A ktokolwiek łowił w głębi lądu?
Pstrągi w rzekach? Jakieś zaporówki?
jaro k napisał(a):Witam serdecznie.
Na filmiku jest bez wątpienia rybka z rodziny Babkowatych (Gobiidae).
Leon pisząc o babkach miał na myśli Ślizgi (Blenniidae), które mają płetwę grzbietową przez całe ciało i są węższe.
"Ryby morza śródziemnego i atlentyku" - Helmut Debelius
Pozdrawiam
Mentasm napisał(a):witam , w sierpniu będziemy tydzień na wyspie Pag oraz tydzień w okolicach Omis ( dokładnie Stanici -4km od Omis) czy ktoś wie gdzie najlepiej pojechać lub popłynąć ( będziemy mieć mały ponton z silnikiem) na ryby i gdzie zarzucić wędki ?:)
pozdrawiam
Yelcyn napisał(a):Od strony wędkarskiej wertowałem forum i zewsząd wyłania się następujący obraz: chorwackie siły policyjno, morsko, ormowskie, czy jak je tam zwał olewają turystów łowiących z brzegu
kaczor69 napisał(a):Witam wszystkich, jestem tu nowicjuszem. Pierwszy raz wybieram się do CRO miejcowość Kastel Stafilic. Proszę o porady co do sposobów wędkowania w tej okolicy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Głownie interesuje mnie surfcasting, choć inne metody także preferuję.
fario1969 napisał(a):Mam również pytanie związane z wędkarstwem. Czy ktoś próbował na Cetinie łowić na muchę? Mam małego travelka #4/5 i chętnie bym zabrał, tylko nie wiem czy jest sens.
Będę wdzieczny za wszelkie sugestie.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...