good_day napisał(a):A czy do wędkowania w Chorwacji potrzebne są jakieś uprawnienia?
brunor napisał(a): Nastawiony byłem na zabawę - malutki haczyk i kawałek kalmara, syn ciągnął rybkę za rybką - małe, ale jaka radocha...po tygodniu musiałem w Splicie dokupić haczyki, bo nie bawiłem się w odzyskiwanie ich od złowionych ryb, tylko odcinałem z żyłką i zakładałem nowy przypon.
good_day napisał(a):...czy warto inwestować w płetwy, maskę i rurkę?
good_day napisał(a):...czy woda jest w okolicaxh Lokvy tak czysta, ze faktycznie cos zobacze na dnie?
brunor napisał(a): .... Nastawiony byłem na zabawę - malutki haczyk i kawałek kalmara, syn ciągnął rybkę za rybką - małe, ale jaka radocha...po tygodniu musiałem w Splicie dokupić haczyki, bo nie bawiłem się w odzyskiwanie ich od złowionych ryb, tylko odcinałem z żyłką i zakładałem nowy przypon.
Wiedziałem o pozwoleniu - wędki były przygotowane na deszczową pogodę, kiedy nikt nie łazi po plaży, ale właścicielka sama zaproponowała, żebyśmy połowili z jej siostrzeńcem i tak się to skończyło codzienną wieczorną tradycją...nawet moja żona piszcząc wyławiała rybki
...zdjęcia kilku złowionych rybek:
Klik
caliberka napisał(a):kresk@ napisał(a):Witam
Będziemy mieszkać w Mladinie- może ktoś podzieli się wrażeniami
Pozdrawiam
A w jakim terminie tam się wybieracie ? bo my też będziemy w tym apartamencie od 7-17 lipca
kresk@ napisał(a):caliberka napisał(a):kresk@ napisał(a):Witam
Będziemy mieszkać w Mladinie- może ktoś podzieli się wrażeniami
Pozdrawiam
A w jakim terminie tam się wybieracie ? bo my też będziemy w tym apartamencie od 7-17 lipca
My będziemy w terminie późniejszym tj 04-14.08.2012 i chętnie "posłucham" Waszych opinii już po przyjeździe o samej miejscowości jak i apartamencie.
Jakoś niestety nie bardzo cieszy mnie sam wyjazd, bo przeraża mnie podróż( jedziemy z Lublina). Mamy zamiar przespać się na Węgrzech, gdzieś za Balatonem, ale zupełnie nie mam pojęcia jak ten nocleg zorganizować? Czy jest tam coś na wzór naszych moteli, czy będą wolne miejsca tak "w ciemno" czy może coś rezerwować?
good_day napisał(a):My w tym roku wybieramy się do Chorwacji pierwszy raz. Padło na Lokvę Rogoznicę i hotel Holiday Village Sagitta. Jedziemy na początku czerwca.
Ponieważ jedziemy z trójką naszych dzieciaczków (6; 4; 0,7) zastanawiam się czy w okolicy tego hotelu jest jakieś miejsce gdzie dzieciaki mogłyby pojeździć na rolkach, lub rowerze? Nie wiem czy jest sens zabierać rolki, ale gdyby było gdzie z nich skorzystać z pewnością dzieci byłyby zachwycone.
Czy można tam w okolicy wypożyczyć rowerki dla maluchów? (jeśli tak proszę o informację w jakiej cenie)- zawsze to łatwiej niż targać je ze sobą z Polski.
Może ktoś z Was wybiera się do Lokvy Rogoznicyw tym samym okresie?
witam wybraliśmy to samo miejsce ale nie podałeś dokładnej daty pobytu my będziemy w Holiday Village Sagitta w okresie 8-16 czerwca i też to nasz pierwszy raz. Nie wiem czy sobie poradzę z trasą ale kiedyś musi być ten pierwszy raz (na kilka samochodów byłoby raźniej)
a wy kiedy dokładnie się wybieracie?
Pozdrawiam
kosy111 napisał(a):good_day napisał(a):My w tym roku wybieramy się do Chorwacji pierwszy raz. Padło na Lokvę Rogoznicę i hotel Holiday Village Sagitta. Jedziemy na początku czerwca.
Ponieważ jedziemy z trójką naszych dzieciaczków (6; 4; 0,7) zastanawiam się czy w okolicy tego hotelu jest jakieś miejsce gdzie dzieciaki mogłyby pojeździć na rolkach, lub rowerze? Nie wiem czy jest sens zabierać rolki, ale gdyby było gdzie z nich skorzystać z pewnością dzieci byłyby zachwycone.
Czy można tam w okolicy wypożyczyć rowerki dla maluchów? (jeśli tak proszę o informację w jakiej cenie)- zawsze to łatwiej niż targać je ze sobą z Polski.
Może ktoś z Was wybiera się do Lokvy Rogoznicyw tym samym okresie?
witam wybraliśmy to samo miejsce ale nie podałeś dokładnej daty pobytu my będziemy w Holiday Village Sagitta w okresie 8-16 czerwca i też to nasz pierwszy raz. Nie wiem czy sobie poradzę z trasą ale kiedyś musi być ten pierwszy raz (na kilka samochodów byłoby raźniej)
a wy kiedy dokładnie się wybieracie?
Pozdrawiam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne