Janusz Bajcer napisał(a):
Czy przed 2006 rokiem też były potrzebne pozwolenia na wędkowanie
Bo w przewodnikach z lat wcześniejszych pisano , że na łowienie z brzegu pozwolenie nie jest potrzebne.
Janusz Bajcer napisał(a):Czy przed 2006 rokiem też były potrzebne pozwolenia na wędkowanie
Bo w przewodnikach z lat wcześniejszych pisano , że na łowienie z brzegu pozwolenie nie jest potrzebne.
karol 11 napisał(a):Janusz kontrolowali wcześniej również, że przypone mój przypadek z 2006 roku http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15727&highlight=.
W czasie pobytu tegorocznego a w zasadzie już ubiegłorocznego w Slano, byłem nieco zaniepokojony czy nie wychaczą mnie za "kredyt" udzielony mi dwa lata temu. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca.
To że zatrzymali Cię moglo być spowodowane dwoma przyczynami:
1/ Łowienie bez pozwolenia
2/Łowienie na plaży
Ja w tym roku grzecznie wykupiłem pozwolenie w Dubrowniku za 300 kun.
sopel 182 napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji, na temat łapania w Adriatyku jestem zupełnie zielony mimo to że moja wiedza o wędkowaniu jest spora (ponad 30 lat praktyki) , mam pytanie dotyczące łapania na żywca tradycyjnie ze spławikiem , może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie . Następne pytanie dotyczy stosowania przynęt i zanęt , czy ktoś zna jakieś które działają selektywnie na większe ryby.
daisykf napisał(a):sopel 182 napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji, na temat łapania w Adriatyku jestem zupełnie zielony mimo to że moja wiedza o wędkowaniu jest spora (ponad 30 lat praktyki) , mam pytanie dotyczące łapania na żywca tradycyjnie ze spławikiem , może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie . Następne pytanie dotyczy stosowania przynęt i zanęt , czy ktoś zna jakieś które działają selektywnie na większe ryby.
Tak na duże sztuki-GRANAT
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...