Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja
napisał(a) WiktorG10 » 11.09.2013 20:36
dnb.sopot napisał(a):pewnie już ktoś o to pytał ale mam takie pytanie: czy jadąc autostradą cały czas są stacje z gazem przy niej czy trzeba gdzieś zjeżdżać? mój zasięg to ok 350km więc może uda się austrię przejechać na jednym baku... a jak reszta? czechy słowenia? i czy winiety lepiej kupować u nas (czy da rade) czy za każdą granicą ? z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam...
Ja mam podobny zasięg... max 330km... zatankowałem w Zwardoniu full, dojechałem przed Bratysławę tam zatankowałem do pełna na Slovnaft, jechałem dalej i za Grazem skończył mi się gaz
jechałem na benzynie do samej granicy... chociaż są dwie stacje z Gazem jadąc w stronę Chorwacji trzeba na nią zjechac na druga stronę autostrady...na pylonie nie ma LPG ale jest dystrybutor, wjeżdżając ostatni po prawej...
Co do Słowenii to jest gaz koło Maribora ale tam nie tankowałem za drogo... moje nastepne tankowanie było już w Chorwacji, nie musisz nigdzie zjeżdżać z autostrady co max.80km są stacje z Autoplinem;)
winiety lepiej kupuj w danym państwie są tańsze niż w Polsce na stacji czy też stronach internetowych(Polska nalicza usługe za ich sprowadzenie różnica nie duża ale 15zł na winecie to zawsze coś) Przed granicą, lub na granicy zawsze kupisz bez żadnego problemu
tak że nic tylko jechać