gusia-s napisał(a):http://www.mylpg.eu pomoże Ci rozplanować jak chcesz.
Fajna rzecz, dzięki.
Ja zawsze startuję z dwoma pełnymi zbiornikami.
Tak dla własnego komfortu i obniżenia stresu związanego z poszukiwaniem LPG.
gusia-s napisał(a):http://www.mylpg.eu pomoże Ci rozplanować jak chcesz.
michu1978 napisał(a):Czy może ktoś się orientuje , czy w Brzeclav są stacje lpg. Mam mały dylemat czy jechac na Mikulov i tam tankować , czy jednak jechac autostradą do samego Brzeclava i tu tankowac lpg. Mikulov znam i wiem że ta jedna stacja to mała pomyłka co jest koło ronda. Jeszcze jedna jest przed Mikulovem , ale ona jest otwarta dopiero od 6 a ja już bede wczesniej tam.
Tylko tez też chodzi o wybór trasy, bo w Austii szybciej wskoczę na autostrade jadąc od Mikulova niż przez Brzecłav
Yanush napisał(a): natomiast na każdej stacji w Cro ceny 5.03kn. Czy to autostrada czy po zjeździe z niej..
AdamBeata napisał(a):Yanush napisał(a): natomiast na każdej stacji w Cro ceny 5.03kn. Czy to autostrada czy po zjeździe z niej..
W tym roku dopiero co prawda jadę i nie znam cen z autopsji ale jeszcze nie zdarzyło mi się przez tyle lat aby ceny w Cro były wszędzie te same. Nawet na autostradzie były zawsze inne, a poza nią zdecydowanie taniej - jak w PL.
michu1978 napisał(a):Witam.Czy ktoś sie orientuje czy w Słowenii w okolicy Porotroz, Piran sa stacje z lpg. Jestem tu na wakacjach i powoli mi konczy się LPG, a w oczy na 2 stacjach nie rzucilo mi się!!
CTRX napisał(a):michu1978 napisał(a):Czy może ktoś się orientuje , czy w Brzeclav są stacje lpg. Mam mały dylemat czy jechac na Mikulov i tam tankować , czy jednak jechac autostradą do samego Brzeclava i tu tankowac lpg. Mikulov znam i wiem że ta jedna stacja to mała pomyłka co jest koło ronda. Jeszcze jedna jest przed Mikulovem , ale ona jest otwarta dopiero od 6 a ja już bede wczesniej tam.
Tylko tez też chodzi o wybór trasy, bo w Austii szybciej wskoczę na autostrade jadąc od Mikulova niż przez Brzecłav
W Brzeclav jest stacja LPG - Brzeclav MOL. Dystrybutor zamknięty na kłódkę - Pani z obsługi otwiera i tankuje. Czasem robi się korek. Każde auto sama tankuje a potem kasuje. Wraca pod dystrybutor i tak w kółko. Traci się sporo czasu. Samochód zatankowany do pełna zajdzie aż do Słowenii - bez potrzeby tankowania w Austrii. (Mój bak 38l - tankuję ok 32l do pierwszego odbicia)
szakal36 napisał(a):W Czechach rzeczywiście jest dobra cena. Natomiast Słowenia??? Na stacjach 0,67 €. Czy to jest tanio?