cześć,
jako że od ponad 3 lat mieszkam w mieście o którym mowa, pozwole sobie zaryzykowac stwierdzenie że jestes w stanie "liznac" tego miasta w jeden dzien, proponowana trasa:
- zaczynamy od Piccadilly Circus (stacja o tej samej nazwie), potem idziemy na nogach do Leicester Square, kolejno Trafalgar Square stamdąd traktem królewskim pod pałac Buckingham, następnie wracamy parkem St. James Park, przechodzimy do Parliament Street (mijamy przy tym Królewską Straż Konną), i podążamy w kierunku Parlamentu/Big Bena, po drodze po prawej stronie mijamy Downing Street (siedziba premiera) i juz jestesmy pod Big Benem, następnie przechodzimy na drugą strone Tamizy pod London Eye, tu możemy zrobic przerwe i przejechać sie kolem milenijnym (panorama z góry niesamowita, polecam szczególnie w kiedy niebo jest w miarę "czyste"), dalej czeka nas długi spacer południowym nadbrzeżem Tamizy, idzie się bardzo przyjemnie, po drodze mijamy Tate Modern Gallery, Teatr Szekspira, okręt wojenny HMS Belfast, w końcu dochodzimy do Tower Bridge, ogladamy most i przedostajemy się nim na drugi brzeg gdzie czeka na nas już Tower of London, ufffffff....... wierzcie mi po tej trasie będziemy bardzo zmęczeni (przerabiam to jak tylko mnie ktoś odwiedza, hehe)
całą trase pokonujemy na nogach i trzeba na to cały dzień.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę zaproponowac trase na drugi dzień, zwłaszcza że są jeszcze Hyde Park, Oxford Street, Greenwich, St. Paul's cathedral, muzea i wiele innych.
pozdrawiam serdecznie i służę radą