Atrakcyjnie wygląda sam park, w którym zlokalizowane jest Muzeum Marynistyczne, Dom Królowej i dopiero dalej na wzgórzu- Królewskie Obserwatorium. Teren jest rozległy i tłoku nie ma, zagęszcza się dopiero przy Obserwatorium.
margaret-ka napisał(a):W samym Obserwatorium jest do obejrzenia galeria i różne urządzenia pomiarowe. Astronom ze mnie żaden, przyznaję że poszłam tam dla południka zero. Czyli za to zdjęcie, z jedną nogą na półkuli wschodniej i druga na zachodniej, zapłaciłam 10 Ł Poszłam tam sama, a reszta wycieczki została za płotem, gdzie jest mniej atrakcyjna kreska dla biedoty
walp napisał(a):Nie pamiętam ile płaciłem, ale dostałem certyfikat: "This is to certify, that walp has crossed the Meridian at the Old Royal Observatory, Greenwich."
Berbel napisał(a): mam nadzieje ze wybaczysz
margaret-ka napisał(a):Na szczególne uznanie zasłużyła tłumaczka języka migowego, która stojąc na jednym z balkonów, z ogromnym zaangażowaniem nie tylko pracowała rękami, ale „grała” razem z aktorami.
Eunike1984 napisał(a):Tłumacze języka migowego nie pracują tylko rękami, ale całym sobą - mimiką, ciałem - by oddać uczucia i emocje. Wiem, bo uczyłam się tego języka
joso79 napisał(a):Bardzo fajna relacja, ja miałam przyjemność odwiedzić kolejny raz Londyn pod koniec kwietnia, ale byłam z pięcioletnią córką, więc na pół dnia utknęłam w oceanarium a drugie pół w Muzeum Historii Naturalnej ale też było ciekawie
Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom