Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 20.06.2011 10:04

Czy ktoś z Was korzystał z usług CASAMUNDO. Wpłaciliśmy już całą kwotę. Czy oni wysyłają jakieś potwierdzenie czy jakieś dokumenty niezbędne do wyjazdu i "zameldowania" się u właścicieli obiektu???
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2011 10:09

annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 21.06.2011 23:30

Dzięki Jacku!:)
annte
Croentuzjasta
Paszport

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 03.07.2011 23:21

Do wyjazdy miesiąc, zaczynamy kompletować manatki. Ale dręczy mnie sprawa paszportu. Mój stracił ważność jakiś czas temu, mąż twierdzi, że do Cro wiedziemy bez. Ale czy to jest pewnie na 100%, a co jeśli na granicy mocno się zdziwimy??? Co Wy na to?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 03.07.2011 23:38

Na dowód osobisty wjedziesz i wyjedziesz na pewno :!:

forum/viewtopic.php?t=23491
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 03.07.2011 23:45

kleeberg napisał(a):Na dowód osobisty wjedziesz i wyjedziesz na pewno :!:

forum/viewtopic.php?t=23491

No to jestem spokojna. Dzięki!
christo1250
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) christo1250 » 07.07.2011 11:49

Witaj.
My również jedziemy do Lokvy (od 3 do 13 sierpnia), więc pewnie się spotkamy. To nasz bodaj piąty czy też szósty wyjazd do Chorwacji, ale tam akurat jeszcze nie byliśmy.
Co do paszportu - ja ba Twoim miejscu spróbowałbym go zorganizować. Do wyjazdu jeszcze prawie miesiąc i może się uda. A po co? No na przykład aby zrobić sobie fajną wycieczkę do Mostaru w BIH, do którego z Omisa jest ok 120 km. Szkoda nie skorzystać. Jeśli zaplanujecie sobie wycieczkę do Dubrownika, paszport też będzie potrzebny - fragment trasy prowadzi przez BIH. Przy wjeździe do Bośni potrzebna jest również zielona karta.
Pozdrawiam
--EDIT --
A jednak coś się zmieniło. wg http://poradnik.poland.gov.pl/ wystarcza przy wjeździe do Bośni dowód osobisty. Należy pamiętać jednak o zielonej karcie.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 07.07.2011 13:42

Do Dubrovnika i do Mostaru śmiało bez paszportu. Co do zielonej karty to się zgodzę. Mieć trza. :wink:
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 07.07.2011 21:02

christo1250 napisał(a):Witaj.
My również jedziemy do Lokvy (od 3 do 13 sierpnia), więc pewnie się spotkamy. To nasz bodaj piąty czy też szósty wyjazd do Chorwacji, ale tam akurat jeszcze nie byliśmy.
Co do paszportu - ja ba Twoim miejscu spróbowałbym go zorganizować. Do wyjazdu jeszcze prawie miesiąc i może się uda. A po co? No na przykład aby zrobić sobie fajną wycieczkę do Mostaru w BIH, do którego z Omisa jest ok 120 km. Szkoda nie skorzystać. Jeśli zaplanujecie sobie wycieczkę do Dubrownika, paszport też będzie potrzebny - fragment trasy prowadzi przez BIH. Przy wjeździe do Bośni potrzebna jest również zielona karta.
Pozdrawiam
--EDIT --
A jednak coś się zmieniło. wg http://poradnik.poland.gov.pl/ wystarcza przy wjeździe do Bośni dowód osobisty. Należy pamiętać jednak o zielonej karcie.

Dzięki za podpowiedzi i rady! Może się jeszcze uda wyrobić ten paszport. My jedziemy pierwszy raz więc wszystko jest dla nas nowe :) Oczywiście regularnie śledzę forum, i to dzięki niemu dowiedziałam się najwięcej. Dochodzę również do wniosku, że w Cro nie będziemy się czuć obco, bo jedzie tam wielu naszych rodaków :) Christo a gdzie się zatrzymujecie w Lokvie??? Może się okaże, że będzimy sąsiadami ???Pozdrowienia!
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 07.07.2011 21:59

Zmieniliśmy zdanie, nie jedziemy do Chorwacji na raz. Postanowiliśmy zatrzymać się w Austrii na dwa dni, żeby zebrać siły:) Granicę będziemy przekraczać w Kołbaskowie, później przez Niemcy aż pod Salzburg. W okolicy chcemy się zregenerować. Z Salzburga juz do Lokvy na raz :) Już nie mogę się doczekać !!!
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 07.07.2011 22:37

annte napisał(a):Witam, w tym roku wybieramy się po raz pierwszy do Chorwacji do Lokvy Rogoznicy. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć bliżej na temat tego miasteczka???

W Lokvie spędziłem 4 wspaniałe dni i noce w 2008r . Mieszkałem poniżej drogi więc było cicho i spokojnie . Do plaży miałem 73 schodki . Plaża , dla każdego coś miłego , zatoczki dla łódek , idąc na południe można było wykąpać się w basenie z zimną wodą i kupić lody. Ja nie widziałem , ale właściciel mówił że rano można zobaczyć delfiny , ja widziałem tylko stateczki i piękne łajby ( takie jak na Lazurowym Wybrzeżu-nigdy tam nie byłem , ale czyta się te pisma dla żon i wie to i tamto ) , odpocząłem w Lokvie niesamowicie po głośnym i gwarnym Omiśu , który ma swój klimat i atrakcje ( bitwa morska -inscenizacja ) . W Lokvie w sklepikach można płacić kartą ( i to najbardziej się opłacało w 2008 r. myślę że i teraz ) Wieczorami wpadajcie do Omiśa , zapoznajcie się z atrakcjami dla turystów i na degustację rakij , najlepiej jadąc z Lokvy tuż przed mostem na Cetinie vis a vis Konzuma . Za dnia naprzeciwko wspomnianego Konzuma jest targ rybny i można się zaopatrzyć . Życzę miłego wypoczynku.
christo1250
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) christo1250 » 08.07.2011 00:13

annte napisał(a):Dzięki za podpowiedzi i rady! Może się jeszcze uda wyrobić ten paszport. My jedziemy pierwszy raz więc wszystko jest dla nas nowe :) Oczywiście regularnie śledzę forum, i to dzięki niemu dowiedziałam się najwięcej. Dochodzę również do wniosku, że w Cro nie będziemy się czuć obco, bo jedzie tam wielu naszych rodaków :) Christo a gdzie się zatrzymujecie w Lokvie??? Może się okaże, że będzimy sąsiadami ???Pozdrowienia!

Mieszkać będziemy w http://adriavista.com
Pozdrawiam
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 08.07.2011 09:40

waldi-ia napisał(a):
annte napisał(a):Witam, w tym roku wybieramy się po raz pierwszy do Chorwacji do Lokvy Rogoznicy. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć bliżej na temat tego miasteczka???

W Lokvie spędziłem 4 wspaniałe dni i noce w 2008r . Mieszkałem poniżej drogi więc było cicho i spokojnie . Do plaży miałem 73 schodki . Plaża , dla każdego coś miłego , zatoczki dla łódek , idąc na południe można było wykąpać się w basenie z zimną wodą i kupić lody. Ja nie widziałem , ale właściciel mówił że rano można zobaczyć delfiny , ja widziałem tylko stateczki i piękne łajby ( takie jak na Lazurowym Wybrzeżu-nigdy tam nie byłem , ale czyta się te pisma dla żon i wie to i tamto ) , odpocząłem w Lokvie niesamowicie po głośnym i gwarnym Omiśu , który ma swój klimat i atrakcje ( bitwa morska -inscenizacja ) . W Lokvie w sklepikach można płacić kartą ( i to najbardziej się opłacało w 2008 r. myślę że i teraz ) Wieczorami wpadajcie do Omiśa , zapoznajcie się z atrakcjami dla turystów i na degustację rakij , najlepiej jadąc z Lokvy tuż przed mostem na Cetinie vis a vis Konzuma . Za dnia naprzeciwko wspomnianego Konzuma jest targ rybny i można się zaopatrzyć . Życzę miłego wypoczynku.

Dzięki za info! W Lokvie chyba nie ma zbyt wiele możliwości do robienia zakupów, ale sklepik z możliwością płacenia kartą to świetne rozwiązanie :) Waldi-ia mógłbyś napisać jaka jest plaża, czy skalista czy kamienista??? Ja wyczytałam tylko informację o rekinach w Lokvie i pożartym niemieckim turyście, o delfinach nic nie znalazłam, ale bardzo by było miło, gdybyśmy je spotkali :)
Planujemy wiele wycieczek (tylko nie wiem czy starczy czasu) i fajnie, że Omis jest tak blisko, szkoda tylko, że jeden kierowca zawsze ma przerąbane :) Chyba będziemy losowali :)
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 08.07.2011 09:50

Oglądając wiele galerii i zdjęć doszłam do wniosku, że plaża w Lokvie (Ivasnjak) jest raczej piaszczysta, chyba , że mnie wzrok myli (co jest możliwe). Mam rację? Brać karimaty? Tak czy siak czyba powinniśmy wziąć.
Napiszcie coś o plaży!!!
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 08.07.2011 21:52

Moi zajomi właśnie wrócili z Nemiry niedaleko Lokvy i codziennie wieczorkiem przed ich tarasem pluskały się delfiny. Fotki widziałem na własne oczy i były to przynajmniej z dwóch róznych dni :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Lokva Rogoznica - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies