Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amw80
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) amw80 » 02.06.2013 16:02

Witajcie!
Mam na imię Ania i jest to mój pierwszy post a zarazem pierwszy wyjazd do Chorwacji. Ponieważ z rodzinką cenimy spokój podczas wakacji nasz wybór padł na Lokvę. Czytam forum od dwóch tygodni i jestem pod wrażeniem bo jesteście niesamowitymi ludźmi. Naprawdę jest tu bardzo sympatycznie. Troszkę jestem przerażona ale myślę, że damy radę. Wyjeżdżamy 2-go sierpnia z Lublina a nocleg mamy zaklepany od 3-go. Mój 7-letni synek przeżywa i na początku nie chciał jechać bo bał się, że nie będzie miał towarzystwa do zabawy a w innym języku nie będzie kontaktował :D Dajcie znać, jeżeli wybieracie się w tym terminie a zwłaszcza z dzieciaczkami. Pozdrawiam Wszystkich bardzo bardzo serdecznie. Ania
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2013 16:27

AdamSz napisał(a):Proponuję zamknąć temat :wink: ...Pozdr

Boris zabrania :oczko_usmiech:

(17) :wink:
amw80
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) amw80 » 02.06.2013 20:52

Długo szukałam fajnego miejsca na nocleg i nareszcie znalazłam Apartmani Kovačević -Sunshine
Z tego co wiem to drugi jest jeszcze wolny (Moonlight) w tym samym terminie co my jedziemy.
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 15.06.2013 12:23

Witam, czy ktos byl w villa Katarina?

http://www.booking.com/hotel/hr/villa-k ... af0fc0eX20

Jakies opinie? :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 15.06.2013 12:41

michaga napisał(a):Witam, czy ktos byl w villa Katarina?

Wszystko fajnie i elegancko, ale będzie co dreptać z plaży pod górkę 8)
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 15.06.2013 12:52

Aneta.K napisał(a):
michaga napisał(a):Witam, czy ktos byl w villa Katarina?

Wszystko fajnie i elegancko, ale będzie co dreptać z plaży pod górkę 8)

Tak wlasnie myslalam z ta gorka :?
Az sie boje, czy moj trzylatek da rade, czy bedzie trzeba go nosic :?
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 15.06.2013 13:04

Jak my byliśmy w Lokvie to nasza Nati miała 3,5 roku, jak sobie przypomnę powroty z plaży w 40 stopniowym upale, z całym majdanem bo jak to z dzieckiem to łomatko.....- powiem tylko tyle ....było ciężko , dlatego na następny rok byliśmy już w Tucepi :D
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 15.06.2013 13:13

Aneta.K napisał(a):Jak my byliśmy w Lokvie to nasza Nati miała 3,5 roku, jak sobie przypomnę powroty z plaży w 40 stopniowym upale, z całym majdanem bo jak to z dzieckiem to łomatko.....- powiem tylko tyle ....było ciężko , dlatego na następny rok byliśmy już w Tucepi :D

No to nas pocieszylas :twisted:
W gre wchodzi teraz wozek, bo nie wierze, ze rowerkiem biegowym da rade sam podjechac :(
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 15.06.2013 13:15

Dacie radę skoro my daliśmy :D może nie będzie tak żle , my mieszkaliśmy w Willi Perić.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.06.2013 16:58

....W gre wchodzi teraz wozek, bo nie wierze, ze rowerkiem biegowym da rade sam podjechac ....

Chata prawie na samym końcu (od morza) wioski ...Pod górkę dośc płasko jak na standardy chorwackie, ale długa.......Rowerek - marny pomysł, (wg mnie zbędny grat), ale wózek - dobry. Taki lekki wózeczek parasolka, co to nic nie waży i miejsca w aucie nie zajmuje. Można go tam użyc do róznych celów, też bagażowych (np wożenie kijów golfowych na plażę ) :D , czyli mat, bambetli nurkowych i innego dobytku...pozdr
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 16.06.2013 18:53

Dziekuje za rady :-)
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 25.06.2013 20:45

AdamSz napisał(a):
....W gre wchodzi teraz wozek, bo nie wierze, ze rowerkiem biegowym da rade sam podjechac ....

Chata prawie na samym końcu (od morza) wioski ...Pod górkę dośc płasko jak na standardy chorwackie, ale długa.......Rowerek - marny pomysł, (wg mnie zbędny grat), ale wózek - dobry. Taki lekki wózeczek parasolka, co to nic nie waży i miejsca w aucie nie zajmuje. Można go tam użyc do róznych celów, też bagażowych (np wożenie kijów golfowych na plażę ) :D , czyli mat, bambetli nurkowych i innego dobytku...pozdr

Wszedlem na street view, aby zobaczyc jak to wyglada i ku mojemu zdziwieniu po drugiejstronie ulicy jest od razu zejscie na plaze,z tym, ze sa to schody, wiec w tym przypadku ani wozek, ani rowerek nie bylby dobrym pomyslem :evil:

My po woli odliczamy dni, robimy ostatnie zakupy i chyba obladowani jak wielblady bedziemy chodzic sie plazowac ;)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 15:43

Przedreptałem tą wioskę z kilkadziesiąt rady w te i we wte. Jezeli ten apartamentowiec jest tam, gdzie myślę, to do drogi masz jakieś 200-250 m płaskiej góry, (tu lekkim wózeczkiem możesz posuwać, że hej, a przy małym dziecku byłoby to dość odciążające) . A potem masz o dziwo :wink: przejscie na plażę tunelem burzowym....To jest po prostu same city tej wioski, :D, ale może co do położenia tego lokum się mylę..Jak zrobisz, będzie, jak będzie, czyli będzie dobrze. :wink: Nie ma się co nadmiernie spinac i traktować wyjazdu, jak wyjazd na wojnę..... :roll: :D ...Miłego pobytu...Pozdrawiam
michaga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaga » 26.06.2013 17:16

AdamSz napisał(a):Przedreptałem tą wioskę z kilkadziesiąt rady w te i we wte. Jezeli ten apartamentowiec jest tam, gdzie myślę, to do drogi masz jakieś 200-250 m płaskiej góry, (tu lekkim wózeczkiem możesz posuwać, że hej, a przy małym dziecku byłoby to dość odciążające) . A potem masz o dziwo :wink: przejscie na plażę tunelem burzowym....To jest po prostu same city tej wioski, :D, ale może co do położenia tego lokum się mylę..Jak zrobisz, będzie, jak będzie, czyli będzie dobrze. :wink: Nie ma się co nadmiernie spinac i traktować wyjazdu, jak wyjazd na wojnę..... :roll: :D ...Miłego pobytu...Pozdrawiam

Jakbys mogl, wrzuc w mapy google villa katarina, lokva rogoznica i wlacz street view i powiedz mi co to jest po drugiej stronie ulicy biale zejscie,moze ja zle widze :|
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 19:00

Witam....Wyszło mi, że to jest bardziej na Ruskamen, (jeszcze przed tunelem). Więc chyba ten środek Lokvy, to nie to.......Faktycznie tam w Ruskamenie są przejscia bezpośrednio od drogi w te mini zatoczki. Nota bene bardzo fajne kameralne miejscóweczki, ale trzeba się starać, żeby sobie lepszą zająć......Niektórzy zostawiaja maty i klapki na noc i tak bukują miejsce......Trzeba to uszanować, żeby nie wyjśc na buraka :roll: :D .....To chyba jednak tam, ....ale spacer i ekspoloracja brzegu w stronę kampu syrena bardzo wskazana....polecam...Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne