Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja
napisał(a) romuald22 » 21.05.2017 15:17
Paulo_gp napisał(a):romuald22 napisał(a):Nie wiem gdzie i co widzisz.
Jeżeli na stronach internetowych cenę LPG - to nie miej złudzeń. Na stacji na Węgrzech będzie wyższa.
Pamiętamy też oczywiście o tym, że auto spala jednak więcej LPG niż Pb na 100 km.
Pakowanie się do centrum miasta żeby zatankować drożyznę???
Niektórzy tak robią i nikt im nie zabroni...
Średnia cena w węgrzech na mylpg.eu jest w okolicach 0.662 €/L i datowana na 20.05 br. Owszem to średnia, ale nawet gdyby kilka groszy więcej, to i tak uważam że strasznej tragedii nie ma. W centrum miasta planuje, ponieważ będąc w okolicach 4-5 rano, nie powinno być żadnych przeszkód.
Rzeczywistość pokaże.
Jeżdżę na LPG od jakichś 15 lat. Gdzieś tyle samo do Chorwacji. Umiem liczyć i nie lubię wydawać pieniędzy wtedy, kiedy to niepotrzebne. LPG na Węgrzech zawsze było bardzo drogie w porównaniu do Chorwacji czy nawet Słowacji. O Austrii nie mówię nawet bo tam i drogo z tym paliwem i dostępność kiepska.
Teraz mam zasięg na LPG ponad 500 km, więc Węgry totalnie odrzucam w drodze do Chorwacji jako miejsce tankowania.
Jak miałem poprzednie auto z krótszym zasięgiem na LPG to Węgry też sobie "odpuściłem".
Policz to sobie ponownie. Również czas poświęcony. Bo za granicą Chorwacji zatankujesz taniej.