Dedeusz napisał(a):Jadę do Cro z Jeleniej Góry. Będę tankowal gdzieś w Znojmo lub okolicy polecacie coś?
Całodobowa to MOL Chvalovice, kawałek od przejścia Kleinhaugsdorf/Hatě. Na obrzeżach Znojma jest jeszcze Eika, mają LPG i CNG.
Dedeusz napisał(a):Jadę do Cro z Jeleniej Góry. Będę tankowal gdzieś w Znojmo lub okolicy polecacie coś?
Wojol napisał(a):Panowie wcześniej bardzo fajnie zrobiliście mi listę stacji na których musiałbym zatankować gaz(max co 300km)podając dokładny adres stacji na trasie przez Węgry tak, co mógłbym sobie zaznaczyć punkty na gpsie jednak wszystko się zmieniło i jadę za 2tyg trasą PL-Czechy-Austra-Słowenia(omijam autostrady)- Pag Chorwacja czy jesteście w stanie znów pomóc i wskazać stację/zaplanować trasę ?
W każdym z tych krajów tankowanie odbywa się bezproblemowo i nie potrzeba żadnych przejściówek i na większości stacji LPG jest?
Z góry dziękuje
Wojol napisał(a):Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja jaka jest średnia cen gazu w tych krajach?
WiesławWojnar86 napisał(a):3. stacja na granicy Austrii i Słowenii po Słoweńskiej stronie Nazwa stacji Petrol BS Sentilj
cena LPG 2,62zł
SmQ napisał(a):Jedziemy przez Czechy, Austrię i Słowenię. Czytałem, że teraz ciężej ominąć autostradę w Słowenii, więc chyba nie będziemy kombinować, tylko normalnie kupimy winietę na stacji.
Ok, tak więc po kolei. Plan jest taki:
1. Polska Cieszyn obok granicy
2. Czechy Mikulov (stacja Maroli) po prawej
3. Austria - ?? (teoretycznie patrzę, że z Mikulova do Słowenii bym nawet dojechał, ale wolę zatankować i tutaj)
4. Słowenia - ?? Maribor?
5. Chorwacja w Zagrzebiu po przejechaniu granicy.
SmQ napisał(a):W Słowenii niby Maribor, ale czy to jest obok autostrady, bo na mapie wygląda, jakbym musiał zjechać z trasy - czy tankujecie na tej?
SmQ napisał(a):Na jednej stronie znalazłem info:
jadąc z Mikulowa na 190 km przed Grazem jest stacja z LPG. Na znaku drogowym informującym o stacji benzynowej jest doklejona żółta nalepka LPG.
Tylko czy to oznacza, że 190 kilometrów przez Grazem, czy na 190 kilometrze przed Grazem? Bo niejasny dla mnie ten opis.
Wg. innej strony (mylpg), którą znalazłem ze spisem stacji w Austrii to może ta stacja?:
CTRX napisał(a):SmQ napisał(a):W Słowenii niby Maribor, ale czy to jest obok autostrady, bo na mapie wygląda, jakbym musiał zjechać z trasy - czy tankujecie na tej?
Pierwsza stacja z lpg w Słowenii jest tuż za Austriacką granicą. Ja jadę spokojnie kilka km dalej - Petrol na autostradzie: [nie moge umieszczac linkow, nawet w cytatach]
Ładna, duża stacja. Jest co zjeść. Toaleta płatna 1euro. Automat wydaje resztę.