed Varażdinem i tamtejszego gazu wystarczyło na 456km, bo skończył się gdzieś przed Splitem
Ogólnie polecam gaz z Crodux-a bo na długo starcza. Polskiego gazu zwykle starcza mi na przejechanie ok 400km na pełnym zbiorniku, a na tym z Crodux-a dało się wyrobić 50km więcej
Brak problemów z płaceniem kartą, wszędzie dało się bez problemu. Ceny LPG w Cro 4,74HRK przy autosradach, poza autostradami 4,44HRK.