czesiu1976 napisał(a):amatus1 napisał(a):Miejscowość tak jak napisałeś jest dobrym pkt do zwiedzania, w okolicy bliższej jak i dalszej jest sporo ciekawych miejsc: Omis, Brela, Split, Trogir, Makarska, Mostar, Blagaj, Kravica,Medjugorie Rafting Cetiną, wyspa Brac z kilkoma fajnymi punktami i Hvar...o większości masz w mojej relacji: "Nasza Lokva". Co do samej miejscowości to hm to jest to specyficzna osada-wioska. Nie ma deptaka, brak chodnika wzdłuż magistrali-morza, jeden mały sklepik (dosyć drogi z racji braku konkurencji), restauracji właściwie nie ma, jest jedna na Ivasnjak (Skalinada) i jedna na w kierunku Ruskamen ( Kod Mije). Pierwszej nie polecam a druga jest bardzo droga. W samej miejscowości za bardzo nie ma gdzie spacerować, zabudowania typowo nowoczesne-nastawione typowo pod wynajem, nie ma kameralnych uliczek gdzie czuć lawendę...Najbliżej do Omiś (10 km), tam masz restauracje, klimatyczną architekturę oraz sklepy. Co do sklepu to w Mimice ok 2 km jest duży studenack, w Breli jest ponadto Ribola. Miejscowość położona jest na zboczu góry więc wszędzie masz z górki albo niestety pod górkę:). Musisz poprawić tytuł wątku bo zle napisałeś
Super Zbyszek zastanawiam się po jakiego tam jedziesz po raz chyba 3ci może ludzie szukają takiego miejsca gdzie jest spokój i cisza a nie tylko tanio My takiego miejsca szukaliśmy mieszkamy w mieście i takie miejsce jest poprostu wymarzone a ty tylko ciągle piszesz że drogo i wszędzie daleko dzięki za taką promocje
czesiu1976 napisał(a):A pod górkę to w Chorwacji chyba wszędzie
amatus1 napisał(a):Co do cen w Kod Mije to jak dla mnie jest tam dosyć drogo i znam tańsze i dla mnie lepsze lokale...ale jak to pisałem kwestia gustu.
Proszę jednak wskazać na forum gdzie napisałem ze jest super z pływaniem kajakiem w okolicy Lokvy???. W wątku o amatorskim pływaniu...z Janem Ostrzyckim rozmawiałem, że wręcz przeciwnie że ciężko się pływa w tej okolicy kajakiem z racji dużej fali a tym bardziej, że w tym roku było wietrznie, dużo lepszy rejon do pływania pneumatykiem był w Rogoznicy...Kompletnie nie kojarzę, abym gdziekolwiek pisał, że jest tle zatoczek do opływania kajakiem widzę, że kolega wie chyba lepiej niż ja ile pływałem podczas pobytu kajakiem:). Nie widziałem, że ktoś monitoruje mi czas na wakacjach. Osobiście nie liczyłem czasu ale w te wakacje wypłynąłem w Lokvie bodajże 3 razy w różnych okresach czasowych ale z racji dużego wiatru pływanie było dosyć ciężkie i trudne. A co pływania samym kajakiem to powiem, że jest super i dużo czasu spędzam z rodziną na pływaniu.,...jest kilka zatoczek w okolicy Ruskamen czy za Pisak ale na pewno nie pisałem o tym w kwestii tylko samego kajaka...nie rozumie o co Ci chodzi i dlaczego cały czas w moim kierunku pijesz jakieś prywatne uwagi...Nigdzie nie napisałem, że mam duże doświadczenie, masz problemy ze zrozumieniem widocznie albo ja bardzo niezrozumiale piszę: "jakiś pogląd mam chodź nie jest on za szeroki.." . Prosiłbym zachować prywatne uwagi względem mojej osoby dla siebie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne