Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 04.09.2012 22:31

jak trafić na ten stateczek?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 04.09.2012 22:58

....... Pożary w Chorwacji zdarzają się !!!!!....... 8O

...... cyklicznie :( W 2000 r. to dopiero był pożarek !!! w Lokvie. Wszystko sie wypaliło miedzy górami, a chałupami i było zero zielonego. Przykro było patrzeć - jak na grilu po grilu - i nikt tam w 2001 nie chciał bywać. kwaterki były za półdarmo. Ale na szczęście czas robi swoje. ..... A jeżdziło się przez Knin, między polami minowymi. Jakaś autostrada ?? gdzie ? Chyba w Karlovacu. .... pamięta to ktoś ? :) A moze wczesniej 1993-94. ? Ale Jadran i góry pozostały takie same :) >>>>>>>>>>>>>>>>... A co do statku - no, w Omisiu stoi ich parę. Także sugeruję krótszą opcję od 9-17.00. Są, (a przynajmniej były) jeszcze od 7.00 do wieczora, ale to było ponad moje siły, tak się zrywać z kurami. :) :D Pozdrawiam.
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 05.09.2012 11:36

henius34 napisał(a):jak trafić na ten stateczek?

Stoi zawsze w przystani w Lokva Ivasnjak - można z właścicielem porozmawiać po przypłynięciu z fish picnic ( trochę czasu mu zajmuje posprzątanie po gościach)...z tego co widziałem to wraca do portu w okolicach godz 15 - tak było na początku sierpnia.
Na zdjęciu w moim poprzednim poście w tym temacie widać ten stateczek w prawym dolnym rogu - tam cumuje.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 05.09.2012 18:03

Dzięki brunor:)
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 24.03.2013 23:34

Witam serdecznie
W tym roku po raz pierwszy do Chorwacji, i za namową kolegi mam zarezerwowany apartament u Perica.
Wyjazd z Polski 07-07-2013, na miejscu mam być 08-07-2013. Miło czyta się tak dużo pozytywnych opinii o Lokvie, więc mam nadzieje, że i ja z małżonką będziemy zadowoleni. Jeśli ktoś z forumowiczy wybiera się w tamte rejony w podobnym okresie proszę o kontakt.
Ostatnio edytowano 25.03.2013 13:11 przez stew666, łącznie edytowano 3 razy
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 25.03.2013 08:30

"...Będzie Pan zadowolony..."
A tak na poważnie, to wybór świetny. Trochę będziecie mieli wysoko (czyt. daleko) od plaży, ale za to w nagrodę piękne widoki.
Lokva ma świetne położenie, czyste plażyczki z widokiem na Brać i dobre położenie dla planujących zwiedzanie od Sibenika do Makarskiej, a nawet Dubrovnika. Po zaopatrzenie - Omiś. Osobiście polecam Fish picnic statkiem Junior z Omisia - organizacyjnie rewelacja.
Udanych wakacji :papa:
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 25.03.2013 13:10

Wybór z pewnością trafny :!:
Plaża Artina w Lokvie kiedyś zyskała miano jednej z 10 najpiękniejszych plaż w Cro wg. Chorwatów :P
:papa:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 25.03.2013 13:36

No, bo gdzie Chorwaci ze Splitu na przykład, robią sobie weekendowe wypady na morze ? Nie do Trogiru, czy innego kołchozu pt Ciovo...A własnie tam, do Mimic i tym podobnych miejsc...Nie komercyjnych, w miarę spokojnych, woda kryształ, extra....ta miejscówka na końcu wsi, nie ważne, tak jak kol wyżej napisał, widoki zrekompensują....Super zaleta Lokvy, to zero problemów w manewrowaniu autem...wbrew pozorom ważna sprawa....Artina była faktycznie w top10, ale moim zdaniem lepsze są te dziury z lewa i przy kampie........Mały detal - przy kampie syrena jest fajna pieczara w skałach, warto tam podreptać oraz przy okazji skoczyć sobie (lub spróbwać skoczyć ) :) ze skały obok....Przy kręceniu się w okolicy, warto też zjechać do Pisaka...piękne klimaty...może na drugi rok ? ...No i fish piknik także polecam...i konobę zaraz za tunelem po prawo w kier Omis,...ale dopiero na późny wieczór, jak już mało jeżdżą jadranką.....Lipiej pieszo, nie będzie blokady na pobór wina.. :wink: .ceny w stos do Omisia konkurencyjne (były ?), menu fajne, siedzenie pod krzewami oblepionymi granatami do ostatniego klienta, obsługa super też była, płatne kartą.....Pozdr
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 25.03.2013 15:01

Z góry:
Obrazek
Na lewo:
Obrazek
Na wprost:
Obrazek
Na prawo:
Obrazek

:papa:
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 25.03.2013 19:44

O boszsze, jeszcze tam nie byłem, a już się zakochałem :) Dzięki za fotki-przepiękne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2013 21:45

Byłem tam (na campie Sirena) trzy razy i zawsze chętnie wracałem, super plaża i atmosfera, na prawo od plaży rzeczywiście dużo "dzikich" zatoczek i można jakąś wybrać tylko dla siebie Obrazek
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 25.03.2013 22:44

stew666 napisał(a):O boszsze, jeszcze tam nie byłem, a już się zakochałem :) Dzięki za fotki-przepiękne.

Zapewniam Cię, że na żywo jest jeszcze lepiej :oczko_usmiech:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 25.03.2013 23:07

Proponuję zamknąć temat :wink: ...Pozdr
agaija
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaija » 28.04.2013 19:10

Witam wszystkich właśnie czytając wasze posty strasznie się napaliłam na tą Lokva Rogoznica. Byłyby to pierwsze wakacje za granicami kraju z bliską rodziną, która liczy 17osób z dzieciakami(4 auta trzeba ciągnąć)Co myślicie o tym apartamencie był ktoś w nim? http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/ ... apartmany/
Wybieramy się tam końcem czerwca. Dobry wybór?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.04.2013 20:26

Szczerze, to bardzo średni, żeby nie powiedzieć marny....Dom stoi przy samej drodze (jak widac na zdjęciach)...Podjazd bezposrednio z jadranki....I to wszystko na płaskim....Moło komfortowo mieszkać tuż przy ulicy, żeby nie powiedzieć na ulicy, a przy tym pewnie mało ładnego landskajpu, co by trochę rekompensowało tą nędzę położenia .....Na przedpłatę to bym tego nie brał, a tylko z musu w ciemno...Jaka cena ? jak standardowa, nie warto, chba że mocno konkurencyjna w dół (to z braku kasy trzeba brać, najtaniej).......Greneralnie jak na pierwszy raz , to przy takiej destynacji można mieć spieprz.....ny wyjazd z dużym niedosytem.....Na pierwszy raz musi byc coś lepszego.....potem, jak się człowiek oswoi i zagnieżdzi w HR, to wie co i jak ma być, co jest zbedne a co niezbędne......Takie moje doświadczenia .....pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne