Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 02.06.2008 12:12

nie ma!
miqel
Plażowicz
samoobsługa

Nieprzeczytany postnapisał(a) miqel » 05.06.2008 09:38

Jeszcze jedno pytanko:
Czy na trasie Czechy-Austria-Słowacja-Chorwacja obowiązuje samoobsługa przy tankowaniu gazu czy nie?

A jeżeli tak to czy ktoś mógłby po krótce opisać sposób podłączenia LPG GUNA do wlewu.
dzięki.
Użytkownik usunięty
Re: samoobsługa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2008 09:54

miqel napisał(a):Jeszcze jedno pytanko:
Czy na trasie Czechy-Austria-Słowacja-Chorwacja obowiązuje samoobsługa przy tankowaniu gazu czy nie?

A jeżeli tak to czy ktoś mógłby po krótce opisać sposób podłączenia LPG GUNA do wlewu.
dzięki.

Wszędzie po drodze tankuje obsługa,ale w Chorwacji możesz napotkać sytuację(bardzo rzadko,duży ruch na stacji) że szybciej będzie zatankować samemu,obsługa nie protestuje,nawet była w moim przypadku zadowolona.
Co do nauki tankowania to poproś w Polsce obsługę żeby ci pokazała jak podłączyć pistolet,wytłumacz im że wyjeżdżasz za granicę, nie powinni stwarzać problemów. :wink:
Mirka77
Autostopowicz
pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirka77 » 07.06.2008 21:00

Czesc wszystkim,
Dopiero dolaczylam do Waszego forum. Chcialam zapytac, czy na stacjach benzynowych akceptuja placenie karta kredytowa Master Card?
A drugie pytanko, to czy ktos moze mi powiedziec jakie sa drogi na trasie Zagrzeb-Split (krete, waskie? czy szerokie?) i jakie sa ograniczenia predkosci na autostradach na Chorwacji lub z jaka predkoscia sie mniej wiecej jezdzi. Potrzebne mi to do zaplanowania calej trasy (1750km).

Z gory dziekuje za wszelkie info,
Mirka
jdubowski
Cromaniak
Re: pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 07.06.2008 21:22

Mirka77 napisał(a):A drugie pytanko, to czy ktos moze mi powiedziec jakie sa drogi na trasie Zagrzeb-Split (krete, waskie? czy szerokie?)

Autostrada tam jest. Autostrada jak to autostrada...
"Stare" drogi raczej średniej szerokości, jakbyś w Polsce jechała krajówką z dwucyfrowym numerem, na wybrzeżu bardzo kręte i pozbawione pobocza.

Mirka77 napisał(a): i jakie sa ograniczenia predkosci na autostradach na Chorwacji lub z jaka predkoscia sie mniej wiecej jezdzi. Potrzebne mi to do zaplanowania calej trasy (1750km).

Osobowy samochód - dozwolona prędkość 130 km/h. Świrów jeżdżacych dużo szybciej nie jest zbyt wielu, chyba że kierowca z Polski albo z Włoch...
potworekmartusia
Autostopowicz
Reduktory do tankowania LPG

Nieprzeczytany postnapisał(a) potworekmartusia » 04.07.2008 21:36

Witam wszystkich. Mam zamiar 7 lipca jechac do chorwacji i zastanawiam się czy potrzebny bedzie mi jakis reduktor do tankowania??? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
Użytkownik usunięty
Re: Reduktory do tankowania LPG

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2008 08:05

potworekmartusia napisał(a):....czy potrzebny bedzie mi jakis reduktor do tankowania??? ....

Na poprzedniej stronie tego wątku jest takie samo pytanie i odpowiedź na nie :roll:
NIE JEST POTRZEBNY :twisted:
adam alf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam alf » 06.07.2008 09:17

o ile mozna bezpiecznie przekraczac predkosc na autostradach?
miqel
Plażowicz
LPG cena

Nieprzeczytany postnapisał(a) miqel » 07.07.2008 12:43

Ceny LPG w cro 3,35 kuny (stacje TIFON i INA przy autostradzie) ceny obowiązywały w końcu czerwca.

Stacja w Loipersdorf, ten AGIP na 105 km za wiedniem (w stronę cro) 0,85 euro.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 09.07.2008 21:13

Chcę pojechać w CRO drogą równoległą do autostrady, przez Plitvickie Jeziora. Jak z LPG na tej trasie?

Kolejna sprawa: tankuję na AGIP w Austrii (Loipersdorf) i śmigam aż do Chorwacji i tu zdało by się zatankować. Pytanie: czy jest gdzie po przekroczeniu granicy zalać lpg (Macelj lub Varazdin)?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2008 21:36

kincior napisał(a):.....Jak z LPG na tej trasie?..... czy jest gdzie po przekroczeniu granicy zalać lpg (Macelj lub Varazdin)?

Możesz to przy odrobinie wysiłku sprawdzić sam:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815
ma-r-lena
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ma-r-lena » 20.07.2008 14:38

Szukam, szukam i nie mogę namierzyć.
Proszę o podanie cen paliwa (gaz i benzyna) na Słowacji i Węgrzech. Cenę na Chorwacji znalazłam :lol: sama :lol:

Tylko proszę na mnie strasznie nie krzyczeć, bo pewno tu gdzieś tu te ceny są tylko gdzie?
Pozdrawiam
kaczor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczor » 21.07.2008 19:35

ma-r-lena napisał(a):Szukam, szukam i nie mogę namierzyć.
Proszę o podanie cen paliwa (gaz i benzyna) na Słowacji i Węgrzech. Cenę na Chorwacji znalazłam :lol: sama :lol:

Tylko proszę na mnie strasznie nie krzyczeć, bo pewno tu gdzieś tu te ceny są tylko gdzie?
Pozdrawiam

Własnie wróclismy z Orebic!!! Było cudnie i gorąco! Z tego względu mosieliśmy skrocić wczasy o dwa dni i mamy do odsprzedania winiete na Austrie ważną od 20-07-2008 na 10 dni.
co do cen paliw to są różne i nie zawsze odpowiadaą tym co podane na internecie.
w Austii miała byc benzyna najtańsza o tak nie było, najbardziej opłaca się tankować w Polsce, Słowenii i Chorwacji. Choć my musieliśmy dotankować w Niemczech to i tak nie stracilismy na tym (20 euro)

chorwacja "95" 9,65-9,75 kuna
austia "95" 1,45 euro
niemcy '95" 1,47 euro

w sprawie winiety tylko z okolic Trzcianki i Piły, bo tam mieszkam i będzie najprościej dostarczyc. tel. 606933869
ihab
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ihab » 21.07.2008 21:32

Wróciłem 18 lipca z Chorwacji dokładnie z Pakostane. Całą trasę z Wrocławia przejechałem na LPG (Auto Plin) Oplem Astrą II pojemność butli 37 l.

1. Tankowanie BOBOSZÓW - Full
2. MIKULOV - Full cena 17,30 ksc CZECHY
3. ZAGREB Stupnik Zapad - 34,93 litrów cena 117,02 kn-- Stacja OMV
4. GOSPIC-Zir Zapad - 17,33 litrów cena 58,06 kn-- Stacja INA

POWRÓT
1. Zadar-Franka Lisice 29.86 litrów - cena 100.03 kn--Stacja INA
2. Bosiljevo-Dobra Istok 13,60 litrów - cena 45,56 kn-- Stacja TIFON
3. Jakovlje Istok 7,89 litrów - cena 26,43 kn-- Stacja INA
4. Chvalovice 37,05 litrów - cena 600 ksc CZECHY
5. Cervena Voda 15,35 litrów - cena 250,20 ksc CZECHY

Nigdzie nie jest potrzebny reduktor do gazu. Życzę miłej podróży na LPG.

Cały zbiornik benzyny przywiozłem z powrotem do Polski.
skywalker_01
Cromaniak
Stacje gazu na terenie Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 25.07.2008 22:29

Witam wszystkich Cro klubowiczów. MAm tu link do strony gdzie czytelnie i alfabetycznie podano adresy stacji z gazem i godzinami ich otwarcia. http://www.unp-udruga.hr/site/eng/punionice.htm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone