supinum napisał(a):fish74 napisał(a):perpecia13 napisał(a):A moglibyście mi tak w przybliżeniu podać ile wydaje się na miejscu? Przy takim normalnym "wakacjowaniu ". Bez szaleństw ale z pozwoleniem sobie na co nieco ☺ będziemy gotować sami bo znajomi mają córkę uczulona na wiele produktów, a i mój najmłodszy do konserwatystów spożywczych się zalicza i z nowościami nie lubi się poznawać. Oczywiście 2/3 razy na jakiś obiadek skoczymy do kajpki i na jakieś wycieczki też pojezdzimy ale bez szaleństwa. Wiem ze to trudno określić ale tak w przybliżeniu w złotówkach, to ile na 8 nocy. (bez paliwa bo to mamy już odliczone)
Ja na 8 noclegów 2+2 (17 i 14 lat) liczę 5 razy 2 ...czyli 2tys dojazd , 2tys spanie , 2tys jedzenie , 2tys atrakcje, 2tys margines (było by miło jakby pozostał nienaruszony) jak myslicie uda się bez szaleństw ale i bez dziadowania ?
Witam wszystkich, forum czytam ostatnio regularnie i przyznaję wiele informacji jest użytecznych i przydatnych. W zeszłym roku dzięki informacji z forum trafiliśmy na przepiękną plażę na Korculi. Rajska plaża - tak nazywana przez forumowiczów - faktycznie okazała się niebiańską białe otoczaki, lazur wody i lekkie fale ciepłego morza, a do tego kilkanaście osób ...
Co zaś do planowania budżetu na wyjazd - odniosę się do własnych doświadczeń - ceny w sklepach o 30% wyższe niż w Polsce (porównuję ceny z Korculi - market Konzum) oraz znanego marketu w Poznaniu. Kwestia zakwaterowania - 2000 zł za 8 noclegów troszkę mało, no chyba że to okazyjna cena. Mnie udało się zarezerwować apartament na 11 nocy dla 4 osób za 3500 zł i mocno musiałam się naszukać Widok na morze i duży taras podnoszą cenę o kilkaset złotych na starcie.
Lokva Rogoznica to nasz target na ten rok.
dresiek napisał(a):Witam, Czy zna ktoś z was tą Villa Pošćer - Lokva Rogoznica. Wybieram się do niej od 1 lipca. Nie ma wiele informacji na jej temat.
dresiek napisał(a):Do póki mam mozliwosc zamiany to szukam czegos lepszego.
dresiek napisał(a):Mam jedno zarezerwowane ale do poniedziałku mam potwierdzić.
Tak, o tych co pisze od 1 sa wolne.
amatus1 napisał(a):Oczywiście, że trzeba:) i nie tylko do banomatu.... Lokva to "taka mała dziurka", nie ma bankomatu, banku, kantoru, jest za to działająca w sezonie poczta. Z resturacjami tez ogolnie problem, wyboru nie ma:(, sklepy podobnie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne