Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Łóżko turystyczne

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magneska
Podróżnik
Łóżko turystyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) magneska » 11.07.2013 22:02

Mam pytanie - czy ktoś z Was użytkuje łóżka turystyczne podczas wyjazdu pod namiot czy są to raczej materace? Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego http://www.domenasportowa.pl/product-pol-32528-Lozko-turystyczne-Outwell-Waldo-Hills-Blue-.html i teraz pytanie czy warto? Może lepiej zainwestować w lepszy materac? Proszę o opinie :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.07.2013 23:44

A po ciorta Ci wyrko w namiocie :) Tylko materac. W razie czego do namiotu możesz wejść deptając po materacach a po łóżkach będzie trudno :D Nawet jakby mi dopłacali to nie spałbym na czymś takim a biorąc jeszcze pod uwagę cenę tych łóżek to już moim zdaniem totalne nieporozumienie :) Nie wspomnę już nawet o przydatności tego wynalazku do innych celów niż sen :lol: :wink:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 12.07.2013 18:59

Gdybym miał kupować tego typu łoże szukałbym czegoś prostszego w konstrukcji. Tu mamy plątaninę rurek, która sprawia wrażenie że po pierwszym sezonie się rozchwieruta. Widuję czasem na kempingach takie proste łóżka na trzech krzyżakach. Poza tym do łóżka trza mieć odpowiedni namiot tzn. taki który pozwoli je wstawić do sypialni bez rozpychania ścian - na wysokości 50 cm namiot ma zazwyczaj mniejsze rozmiary niż przy podłodze. Z opisu wynika że rurki w stelażu też są poliestrowe?
magneska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magneska » 15.07.2013 07:59

tak myślałam, że materac na pewno będzie wygodniejszy - w każdym wykorzystaniu :) Czy macie coś godnego uwago do polecenia? - chodzi o materac najlepiej dwuosobowy.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.07.2013 19:49

Tu masz coś praktycznego w wypadku częstej zmiany miejsca czy nocowania poza kempingami (wszystko w jednym: namiot, łóżko, śpiwór i poduszka):

namiot comfort quest.jpg
Jonny156
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jonny156 » 24.07.2013 21:27

Ja od kilku sezonów używam gąbek (ok. 65x190cm) o grubości ok. 8 cm - spisują się idealnie, po porządnym zwinięciu zajmują naprawdę niewiele miejsca i komfort jest nieporównywalny do żadnego materaca, podczas przekręcania się na bok żony nie podbijam do góry jak ma to miejsce na materacu - pełen komfort ;)
Używałem już różnych "materacy" i dobrej jakości gąbka jest niedościgniona!
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 25.08.2013 11:07

Mam takie wyrko na 3 krzyżakach i nie ma dla mnie lepszej alternatywy pod namiot. Swego czasu z racji wykonywanej profesji przespałem na takim łóżku pół roku i nie miałem powodów do narzekań. Taka kanadyjka po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca, jest lekka i cena nie powala jak tego łóżka z pierwszego postu.
Na łóżka kładziemy materace także jest miękko w miarę i komfortowo. I jeszcze jeden plus, nie trzeba pompować. A jak potrzebne jest miejsce na figle to zawsze można wyrka odstawić na bok :wink:

A co do wyższości materaca nad takim wyrkiem do uprawiania s... to dla chcącego nic trudnego. Jest tyle pozycji :oczko_usmiech:

Powrót do Kempingi

Łóżko turystyczne
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone