kresk@ napisał(a):To ja mam pytanie do Caliberki
Przeczytałam, że mieszkaliście w Mladinie- ja tam zamierzam się zakwaterować.
A wszyscy mi mówią, że będę zadowolona a ja na razie same problemy widzę
Będziesz zadowolona
W Lokvie sa cudowne widoki ,kryształowa woda a apartament Mladina jest ok
. Są tam garnki ,patelnia,sztucce ,talerze ,filiżanki ,lodówka i dodatkowo na korytarzu duża zamrazarka ,gdzie każdy apartament ma swoją półkę .Ja tam trzymałam wkłady do lodówki turystycznej ,bo 2-3 zawsze wkładaliśmy do torby termoizolacyjnej i woda na plaży cały dzionek była chłodna
Klima chodziła bez zastrzeżeń ,pokoje czyste ,jak dla mnie było naprawdę ok .Zawsze jak coś będziesz potrzebować to można śmiało uderzyć do gospodarzy ,są bardzo mili i wsio pożyczą .Można u nich kupić świetną Orahovice własnego wyrobu i Rakiję .Za 2 Orahovice dałam 100 kun .Ponoć to samo zdrowie haha
Żeby tam dojechać bez problemu to musisz skręcić w lewo za tunelem jadąc z Omisia przy sklepie spożywczym a w prawo jadąc od Sestanovac tuż za restauracją Skalinada ,to ten budynek przy którym stoi to autko:)
Przy sklepie jedziesz pod górkę ,a potem pierwsza w prawo i przy takim srebrnym kontenerze na smieci ostro w dół w prawo i jesteś .
A tędy schodziliśmy na plaże ,na którą jest naprawdę blisko
Pani ,która tam pracuje u gospodarzy jest przemiła i wszystko wam pokaże co i jak
Pod ulicą przechodzisz na plaże takim tunelem ,który jest przy głównej drodze ,od tej ścieżki na zdjęciu powyżej idziesz w prawo
ewentualnie wi za wi Skalinady sa schody w dół
Jesli chodzi o kasę ,to w Chorwacji płaci się kunami .Za imprezy typu fish picnick chcą w Euro .Tak jak pisałam wcześniej w sklepiku w Lokvie płacimy tylko gotówką ,ale w tych ciut większych kartą i my tak robiliśmy.Bank nam przeliczył po lepszym kursie kuny niż jak kupilismy za gotówkę w Polsce
Koniecznie kalimaty na plaże i buty do wody
oraz maska,rurka bo widoki pod wodą ..SUPER !
Do gospodarzy przyjeżdżają z rybami .Można poprosić ,zeby kupili tyle ile chcecie jakbyście byli na plaży.Ja za 10 makreli świeżutkich + 3 gratis czyli za 13 ryb zapłaciłam 30 kun ,usmażone na patelni były pyszne
Jak cos jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj