Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 26.06.2013 19:53

Serio? :D dobrze, ze zona ma mase butow, moze bede zostawial je na noc na plazy i bukowal miejsce :lol: :oczko_usmiech:
Wielkie dzieki za informacje :wink:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 20:26

Nie ma sprawy.....to są tylko takie moje przypuszczenia......a z tym bukowaniem miejsca, poprzez zostawianie maty na plaży, to nie żart...ocywiście, nie jest to reguła, ale zdarza się.......trzeba to szanować, bo się ludzie przyzwyczajaja do swoich głazów, kątów, miejsc...i nie przestawiać, bo to wybitnie niekulturalne////po prostu totalna plajta to zrobic .....Kolejną rzecz wiesz, wiec bedziesz, jak stary tubylec, mało żdziwiony i nie wywalisz jakichs starych kapci do morza :D a potem przyjdzie jakiś Niemiec i się zapyta - gdie moje buty/mata, czy Pan na nich leży ???? :D ...Generalnie Chorwacja zawsze słynęła, jako kraj, w którym mało co ginie oraz kraj bezpieczny i czysty.....Życzę miłego pobytu..pozdr
PakoG
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PakoG » 28.06.2013 13:22

Witam,
Pytanie o knajpkę Kod Mije w Ruskamen.
Gdzie znajduje się ta knajpka? Wiem gdzie przy głównej drodze jest Studenac, obok Hotelu przy morzu.
Daleko od tego miejsca znajduje się ta knajpka i czy jest godna polecenia? Może ma ktoś jakieś fotki?
Pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.06.2013 14:12

Witam... Na 99 % to jest ta konoba , o której pisałem wyżej (możesz tam zerknąć)....Przeklejam też kawałek tego tekstu

......także polecam...konobę zaraz przed tunelem po prawo w kier Omis,...ale raczej dopiero na wieczór, jak już mało jeżdżą jadranką.....Lepiej pieszo, ( chodzi o Lokvę) nie będzie blokady na pobór wina.. .ceny w stos do Omisia konkurencyjne (były ?), menu fajne, (całe klasyczne menu chorwackie - różne - od jagnięciny do owoców morza w różnych postaciach) ........Siedzenie pod krzewami oblepionymi granatami do ostatniego klienta, obsługa super też była, .......płatne kartą., .......gratisy dla dzieciaków w postaci lodów.
...Pozdr

.....To będzie to, ale to jest już chyba w Lokvie, bo zaraz przed tunelem........Na duże biesiadowanie, to wart tam, gdyz w 2009 r ceny były naprawdę konkurencyjne w stosunku do Onisia,,,,a żarło extra..(cały przekrój menu chorwackiego).....Co prawda , przy drodze, ale tak jak pisałem, osłoniete i późnym wieczorem bardzo klimatyczne...Wg mnie bardzo warto.....Dodam jeszcze że wystrój na tarsie fajny, siedziało się faktycznie pod krzewami granatów (sierpien), stoliki (stoły) 4-6-8 osobowe lużno rozstawine, co zachowuje strefę osobista i nikt ci nie łazi nad talerzem.....Dla dzieciaków gratisy w postaci lodów)....Sądzę, że się nie zmieniło - może na lepsze :D ..........Smacznego i pozdrawiam
izulka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izulka » 12.07.2013 18:04

Witam, za tydzień wyjeżdżamy do Lokvy. Mam pytanie: czy ktoś widział lub był w pensjonacie Tafra? Znalazłam tylko informację, że jest położony dosyć wysoko, ale to akurat nie stanowi dla nas problemu. Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tym pensjonacie, mam nadzieję, że będzie fajny???
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 12.07.2013 22:44

Spokojnie - być może, skoro wysoko, to świeżo oddany i dlatego nikt nic nie wie.
Lokva jest bardzo kameralna. Będzie OK :papa:
grechutek1973
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grechutek1973 » 14.07.2013 21:28

W Tafrze byłem w 2009 roku. ładne i czyste apartamenty, ładne widoki. Do plaży ok. 300m, trochę stromo ale idzie przeżyć. Po drodze na plażę będziesz miała piekarnię gdzie się zaopatrywaliśmy w świeżutkie, pachnące pieczywo :lol: Plaża ok. Mieliśmy jeden z najfajniejszych wypadów do Cro :D
izulka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izulka » 18.07.2013 14:11

Dzięki bardzo. Uspokoiłam się trochę. Pozdrawiam
Greg74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg74 » 25.07.2013 20:18

Witam CRO-społeczność. Czy ktoś jest/wrócił/wybiera się do Lokva R. Jak tam warunki, klimaty, ruch na Jadrance, ludzi dużo na plaży i inne spostrzeżenie mile widziane. Przybywamy 28.07.
jurekmurek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekmurek » 29.07.2013 23:21

Witam
też wybieram się do Lovka R. na początku Sierpnia, będę mieszkał w Mladina jak ten apartament polecacie :D ?
Proszę o jakieś informacje na temat plaż w okolicy, jest szansa na jakieś spokojne plaże jadę z małym dzieckiem.
Może gdzieś w okolicy są fajne plaże mniej zatłoczone na które warto podjechać?
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 30.07.2013 22:47

Oczywiście Lokva Rogoźnica to kameralna miejscowość, są miejsca spokojne do plażowania jak i bardziej przystępne rodzinom z dziećmi...
Załączniki:
P1130548 (Kopiowanie).JPG
i dla szukających spokoju.
P1130438 (Kopiowanie).JPG
Bardziej ustronne...
_DSC4318 (Kopiowanie).JPG
Plaże jak najbardziej przyjazne dzieciom.
_DSC4203 (Kopiowanie).JPG
Plaże jak najbardziej przyjazne dzieciom.
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 30.07.2013 22:47

Jurekmurek

Jadąc w kierunku Makarskiej, właściwie na końcu Lokvy jest plaża ze starym molo z drobnymi kamykami, polecam dla dziecka, nie ma wielkich kamulców. Plaże raczej wszystkie w sezonie będą zatłoczone, chociaż jak byliśmy dwa lata temu to właśnie ta plaża była w miarę spokojna. Na plaży drink bar, a dla dzieci można zakupić jakieś shake'i. Drugie zdjęcie powyżej.:)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 31.07.2013 08:31

Robert oglądając Twoje zdjęcia przypomniał mi się mój pierwszy raz/pobyt ....w Cro :lol: :wink:
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 31.07.2013 18:06

Aneta.K
To również mój pierwszy raz/pobyt :oops: ... w Cro :oczko_usmiech:
Jestem oczarowany tymi widokami, klimatem, morzem, chyba wszystkim i już chcę tam jechać kolejny raz.
Pozdrawiam
Greg74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg74 » 01.08.2013 23:31

jurekmurek napisał(a):Witam
też wybieram się do Lovka R. na początku Sierpnia, będę mieszkał w Mladina jak ten apartament polecacie :D ?
Proszę o jakieś informacje na temat plaż w okolicy, jest szansa na jakieś spokojne plaże jadę z małym dzieckiem.
Może gdzieś w okolicy są fajne plaże mniej zatłoczone na które warto podjechać?

Właśnie jesteśmy w Mladinie do 5.08. Kwatera ok, jest czysto, mili gospodarze, kieliszek rakiji na powitanie. Plaze w Lokvie są super, nie trzeba nigdzie jechać, mimo że to szczyt sezonu miejsce na plaży zawsze sie znajdzie, nawet ruchliwa Magistrala nie straszna bo prosto do plaży prowadzi tunel pod drogą
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne