Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alan
Globtroter
Re: LPG na trasie Czechy,Austria,Słowenia, Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alan » 30.08.2013 14:26

Shell na samym koncu Mikulova jest 24h i placilem karta.
Alan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alan » 30.08.2013 14:27

nie ma szans nie zauważyć tej stacji. Trafisz na pewno.
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 30.08.2013 23:16

Zawory w Chorwacji odbijaja dobrze, ale należy cały czas podczas tankowanie trzymać wcisniety czerwony przycisk na dystrybutorze. :papa:
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 31.08.2013 09:44

maksikaz napisał(a):Zawory w Chorwacji odbijaja dobrze, ale należy cały czas podczas tankowanie trzymać wcisniety czerwony przycisk na dystrybutorze. :papa:

obsługa tankuje na wszystkich stacjach :)pomimo tego że trzymał gośc do końca to i tak nie wszedł full ;)
maciejk9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejk9 » 04.09.2013 21:04

Orientuje sie ktos czy na stacji lpg w Trogirze (chyba jest tylko jedna na trogirska cesta) można płacić kartą, bo chcę tam tankować przed samym wyjazdem nie nie wiem czy specjalnie wymieniać gotówkę czy nie ma takiej potrzeby?
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 04.09.2013 21:49

Alan napisał(a):Shell na samym koncu Mikulova jest 24h i placilem karta.

ja jechałem teraz z 1 na 2 września i dziwna awaria była na tej stacji, nie przyjmowali kart tylko gotówka, korony a najlepiej euro a jak chciałem paragon to ... drukarka też się popsuła
jak będę wracał też tam zatankuję ale tym razem nie będę się już spieszył więc w razie ponownej takiej awarii poczekam na kierownika stacji lub policję, bo nie lubię jak ktoś mnie wali w d... :twisted:
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 05.09.2013 23:57

misiudg napisał(a):
Alan napisał(a):Shell na samym koncu Mikulova jest 24h i placilem karta.

ja jechałem teraz z 1 na 2 września i dziwna awaria była na tej stacji, nie przyjmowali kart tylko gotówka, korony a najlepiej euro a jak chciałem paragon to ... drukarka też się popsuła
jak będę wracał też tam zatankuję ale tym razem nie będę się już spieszył więc w razie ponownej takiej awarii poczekam na kierownika stacji lub policję, bo nie lubię jak ktoś mnie wali w d... :twisted:

No i po co takie problemy na wakacjach?:)
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 05.09.2013 23:59

maciejk9 napisał(a):Orientuje sie ktos czy na stacji lpg w Trogirze (chyba jest tylko jedna na trogirska cesta) można płacić kartą, bo chcę tam tankować przed samym wyjazdem nie nie wiem czy specjalnie wymieniać gotówkę czy nie ma takiej potrzeby?

Ja placilem kartą:) nie bylo żadnego problemu jak na większości stacjach w HR
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 06.09.2013 00:25

WiktorG10 problemy nie potrzebne gdyby kurs był normalny i gdyby Czesi kartą nie płacili
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 06.09.2013 19:11

Co do tych Czechów masz rację, no ale każdy ma prawo jechać na wakacje a jacy są to już zostawmy :) ja wszedzie na stacjach placilem kartą i przelicznik był 0, 58, na bramkach to samo :)
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 06.09.2013 22:32

A tak wracając do tematu to gazu na trasie jest bardzo dużo, ja mam dobry zasięg bo ponad 500 km ale spokojnie co 80-100 jest gaz więc nie ma strachu
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 07.09.2013 00:53

misiudg napisał(a):A tak wracając do tematu to gazu na trasie jest bardzo dużo, ja mam dobry zasięg bo ponad 500 km ale spokojnie co 80-100 jest gaz więc nie ma strachu

Potwierdzam, co minimum 50km jest gaz tzw.autoplin :-) u mnie trochę gorzej bo max 300km na zbiorniku:(
maciejk9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejk9 » 08.09.2013 18:21

Dla jadących przez Czechy i Austrię podaje orientacyjne ceny LPG na trasie aktualne na 7/8 września br.:
Orlen Międzylesie 2,39 PLN
Shell Mikulov 18,5 CZK
Tifon (BP), INA i wiekszość pozostałych stacji w Chorwacji 5,23 HRK / 5,09 HRK (autostrady/poza autostradą)
W Austrii i Słowenii nie tankowałem, bo nie musiałem a jak ogólnie wiadomo jest tam drożej no i trudno w ogólne znaleźć stację z autoplinem (tak jakoś spodobała mi się ta nazwa :)
dnb.sopot
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dnb.sopot » 08.09.2013 20:08

pewnie już ktoś o to pytał ale mam takie pytanie: czy jadąc autostradą cały czas są stacje z gazem przy niej czy trzeba gdzieś zjeżdżać? mój zasięg to ok 350km więc może uda się austrię przejechać na jednym baku... a jak reszta? czechy słowenia? i czy winiety lepiej kupować u nas (czy da rade) czy za każdą granicą ? z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam...
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 11.09.2013 20:36

dnb.sopot napisał(a):pewnie już ktoś o to pytał ale mam takie pytanie: czy jadąc autostradą cały czas są stacje z gazem przy niej czy trzeba gdzieś zjeżdżać? mój zasięg to ok 350km więc może uda się austrię przejechać na jednym baku... a jak reszta? czechy słowenia? i czy winiety lepiej kupować u nas (czy da rade) czy za każdą granicą ? z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam...

Ja mam podobny zasięg... max 330km... zatankowałem w Zwardoniu full, dojechałem przed Bratysławę tam zatankowałem do pełna na Slovnaft, jechałem dalej i za Grazem skończył mi się gaz :( jechałem na benzynie do samej granicy... chociaż są dwie stacje z Gazem jadąc w stronę Chorwacji trzeba na nią zjechac na druga stronę autostrady...na pylonie nie ma LPG ale jest dystrybutor, wjeżdżając ostatni po prawej...
Co do Słowenii to jest gaz koło Maribora ale tam nie tankowałem za drogo... moje nastepne tankowanie było już w Chorwacji, nie musisz nigdzie zjeżdżać z autostrady co max.80km są stacje z Autoplinem;)
winiety lepiej kupuj w danym państwie są tańsze niż w Polsce na stacji czy też stronach internetowych(Polska nalicza usługe za ich sprowadzenie różnica nie duża ale 15zł na winecie to zawsze coś) Przed granicą, lub na granicy zawsze kupisz bez żadnego problemu ;) tak że nic tylko jechać :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone