sito_zabrze napisał(a):Albo dotankowałbym 10L tak zeby tylko do Słowenii lub Cro dolecieć
Taką opcję też biorę pod uwagę
sito_zabrze napisał(a):Albo dotankowałbym 10L tak zeby tylko do Słowenii lub Cro dolecieć
marekkowalak napisał(a):Czy ktoś ostatnio tankował LPG w Austrii? Chodzi mi o aktualne ceny na dużych stacjach przy A2 (Loipersdorf, Graz, Griffen).
CTRX napisał(a):Jadąc przez Czechy, Austrię można przejechać na jednym baku. Tankowanie np. w Brzeclaw MOL a potem w Słowenii, tuż za granicą. Mój bak ok 36 l. Jazda w miarę przepisowa, ok 120 km/h, 5 osób, pełne załadowanie + box dachowy. Można.
Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.
Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.
Jeżeli na pompie w Lenti jest gaz, to lej do zbiornika . Natomiast jak chcesz tankować w Cro, to pompa jest na starym przejściu (z drogi nr7). Niestety z racji remontu jest nieczynne. Więc żeby zatankować trzeba po przekroczeniu granicy na pierwszym zjeździe na Gorican wywinąć rogala w stronę na Budapeszt i za kilometr zjechać na stare przejście (oznaczone dla samochodów ciężarowych). Zalać i powrócić na autostradę we właściwym kierunku .
Krzysiek70 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.
Jeżeli na pompie w Lenti jest gaz, to lej do zbiornika . Natomiast jak chcesz tankować w Cro, to pompa jest na starym przejściu (z drogi nr7). Niestety z racji remontu jest nieczynne. Więc żeby zatankować trzeba po przekroczeniu granicy na pierwszym zjeździe na Gorican wywinąć rogala w stronę na Budapeszt i za kilometr zjechać na stare przejście (oznaczone dla samochodów ciężarowych). Zalać i powrócić na autostradę we właściwym kierunku .
Dzięki za info, a dalej w stronę Zagrzebia jest jakaś stacja LPG tak aby nie zjeżdżać z drogi ?
Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.
Dzięki za info, a dalej w stronę Zagrzebia jest jakaś stacja LPG tak aby nie zjeżdżać z drogi ?
Przy autostradzie o ile dobrze pamiętam coś kolo 40km. od granicy.
Krzysiek70 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.
Przy autostradzie o ile dobrze pamiętam coś kolo 40km. od granicy.
to chyba ta stacja
https://www.google.com/maps/dir/Zagrzeb ... 701141!3e0
Krzysiek70 napisał(a):Panowie, poradźcie mi gdzie zatankować LPG będę przejeżdżał przez Letenye do Trogiru i właćnie w okolicy Letenye skończy mi się gaz i zastanawiam się czy nie zatankować po stronie Węgierskiej w Lenti czy może po Chorwackiej tylko gdzie ? jadę pierwszy raz. Poproszę o poradę.