pass napisał(a):Dzięki za info!
Prosiłbym jeszcze o informacje czy stacje LPG w Mikulovie i Gornji Macelj (ewentualnie w Ptuj) są całodobowe. Wg planu w Mikulovie będe ok 00:00, natomiast w Gornji Macelj ok. 4:00 rano. Nie będzie problemu z zatankowaniem LPG???
Wielkie dzięki z góry za info !
sewryn napisał(a):W Mikulovie jest całodobowa (benzina), w Ptuj ta stacja koło OBI jest od 6:00 do 24:00. Jadąc do Chorwacji byłem tam parę minut po 1:00 i niestety ciemno.
paulus_pl napisał(a):Czy mogę prosić o dokładną lokalizację stacji w Gornji Macelj? A no i czy jest całodobowa?
Na mylpg.eu nie ma tam pokazanej stacji.
speedpn85 napisał(a):paulus_pl napisał(a):Czy mogę prosić o dokładną lokalizację stacji w Gornji Macelj? A no i czy jest całodobowa?
Na mylpg.eu nie ma tam pokazanej stacji.
Dołączam się do pytania Ponieważ jadę pierwszy raz do CRO to przedstawię mój plan tankowań, sugestie mile widziane
TRASA - Poznań -> Drasnice
Osobiście jadę z Poznania.. niestety maksymalny zasięg oscyluje się w granicy 250-280km na pełnej butli..
Planuję tankować:
Poznań -> Shell na A4 Rzędziwojowice -> BP MOP Mszana -> Czechy Shell Mikulov (mogę poprosić o dokładny adres bo nie wiem o który Shell chodzi) -> Austria ile się da na LPG później na PB95 -> Słowenia raczej autostradą.. tu mam zagadkę sam nie wiem czy tankować LPG czy jechać dalej na PB95 -> Chorwacja oby jak najszybciej LPG i pytanie tylko gdzie???
Pozdrawiam serdecznie
KarKoz napisał(a):Mnie w Słowenii LPG wyszło taniej niż w Czechach...
CZ: 16,9x0,155=2,6
SLO: 0,62x4=2,48
speedpn85 napisał(a):Planuję tankować:
Poznań -> Shell na A4 Rzędziwojowice -> BP MOP Mszana -> Czechy Shell Mikulov (mogę poprosić o dokładny adres bo nie wiem o który Shell chodzi) -> Austria ile się da na LPG później na PB95 -> Słowenia raczej autostradą.. tu mam zagadkę sam nie wiem czy tankować LPG czy jechać dalej na PB95 -> Chorwacja oby jak najszybciej LPG i pytanie tylko gdzie???
gusia-s napisał(a):co do MOP Mszana - jakoś mi nie po drodze ta stacja, trzeba jakby zjechać z autostrady i się cofnąć kawałek, potem spowrotem dojechać do autostrady - niby nie dużo ale w sumie ze 3 km będzie, wolę stacje położone bezpośrednio przy drodze, dlatego tankujemy gaz nieco wcześniej tu
Potem Czechy Shell Mikulov - dojeżdżając do ronda zjedź na lewo k. Lidla - o tu
Następne tankowanie w Austrii Agip Loipersdorf
Kolejne tuż za Lucko tu
Potem to już bez problemu.
Potem Czechy Shell Mikulov - dojeżdżając do ronda zjedź na lewo k. Lidla - [b]
Jarek999 napisał(a):Potem Czechy Shell Mikulov - dojeżdżając do ronda zjedź na lewo k. Lidla - [b]
Nieco wcześniej przed Mikulovem jest stacja po LEWEJ stronie, gdzie LPG jest tańsze o ok 1 KSC na litrze i dobrej jakości (dojeżdżam na tym tankowaniu do Ptuja - 360 km mimo, że normalny zasięg w Polsce mam 330-340 km)
GPS N 48.831109 st, E 16.613354 st.
Pozdrawiam