Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
susia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) susia » 03.08.2012 23:02

A mam jeszcze takie pytanie: czy w Lokvie są jakieś gryzące owady, typu komary czy coś? We wtorek wyjeżdżamy, zaczynam się pakować i trochę stresować, nie ukrywam ... :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 04.08.2012 10:08

susia napisał(a):A mam jeszcze takie pytanie: czy w Lokvie są jakieś gryzące owady, typu komary czy coś? We wtorek wyjeżdżamy, zaczynam się pakować i trochę stresować, nie ukrywam ... :)

W zeszłym roku komara nie widzieliśmy ani jednego, ale latało coś takiego muszkowatego i trochę dzieciaki pocięło, nie było to jednak w skali problemu komarów na naszych Mazurach.
cyganteria
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyganteria » 06.08.2012 20:17

a jak tam jest ze spacerami z dzieckiem?. Mam 7 miesiecznego syna, wskazany wózek ewentualnie mamy nosidełko
brunor
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 06.08.2012 21:30

susia napisał(a):...czy w Lokvie są jakieś gryzące owady

Na żywo z Lokvy... jeśli masz, to weź jakiś Raid do kontaktu, w pierwszą noc coś pocięło mojego syna i jak na razie sprawę załatwiła buteleczka Raid kupiona w Studenac (taniej niż w Polsce). Wieczorami gdy łowimy ryby zdarzy się atak krwiopijcy, ale nie jest tragicznie - upał rozleniwił nawet komary.
Jeśli chcesz pospacerować z dzieckiem to wydaje mi się, że tylko w nosidełku...nie ma tutaj kawałka płaskiej drogi (nie licząc Jadranki), wszysko jest w górę lub w dół.
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 06.08.2012 21:39

Tak wygląda spalony kawałek Lokvy w stronę Medici...
Obrazek

...a tak od Medici
Obrazek
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 20.08.2012 10:52

Szkoda przyrody :( ale całe szczęście ,ze nie podeszło pod domostwa i ludziom nic się nie stało :D Z tymi pożarami w tym roku to jakaś wyjątkowa plaga ,nie tylko w Chorwacji :? A jak tam ? wszyscy już powrócili z Lokvy ? piszcie o swoich wrażeniach :D U mnie dzisiaj strasznie gorąco ,w słońcu normalnie brakuje tchu tak daje czadu 8O
susia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) susia » 20.08.2012 12:50

My już wróciliśmy niestety... Było cudownie, wspaniale, fantastycznie i w ogóle jest tam przepięknie. Warto jechać dla samych widoków. Góry, morze, roślinność - bajka. Wszystko nam się dobrze poskładało, nie mieliśmy żadnych problemów, poza tym, że jedna moja córcia w przedostatni dzień trochę gorączkowała, ale jeden dzień i jej przeszło. Chyba już z tęsknoty za dziadkami :)

My też widzieliśmy pożar. Z tym że tym razem z drugiej strony Lokvy.

Zakochałam się w Chorwacji. Podobnie jak mój mąż. Już w dzień powrotu do Polski, szukaliśmy czegoś na przyszły rok :) Jeśli ktoś ma coś fajnego, to proszę o namiary. Zależy nam tym razem, żeby było jak najbliżej morza. Teraz mieliśmy zgodnie z nawigacją w telefonie 170m. Niby blisko, górka niezbyt duża, tyle tylko, że moja mała córcia, która jeszcze śpi w południe za chiny ludowe nie chciała zasnąć na plaży i musiałam z nią dymać do mieszkania. I tak nam zeszło nam chodzeniu w te i wewte (jak to się pisze??) Ale i tak żal było odjeżdżać... Teraz już żyję przygotowaniami do następnych wakacji :)
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 20.08.2012 13:29

Ano widzisz Susia :D wiedziałam ,ze tak będzie tzn że się zakochasz w Chorwacji ,bo chyba tylko ten co nie wrażliwy na widoki mógłby się nie zakochać :roll: A jak szukasz czegoś fajnego blisko plaży to na wątku "apartamenty ,kwatery" ludzie polecają różne fajne miejsca i na dodatek sprawdzone :D
susia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) susia » 20.08.2012 14:47

Wiem, wiem, Caliberko, już jestem w trakcie przeglądania tych stron :)
Sretan put
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sretan put » 01.09.2012 13:50

Witam.
W Lokvie wciąż są nasi!
Jesteśmy na kempingu Sirena. Od wczoraj niebo lekko przymglone, chmurki, wiatr. Ale ciepło nadal.
Dziś na plaży spore fale więc dzieciaki szaleją. Tylko 2 latka szybko straciła siły i teraz śpi. Nie chce się wracać
A tu jutro czas powrotu.
Sretan put.
susia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) susia » 01.09.2012 13:55

Ależ ja Wam zazdroszczę...... mmmmmm :)
barsa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barsa » 01.09.2012 21:50

Tak potwierdzam są jeszcze nasi :)
w Lokvie a dokładnie w okolicy Village Sagitta tylko kilka metrów wyżej,
pobyt do 05.09 także zwiedzamy okolicę i zaliczamy większość plaż w okolicy jeśli tylko szanowne towarzystwo nam na to pozwala (dzieciaczki ;)
Pozdrowienia dla wszystkich Cromaniaków :papa:
barsa.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 03.09.2012 13:49

Jeśli jesteście w Lokvie, to zapytajcie o fish picnic na statku Zana u kapitana Dario :P
Polecam baaardzo gorąco, bo sprawdzone przeze mnie 2 razy - cały dzień pełen atrakcji :wink:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 03.09.2012 18:43

Monia co kryje się pod określeniem dzień pełen atrakcji?
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 04.09.2012 10:41

Gdzieś już na tym forum był poruszany temat tego fish picnicu.

Moim zdaniem fajnie można spędzić cały dzień - od 9 rano do ok. 17ej.
Kameralny statek, bo wchodzi kilkanaście osób, winko i rakija przez cały czas no limit :lol: , statek stacjonuje w 2 miejscach na wyspie Brac - można przez godzinkę pospacerować i pozwiedzać miasteczko a następnie wypocząć i poplażować w odosobnionej zatoczce. Na miejscu Dario organizuje grilla - rybki lub inne rarytasy po wcześniejszym uzgodnieniu także bez ograniczeń typu jedna ryba na osobę.
Przy odrobinie szczęścia w drodze powrotnej można spotkać skaczące w wodzie delfiny :wink:

Będąc dwa razy na tym rejsie ze znajomymi zawsze się świetnie bawiliśmy :P Po prostu był to dzień inaczej spędzony niż wszystkie pozostałe :wink:

W najbliższy piątek wybieram się do Cro, tylko już w innym składzie niż do tej pory, bo z nowym, dwumiesięcznym Cromaniakiem :D Będziemy stacjonować w pobliżu Lokvy, ale ze względu na dziecko na fish picnic niestety się nie wybiorę :cry: Za to mój mąż już tu kombinuje jakby tu jednak skorzystać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne