Lpg
napisał(a) kresselack » 09.08.2007 11:27
Witam!
Jadę przez Cieszyn/Mikulov/Graz/Maribor do Makarskiej i dalej
Mam w związku z tym parę pytanek.
1. Czechy :Kolega jechał do Chorwacji i zauważył że w każdym kraju oprócz Polski na baku przejeżdzał ok 530 zamiast 470 km.
Zamierzam zatankować w Czechach zaraz za granicą w Cieszynie, czy mógłby mnie ktoś nakierować na taką stację??(Będe tam około godziny 20 w niedziele)
W mikulovie mam zamiar być ok 1 w nocy, czy znajdę jakąś działającą stację z LPG?
Zasięg mam spory.. przy 130km.h na autostradzie ok 580 km, więc Austrię odpuszczam sobie.
2: Słowenia Czy przy granicy z Austrią będzie jakaś stacja LPG czynna w godzinach bardzo rannych?? Jeżeli nie będzie tam jakiejś stacji, to czy mam szansę coś zlaleść po przekroczeniu granicy z CRO na autostradzie??
3: CRO : a właściwie miejsce naszej destynacji : Brna na Korculi, czy na samej wyspie działa jakiś dystrybutor LPG?
No i proszę o informacje, na którą najbardziej czekam?
Czy już otwarto kolejny odcinek autostrady ze Splitu ( Dlugopolije lub podobnie ) do Makarskiej?? I czy na nowym odcinku czynna jest przynajmnijej jakaś stacja benzynowa??
Ile kosztuje przejazd od autostradą od granicy ze Słowenią do Makarskiej ( jak ją już otworzono) dla samochodów osobowych?? Do Splitu to wiem że 159 Kun..
Porszę o odpowiedż
Pozdrawiam
Łukasz