beniu11 napisał(a):Jeśli się nie mylę to 24h
jeszcze 2 lata temu była czynna 24/7
Austria
Kolejne tankowanie to wiadomo na stacji w Klagenfurcie. Z mapy stwierdziłem, że wracając z cro też spokojnie tam zatankuje bo są wiadukty - prawda to?
pigletto napisał(a):Jako że jestem już niestety po wyjeździe podzielę się swoimi doświadczeniami z LPG
Na zbiorniku robię około 350 km. Jechałem od Cieszyna.
1 tankowanie w Chvalovicahc koło Znojmo w Czechach na stacji Agip.
2 tankowanie w Austrii na stacji Agip za Wiedniem - Loipersdorf - dobrze oznakowana
3 tankowanie w Chorwacji, stacja chyba OMV, zaraz za zjazdem na autostradę na Karlovac (kolo Zagrzebia).
4 tankowanie juz w okolicy Trogiru - jechalem droga numer 1 a nie autostrada. Musialem troche dojechać na benzynie, ale to dlatego ze nie chcialo mi się zawracać w Sibeniku - tam stacja była na pasie w przeciwną stronę.
Ogólnie to na Chorwacji jest sporo stacji z LPG, ale uwaga, bo na niektórych niestety ale auto plinu jednak nie ma... mimo ze nawet zbiornik jest (nie oplaca się?).
W Austrii i w Czechach gaz był dość drogi - np. we wspomnianym Loipersdorf litr wyszedł około 2.83 zł (ściągneli mi z karty 51,31 zł, a natankowałem 18,10 litrów).
Na Chorwacji litr gazu kosztuje około 1,58 zł.... taniocha
W drodze powrotnej, dystrybutor w Loipersdorf w Austrii był zepsuty. W Wiedniu widziałem stację z 'Erdgas' ale nie wiedzialem czy to to co mogę zatankować czy nie. Więc dojechałem do Czech na benzynie.
W Czechach, w Mikulovie nie dało się zapłacić kartą - tylko korony lub euro :/
Na następnej stacji z LPG za Mikulovem też był problem z płaceniem kartą (bo raz działa a raz nie działa....).
Poza tym - żadnych przejściówek nigdzie nie trzeba. Na wszystkich stacjach tankowała obsługa, choć UWAGA: nie wszędzie zakręcali korek od wlewu! Trzeba pilnować.