Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG Bratysława Zagrzeb

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ralfik_26
Turysta
LPG Bratysława Zagrzeb

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ralfik_26 » 24.07.2006 15:28

witam,
Czy dysponuje ktoś planem Bratysławy i Zagrzebia ??

Jade w nocy przez Wegry i z tego co pamietam z ostatniego roku tylko te dwamiasta oferują całodobe stacje LPG. I własniemoja prosba o jakieś mapki Bratysławy i Zagrzebia by nie bładzić zbyt długo. Może ktos zna jakieś ciekawe linki.

Dzięki i pozdrawiam....21 dni do wyjazdu......
xennax
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) xennax » 08.08.2006 15:45

W Bratyslawie musisz znalezc stacje charakterystyczne jest znak OMV LPG za mostem na Dunaju i musisz tam odbic. Od tego roku przelotowa nie ma bezp odbicia na ta stacje. Jak zatankujesz i jedziesz przez Wegry to jadac droga 86 i wjezdzajac prze Mursko Sredisce do Cro to ci wystraczy gazu bez trudu do Cakovaca . Tam kolo ronda jest stacja benzynowa i calodobowa LPG . Na nich mozna placic kartami. Potem w ciagu dnia mozna tankowac w Karlovacu ( gotowka ) stacja w miescie kolo kanalu trzeba troche szukac . Na forum znajdziesz opis gdzie sa stacje w Cro dalej i jak placic . Powodzenia
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 09.08.2006 13:41

2 lata temi i w zeszłym roku w Karlovacu płaciłem plastikiem! Tylko trza uważać bo zawyżają ilość paliwa zatankowanego - pisało o tym kilka osób w zeszłym sezonie...
poza tym tak jak napisano - z bratysławy do cakovec, potem karlovac i luzik nad morze
Spiderx
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spiderx » 09.08.2006 19:04

Jadąc w kierunku wybrzeża obwodnicą Zagrzebia (A3) w Lucko jest zjazd w prawo na A1 (Karlovac). Jedziemy dalej prosto dosłownie kawałeczek dalej (może 500-600 m) jest zjazd na Zagrzeb. Po zjechaniu w prawo na A1 koło 200-300 m dalej (pierwszy zjazd z autostrady A1) jest stacja Tifon, czynna całą dobę, akceptuje karty. Sympatyczny pan ładuje zbiornik na maxa (mnie do 40 weszło 38,2 l :D ), można też sprawdzić ciśnienie opon i dobić w miarę potrzeby.
Powrót na autostradę. ABSOLUTNIE nie wracać na autostradę tym samym pierwszym zjazdem! bo dojedziemy do Zagrzebia. Jedziemy równolegle do autostrady i po około 300m jest skrzyżowanie - w lewo na przełączkę pod autostradą, i znowu skrzyżowanie (ze światłami) pierwszy zjazd w lewo i jesteśmy po drugiej (właściwej) stronie A1 (Karlovac).
Wracając z Chorwacji analogicznie - w Lucko nie skręcamy w prawo na A3 - jedziemy prosto pod węzłem autostradowym na stację - są nawet małe strzałki LGP (jest to bodaj ostatnia stacja gazowa na trasie po stronie Chorwackiej). Powrót nieco bardziej skomplikowany, po powrocie na A1 w kierunku Karlovaca (jak powyżej) bezpośrednio pod wiaduktem jedziemy na skrajny prawy pas i zawijamy na A3 w kierunku Varazdin.
Stacja bardzo sympatyczna, z miłą i szybką obsługą (raz o północy czekałem 20 min - dostawa gazu).
Mam nadzieję, że udało mi się wszystko na tyle szczegółowo wyjaśnić, że nikt nie wyląduje w Słowenii...
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 09.08.2006 19:47

W Karlovacu LPG zatankujesz na stacji całodobowej zaraz za bramkami po prawej stronie tam gdzie zjeżdza się z autostrady jadąc na Plitvice.
Na Węgrzech LPG całodobowo jest dostępne w Szombathely-jedna stacja przy obwodnicy a druga(Shell) w mieście

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone