napisał(a) annte » 08.07.2011 08:40
waldi-ia napisał(a):annte napisał(a):Witam, w tym roku wybieramy się po raz pierwszy do Chorwacji do Lokvy Rogoznicy. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć bliżej na temat tego miasteczka???
W Lokvie spędziłem 4 wspaniałe dni i noce w 2008r . Mieszkałem poniżej drogi więc było cicho i spokojnie . Do plaży miałem 73 schodki . Plaża , dla każdego coś miłego , zatoczki dla łódek , idąc na południe można było wykąpać się w basenie z zimną wodą i kupić lody. Ja nie widziałem , ale właściciel mówił że rano można zobaczyć delfiny , ja widziałem tylko stateczki i piękne łajby ( takie jak na Lazurowym Wybrzeżu-nigdy tam nie byłem , ale czyta się te pisma dla żon i wie to i tamto ) , odpocząłem w Lokvie niesamowicie po głośnym i gwarnym Omiśu , który ma swój klimat i atrakcje ( bitwa morska -inscenizacja ) . W Lokvie w sklepikach można płacić kartą ( i to najbardziej się opłacało w 2008 r. myślę że i teraz ) Wieczorami wpadajcie do Omiśa , zapoznajcie się z atrakcjami dla turystów i na degustację rakij , najlepiej jadąc z Lokvy tuż przed mostem na Cetinie vis a vis Konzuma . Za dnia naprzeciwko wspomnianego Konzuma jest targ rybny i można się zaopatrzyć . Życzę miłego wypoczynku.
Dzięki za info! W Lokvie chyba nie ma zbyt wiele możliwości do robienia zakupów, ale sklepik z możliwością płacenia kartą to świetne rozwiązanie
Waldi-ia mógłbyś napisać jaka jest plaża, czy skalista czy kamienista??? Ja wyczytałam tylko informację o rekinach w Lokvie i pożartym niemieckim turyście, o delfinach nic nie znalazłam, ale bardzo by było miło, gdybyśmy je spotkali
Planujemy wiele wycieczek (tylko nie wiem czy starczy czasu) i fajnie, że Omis jest tak blisko, szkoda tylko, że jeden kierowca zawsze ma przerąbane
Chyba będziemy losowali