henius34 napisał(a):Mój znajomy był tam bodajże dwa lata temu, z tego o wiem był zadowolony. Mieścinka spokojna, cicha na plaży niezbyt tłoczno - zwłaszcza przed i po sezonie. Na pewno dobry punkt wypadowy do Splitu, Trogiru, Mostaru w Bośni, targ rybny i większe zakupy w Omiśu, Dubrovnik (170 km). z tego co mówił większość Apartamentów powyżej Jadranki, ale dojście do plaży dobre takim chodnikiem - tunelem nad którym biegnie główna trasa.
Jak chcesz mogę podać Ci do niego mejla.
henius34 napisał(a):A do jakiej kwaterki jedziecie? Możesz mi przesłać linka do niej? I jeszcze jedno pytanko- w ile osób i w jakim terminie jedziecie? A drogi nie masz się co bać! Jest trochę zakrętów, ale widoki jakie oglądniesz po drodze wszytsko wynagrodzą! Polecam fish picknic z Omisia (stateczek Junior - całkiem fajny 160 kun od osoby z winkiem, rakijką i rybką), spływ Cetiną i wjazd na śv Jure. Obowiązkowo Jezera Plitvickie (najlepiej w drodze powrotnej z noclegiem) Oto mejl chyba się nie obrazi że go rozpowszechniam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrav
annte napisał(a):Przestudiowałam temat Darłowo - Cro, ale tam toczył się spór o to jak wyjdzie najtaniej. Nam głównie chodzi o to, żeby dojechać w miarę szybko, ale nie na wariata, bo jedziemy na wakacje a nie po śmierć. Myślę, że najbezpieczniej będzie wyjechać w nocy z 2 na 3 sierpnia i mieć w zapasie parę godzin, choćby na to, żeby zrobić dłuższą przerwę na obiad, kawę, czy małą drzemkę. Ja nie jestem zbyt doświadczonym kierowcą, więc nawet po autostradzie nie będę pruła 150 jak niektórzy tu zalecają, poza tym nie mamy urlopu od do i nic się nie stanie jak poświęcimy te 12 godzin. Poza tym różnie na trasie bywa, może się zepsuć auto, ktoś się źle poczuje, coś się stanie. Przezorny ubezpieczony, także tym sposobem chyba sama sobie odpowiedziałam na nurtujące mnie pytanie, ale dzięki Heniu!
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne