ryziu1989 napisał(a):Hej wszystkim Jutro rano ruszam do Makarskiej pierwszy raz. Bydgoszcz, Czechy, Austria (Wiedeń nocleg) Słowenia (ominięcie autostrady), Zadar, i trasą Magistrala do Makarskiej.
Mam pytanie jak z tankowanie LPG na tej trasie? Będzie jakiś problem, może ktoś kojarzy jakieś miejscowości gdzie będzie LPG.
Pozdrawiam jeżeli komuś będzie się chciało coś napisać to już jestem wdzięczny
paw_el napisał(a):Odradzam tankowanie na ostatniej stacji BP na A1 w Polsce. Drogo, 2.12 i duże kolejki.
Odradzam też Shella w Mikulovie. Nie można płacić kartą a nie miałem koron i zapłaciłem w euro. Kosmiczny przelicznik. Gaz 14.50 koron.
gusia-s napisał(a):paw_el napisał(a):Odradzam tankowanie na ostatniej stacji BP na A1 w Polsce. Drogo, 2.12 i duże kolejki.
Odradzam też Shella w Mikulovie. Nie można płacić kartą a nie miałem koron i zapłaciłem w euro. Kosmiczny przelicznik. Gaz 14.50 koron.
Prawdopodobnie Cię naciągneli. Zawsze w Mikulovie od kilku lat płacę kartą, w tym roku też 2x. Ktoś już pisał o takich numerach, nie chcieli kartą że niby terminal nie działa, jak się uparł że nie ma euro to raptem zaczął działać. W razie takich sytuacji lepiej wypłacić gotówkę w koronach, obok w Lidl zdaje się jest bankomat... no chyba że w nocy to zamknięte. Na złość poszlabym w miasto do bankomatu a nie dała zarobić oszukańcom.
21monika napisał(a):gusia-s napisał(a):paw_el napisał(a):Odradzam tankowanie na ostatniej stacji BP na A1 w Polsce. Drogo, 2.12 i duże kolejki.
Prawdopodobnie Cię naciągneli. Zawsze w Mikulovie od kilku lat płacę kartą, w tym roku też 2x. Ktoś już pisał o takich numerach, nie chcieli kartą że niby terminal nie działa, jak się uparł że nie ma euro to raptem zaczął działać. W razie takich sytuacji lepiej wypłacić gotówkę w koronach, obok w Lidl zdaje się jest bankomat... no chyba że w nocy to zamknięte. Na złość poszlabym w miasto do bankomatu a nie dała zarobić oszukańcom.
Jeśli można to podaj mi miejscowości gdzie po drodze tankujesz gaz. Śmigamy przez Czechy, Austrię, Słowenię.
Ja osobiście nie posiadam takowej instalacji, ale będą za nami jechać znajomi ( pierwszy raz ) i o ile wiem to muszą tankować coś po około 300 - 380 km.
Z góry dziękuję.
gusia-s napisał(a):Zerknij 4 posty wyżej romuald22 wrzucił link do strony przedstawiającej stacje LPG po trasie - też z niej korzystamy. My tankujemy częściej ponieważ jedziemy z przyczepą to i spalanie większe, w Czechach akurat zawsze wypada nam w Mikulovie i nie starcza na całą Austię, gdzie jest tak drogi gaz, że opłaca się ten kawałek dojechać do Słowenii na PB. Niech znajomi zaplanują wg tej strony tankowania.