argo3 napisał(a):Czy koło Lidla to jest Shellu, jadę po raz pierwszy.
Koło Lidla przy rondzie są 2 stacje. Kiedyś byly to 2 Shelle. Teraz jedna to Shell druga jakaś prywatna
argo3 napisał(a):Czy koło Lidla to jest Shellu, jadę po raz pierwszy.
krzysztofff90 napisał(a):Witam
Będę śmigał do Chorwacji z okolicy Poznania i wezmę chyba stację takie jak kolega @kacperwo
1.Międzylesie
2.Heršpická 804/8, 639 00 Brno-střed-Štýřice, Tschechien - 170 km od 1
3.Ormoška cesta 26b, 2250 Ptuj, Slowenien - 420km od 2
4.Odmorište Zir Mogorić 251, E71, 53000, Mogoric - 300km od 3
5.Dojazd do Omisia - 220 km od 4
Będzie okej?
Jeszcze jedna sprawa winiety mam kupione Czechy, Austria i Słowenia.
Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z ta autostrada w Słowenii?
Kilka lat temu omijałem przez Ptuj a teraz jak lepiej śmigać ta autostrada czy tez omijac?
Bo jesli bede mial jechac autostrada to inna stacje musze szukac
Pozdrawiam
przemek210297 napisał(a):Witam serdecznie, z góry przepraszam jeżeli się powtórzę, ale z tego co widzę większość użytkowników forum posiada dość pokaźne zbiorniki, co nie pozwala mi skopiować proponowanych stacji w swojej trasie. Maksymalny zasięg w moim przypadku to jakieś 330 km. Dlatego też mimo wszystko prosiłbym Was o pomoc i odrobinę wyrozumiałości ...
przemek210297 napisał(a):Witam serdecznie, z góry przepraszam jeżeli się powtórzę, ale z tego co widzę większość użytkowników forum posiada dość pokaźne zbiorniki, co nie pozwala mi skopiować proponowanych stacji w swojej trasie. Maksymalny zasięg w moim przypadku to jakieś 330 km. Dlatego też mimo wszystko prosiłbym Was o pomoc i odrobinę wyrozumiałości
Zatem planuję jechać z Łodzi w okolice Omisia, a więc trasa będzie dość standardowa (Łódź --> Ostrawa --> Brno --> Wiedeń --> Graz --> Maribor --> Karlovac --> Split). Chcę jechać autostradami, a w Splicie zjechać na trasę biegnącą wzdłuż morza. Dlatego zależy mi by stacje były bezpośrednio przy trasie.
Czytając Wasze Forum mam już pewne przemyślenia. Tankuję pod korek w Łodzi, a następnie tuż przed przekroczeniem granicy w Mszanie na BP (ok. 265 km), następnie Mikulov i wspominana przez Was stacja MOL (ok 240 km).
Dalej pojawia się problem, bo nie mam pojęcia gdzie zatankować. Wypadałoby w okolicach Grazu, ale gdzie konkretnie - nie wiem. Liczę na Waszą pomoc. Dobrze by było, jakby z Mikulova do tego punktu było ok 320 km.
Kolejnym przystankiem będzie Macola Odmoriste Zir, a później to już okolice Omisia, albo sam Split.
Podsumowując:
Łódź --> Mszana BP (ok. 265 km)
Mszana BP --> Mikulov MOL (ok. 240 km)
Mikulov MOL --> XXX (ok. 320 km)
XXX --> Macola Odmoriste Zir (ok. 320 km)
Macola Odmoriste Zir --> Split/Omiś (ok. 225 km)
Dobry plan? No i oczywiście byłbym wdzięczny za podpowiedź w kwestii stacji XXX oraz tej ostatniej w okolicach Splitu.
Wielkie dzięki za pomoc!!!
szakal36 napisał(a):https://www.mylpg.eu/lpg-station-route-planner
Polecam stronę LPG.eu
Tam bez problemu zaplanujesz trasę i zobaczysz gdzie są stacje LPG
Yanush napisał(a):szakal36 napisał(a):https://www.mylpg.eu/lpg-station-route-planner
Polecam stronę LPG.eu
Jakoś nie dopatrzyłem się tam opcji zmiany trasy na inną niż sugeruje lpg.eu...
korek99 napisał(a):Yanush napisał(a):szakal36 napisał(a):https://www.mylpg.eu/lpg-station-route-planner
Polecam stronę LPG.eu
Jakoś nie dopatrzyłem się tam opcji zmiany trasy na inną niż sugeruje lpg.eu...
Tam gdzie masz "TO" dajesz punkt pośrednie, rozdzielone średnikami, np:
FROM: Kraków, Polska
TO: Letenye, 8868 Węgry;Vodice, Chorwacja
przemek210297 napisał(a):Dalej pojawia się problem, bo nie mam pojęcia gdzie zatankować. Wypadałoby w okolicach Grazu, ale gdzie konkretnie - nie wiem. Liczę na Waszą pomoc. Dobrze by było, jakby z Mikulova do tego punktu było ok 320 km.