Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artjur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artjur » 20.02.2015 00:00

brunor napisał(a):Kroczysz moją ścieżką :lol:

Dzięki wielkie za odpowiedź, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, a jeszcze ta fotka, mmmm......
Już bym ruszał w podróż :lol:
A to jeszcze pięć miesięcy :cry:

Pozdrawiam.
oneta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) oneta » 17.03.2015 21:56

ja się wybieram do Lokvy rodzinką 2+1 ale pod namiot do sirena camp, koniec czerwca lub poczatek lipca,juz byłam na tym campie super miejsce, przyłączy się ktoś?:)
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 18.03.2015 18:31

oneta napisał(a):ja się wybieram do Lokvy rodzinką 2+1 ale pod namiot do sirena camp, koniec czerwca lub poczatek lipca,juz byłam na tym campie super miejsce, przyłączy się ktoś?:)

Fajny camp, tylko ma jedną wadę, wiatr wieczorem potrafi nieźle wiać :D :papa:
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 19.03.2015 19:07

Witam , też jadę do Villi Marusic (w sierpniu ) zaliczka już wpłacona . Miło że ktoś tam był i tak pozytywnie się wypowiada . Szkoda tylko , że jeszcze tyle dni trzeba tęsknić :)
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 19.03.2015 21:53

basiagda napisał(a):...Szkoda tylko , że jeszcze tyle dni trzeba tęsknić :)

To ja się popastwie nad Wami :lol: :
...jeszcze raz widok z balkonu
Obrazek
i śniadanie na w/w:
Obrazek
plaża zaraz pod apartamentem:
Obrazek
i jeszcze raz ta sama:
Obrazek
a tu widok na plażę z "murkami":
Obrazek
i plaża przed Medici:
Obrazek
ta sama rok później - nadpalona:
Obrazek
............iii - najgorsze zostawiłem na koniec: czyli zejście na plażę :mrgreen: :
Obrazek

...miłych snów :papa:
oneta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) oneta » 19.03.2015 22:59

marko350 napisał(a):
oneta napisał(a):ja się wybieram do Lokvy rodzinką 2+1 ale pod namiot do sirena camp, koniec czerwca lub poczatek lipca,juz byłam na tym campie super miejsce, przyłączy się ktoś?:)

Fajny camp, tylko ma jedną wadę, wiatr wieczorem potrafi nieźle wiać :D :papa:

zgadza sie z tym wiatrem,ale nie jest źle to taka atrakcja nawet :)my bylismy 10 dni i dwa razy w nocy tak wiało
artjur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artjur » 20.03.2015 00:10

basiagda napisał(a):Witam , też jadę do Villi Marusic (w sierpniu ) zaliczka już wpłacona . Miło że ktoś tam był i tak pozytywnie się wypowiada . Szkoda tylko , że jeszcze tyle dni trzeba tęsknić :)

Witam,
basiagda a w jakim terminie jedziecie, jeśli można spytać.
My jedziemy 2+2, w terminie od 9 do 21.

brunor, dzięki za kolejne fotki które upewniają mnie tylko w przekonaniu, że dobrze wybraliśmy, a dojściem do plaży się nie przejmuję, w Okrug Gornji też mieliśmy kiepskie dojście.
Ja jestem jeszcze zwolennikiem dziś tu, jutro plaża tam, chop do auta i 10-30, czy nawet 50km dziennie to nie problem, nie lubię siedzieć na miejscu. Poprzednim razem, praktycznie tylko dwa razy byliśmy na tej samej plaży. Lubię pozwiedzać, dużo zobaczyć, i takie same podejście ma moja cała rodzinka :D

Pozdrawiam
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 20.03.2015 16:41

Witam , my będziemy od 15.08 do 22.08 grupą 5 osób ,wcześniej kilka dni będziemy koło Dubrownika :) brunor popastw się jeszcze , bardzo fajne zdjęcia . Troszkę z górki na plaże ale chyba damy radę .W zeszłym roku byliśmy w Srimie koło Vodic plaża z 10 metrów w linii prostej od noclegu ,bajka . Plany mamy trochę napięte więc strój plażowy trzeba mieć 24 godz na dobę przy sobie :) Pozdrawiam
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 20.03.2015 16:52

artjur napisał(a): ...a dojściem do plaży się nie przejmuję.

i masz rację - tylko na zdjęciu to tak tragicznie wygląda - w rzeczywistości to około 20 schodów....ja poprosiłem włascicielkę o możliwość zostawiania u niej sprzętu plazowego i gdy wracaliśmy wszystkie kółka, materace, płetwy itp zostawiałem na parterze pod jej schodami.

Zapomniałem jeszcze o plaży przy kampie "Syrena":
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 20.03.2015 17:24 przez brunor, łącznie edytowano 1 raz
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 20.03.2015 17:12

Wyjeżdzamy też 9.08 z Gdańska a wy skąd ?:)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 20.03.2015 18:55

brunor napisał(a):To ja się popastwie nad Wami :lol: :

Ach, wróciły ubiegłoroczne wspomnienia z pobytu w Ruskamen...
W pasie od Celine do Marusici są przepiękne plaże, fakt, że ze stromym zejsciem, te 20 schodków to nic takiego, są zejścia po kilkadziesiąt i więcej schodków...
Tam jest po prostu przepięknie
artjur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artjur » 20.03.2015 19:05

basiagda napisał(a):Wyjeżdzamy też 9.08 z Gdańska a wy skąd ?:)

My z Krakowa, i ruszamy już 8, od 9 mamy rezerwację.
Czyli, krótko mówiac, spotkamy się na miejscu :)
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 20.03.2015 21:52

No tak trzeba jeszcze dojechać ,ale i tak macie zdecydowanie bliżej :) pozdrawiam i do zobaczenia :)
artjur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artjur » 21.03.2015 12:52

No bliże, bliżej :D
Mam nadzieje że mój 12-letni Stilonek się dotoczy, choć ostatnio sprawia mi troszkę kłopotów, ale mam nadzieję że da radę.

Starszy syn, dziwi się że z nad morza jadą nad morze. Ja go zapytałem, a pojechałbyś na narty w Alpy - NO PEWNIE!!!
A po co przecież masz Tatry 100km od domu - EEEE..... NO.... WIESZ, I BRAK ODPOWIEDZI :D
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 21.03.2015 18:45

no właśnie , chociaż nasze góry też piękne :) ale morze niestety bez porównania :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne