W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam, Znacie może jakieś sympatyczne miejscowości w bezpośrdeniej okolicy Lovranu na Istrii? W miarę zaciszne, z fajną plażą, bez nadmiaru ludzi? Chodzi o to, by nie był to sam Lovran (chyba że jakieś obrzeża), ale jakaś spokojna wioska obok
Na pewno Medveja. I dalej na pdn- zach. Moścenicka Draga. W stronę Opatiji to już się robi gęsto. Pomiędzy miejscowościami nie ma niestety konkretnych zatoczek gdzie byłyby urokliwe zakątki, więc jeśli ktoś koniecznie chce uciec od ludzi to pozostaje mu znaleźć jakieś miejsce na poboczu trasy i szukać kawałka znośnego dostępu do wody, choć w tym rejonie często są małe skałki nad wodą i samo zejście bywa strome. Ja tylko w jednym takim miejscu zakotwiczyłem na troszkę. Wolałem cywilizowane plaże- w/w.
Witam zawsze jeżdżę na Riviere Makarską w tym roku padło na Lovran koło Rijeki. Ktoś był i może coś podpowiedzieć o tej miejscowości, czy jest duży wybór restauracji, jaka plaża? Mogę jeszcze odwołać rezerwacje w razie czego i szukać coś innego Następne pytanie, co jest do zobaczenia/zwiedzenia w okolicy jakieś ciekawe miejsca