dzięki .orfik11 napisał(a):Nie. Po prostu bawiłem się wędką w Chorwacji. Wypływałem z Zoranem łodzią w Morze i...było super. On oczywiście wszelkie opłaty, bodajże w kwocie 500 Kuna, na rok wniósł. W Polsce oczywiście posiadam kartę wędkarską.
liczę na dobrą zabawę,na żniwo raczej niekoniecznie- lecz może jakaś hrobotnica się załapie.puni napisał(a):KB napisał(a):Pytanie?Czy bezkarnie można powędkować z brzegu?(typowo amatorsko ku radości 7 letniego syna).Karty wędkarskiej, wszelakich opłat brak.
Nie musisz nic miec a jedynie umiar w zabieraniu złowionych ryb :wink:
puni napisał(a):KB napisał(a):Pytanie?Czy bezkarnie można powędkować z brzegu?(typowo amatorsko ku radości 7 letniego syna).Karty wędkarskiej, wszelakich opłat brak.
Nie musisz nic miec a jedynie umiar w zabieraniu złowionych ryb
no to coś konkretnego.Janusz Bajcer napisał(a):puni napisał(a):KB napisał(a):Pytanie?Czy bezkarnie można powędkować z brzegu?(typowo amatorsko ku radości 7 letniego syna).Karty wędkarskiej, wszelakich opłat brak.
Nie musisz nic miec a jedynie umiar w zabieraniu złowionych ryb :wink:
Niestety czasem można być skontrolowany, taką kontrolę miałem na Istrii w 2008 roku.
Było o tym w tym temacie kilka stron wcześniej
Janusz Bajcer napisał(a):puni napisał(a):KB napisał(a):Pytanie?Czy bezkarnie można powędkować z brzegu?(typowo amatorsko ku radości 7 letniego syna).Karty wędkarskiej, wszelakich opłat brak.
Niestety czasem można być skontrolowany, taką kontrolę miałem na Istrii w 2008 roku.
puni napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):puni napisał(a):KB napisał(a):Pytanie?Czy bezkarnie można powędkować z brzegu?(typowo amatorsko ku radości 7 letniego syna).Karty wędkarskiej, wszelakich opłat brak.
Jak pytałem się mojego gospodarza o zezwolenie na połów ryb z brzegu w porcie to zdecydowanie powiedział, że nie jest potrzebne. Tak samo wędkarze miejscowi z którymi rozmawiałem również twierdzili to samo. Policja zawsze rano stała w porcie i ani chu-chu
Janusz Bajcer napisał(a):puni napisał(a):[quote="Janusz Bajcer
No to jak wytłumaczysz moją opisaną "przygodę" z Policją na Istrii oraz zamieszczone przez Mirko przepisy odnośnie wędkowania
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...