Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 03.02.2015 18:09

stajka napisał(a):Witam,
Wybiera się w tym roku do Lokvy? :)

Ja miałam jechać już nawet była rezerwacja ,ale jednak zmieniam lokum i wygrała Brela :lol: Ale Lokva jest super ,polecam bo byłam w 2012r :hearts:
basiagda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiagda » 11.02.2015 20:18

witam , ja się wybieram :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.02.2015 12:46

Opracowujemy schemat wypadów z Rogoznicy i zastanawiamy się nad Kornatii, czy ktos z was płynał ostanio z rogoznicy na Kornatii?Jesli tak to czym, skad w jakiej cenie i ile to trwało...:):) z góry dzieki, aha i oczywiscie czy warto...:)bo jedynie natrafilem ze ktos płynął lajba SPLIT na fish piknik...ale co to znaczy ten piknik z rybami:)?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2015 16:15

amatus1 napisał(a):..ale co to znaczy ten piknik z rybami:)?

Tak w skrócie.
Płyniesz statkiem od 9 do 17 na wyspy w zależności gdzie jesteś na lądzie.
Są krótkie przerwy w portach na zwiedzanie lub w zatoczkach na kąpiel.
W cenie masz jeden posiłek - jest to przeważnie maklera z grilla lub pierś kurczaka + pieczywo.
Dodatkowo napoje w tym wino,
Posiłek jest albo na statku albo gdzieś w konobie podczas postoju statku w porcie.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.02.2015 16:54

czyli rozumim ze z rogoznicy cos tam plynie, a jak z cenami, czytalem ze okolo 36 euro?troche sporo:(
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.02.2015 17:02

amatus1 napisał(a):czyli rozumim ze z rogoznicy cos tam plynie, a jak z cenami, czytalem ze okolo 36 euro?troche sporo:(

atojuzzalezyjakhojnyjestkapitan i ilewypijesz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2015 17:03

Nie wiem czy z Lokvy Rogoźnicy coś płynie, opisałem Ci jak wygląda typowy fisch picnic.
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 16.02.2015 11:30

Byłem w Lokvie Rogoźnicy w 2013 roku, nie było tam żadnych ofert fisch picnic, najbliżej były oferty w Omisiu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.02.2015 12:03

amatus1 napisał(a):Opracowujemy schemat wypadów z Rogoznicy i zastanawiamy się nad Kornatii, czy ktos z was płynał ostanio z rogoznicy na Kornatii?Jesli tak to czym, skad w jakiej cenie i ile to trwało...:):) z góry dzieki, aha i oczywiscie czy warto...:)bo jedynie natrafilem ze ktos płynął lajba SPLIT na fish piknik...ale co to znaczy ten piknik z rybami:)?

Pytania dodatkowe:
-na pewno będziesz w Rogożnicy Lokva (Riwiera Omiš) :?:
-czy może w Rogożnicy k/Primošten :?:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 17.02.2015 21:42

dokladnie to Zecevo kolo Rogoznicy
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 17.02.2015 21:51

stew666 napisał(a):Byłem w Lokvie Rogoźnicy w 2013 roku, nie było tam żadnych ofert fisch picnic, najbliżej były oferty w Omisiu.

Dokładnie z Omisia można było popłynąć na fisch picnic. :D
sloneczko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sloneczko » 17.02.2015 21:58

Z Rogoznicy wypływa na Kornati i Krka jeśli już będziecie w Rogoznicy to nie trudno ich nie widzieć stoją w porcie gdzie restauracje i kawiarnie jest to ekipa Polska
Nazwa łodzi FISH PICNIC i nic nie trzeba wcześniej rezerwować tylko iść jeden raz na spacer wieczorkiem i stoją tam codziennie i zrobić rezerwacje ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2015 22:07

amatus1 napisał(a):dokladnie to Zecevo kolo Rogoznicy

Czyli pomyliłeś Rogoźnice :wink:
artjur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artjur » 19.02.2015 09:27

Witajcie Cro-maniacy, ja wybieram się już drugi raz, poprzednio byłem w zeszłym roku, myślałem że raz pojedziemy zobaczymy i wystarczy, ale jednak się myliłem....... :D
Byliśmy na wyspie Ciovo, dokładnie Okrug Gornji, teraz wybieram się do Lokva Rogoznica.
I mam takie pytanko do Was, czy ktoś zna apartamenty “Marušić”, (nie mogę wstawiać linków, ale na stronie 19 tego wątku jest link do niego)?
Gdzieś wyżej przewineła się wzmianka o nim, ale żadnych konkretów, jestem prawie dogadany i przed wpłatą zaliczki, jednak wolę się podpytać, bo zawsze jest ten cień niepewności :)

Pozdrawiam
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 19.02.2015 17:37

artjur napisał(a):... Byliśmy na wyspie Ciovo, dokładnie Okrug Gornji, teraz wybieram się do Lokva Rogoznica.

Kroczysz moją ścieżką :lol: ...też zaczynałem na Ciovo, potem przeniosłem się do Lokvy, a w końcu wylądowałem na Pelješacu.
...zdjęcie dla zachęty - taki będziesz miał widok z balkonu:
Obrazek

Villę Marušić prowadzą trzy siostry - każda ma swoje piętro, a na samej górze są 2 apartamenty, które odwiedzają przede wszystkim Polacy. Tylko jedna p. Ružica Marušić mówi płynnie po angielsku, ale ogólnie nie było problemów z komunikowaniem się, są miłe, uprzejme i pomocne. Mogę szczerze polecić apartamenty - spędziłem tam dwa wyjazdy wakacyjne. Wszystko jest zgodne z opisem, tylko internet kuleje - trzeba wychodzić na balkon albo schodzić na taras, żeby złapać sygnał. Nie masz się co martwić hałasem z Jadranki - nic nie słychać. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne