Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 05.02.2012 21:08

susia napisał(a):Witam! Jedziemy z mężem, dwójką dzieci i znajomymi po raz pierwszy do Chorwacji do Lokvy Rogoznica. Mamy na oku taką kwaterę:
http://alloggi-appartamenti.com/apartma ... _rogoznica
Stosunkowo niska cena. Czy coś wiecie na temat tych apartamentów? Prowadzi je pan Dragan Jukić. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam!

Nie chcę być złym prorokiem, ale w "tabelce odległości" nie ma podane ile metrów do morza. Jeżeli cena niska, a do sklepu 150m, to podejrzewam, że dom usytuowany jest 150m od sklepu w górę - powyżej jadranki, a to już daje jakieś 300 -400 m do plaży, co w przypadku LR może mieć znaczenie, zwłaszcza podczas wracania z niej. Ale może się mylę i dom położony jest w innym miejscu.
Pozdrawiam
susia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) susia » 05.02.2012 21:14

Na stronie http://apartamenty-adriatyk.com/apartma ... _rogoznica
piszą, że do plaży jest 100m. Nie wiem, czemu podałam odnośnik do strony po włosku :/

Dziękuję za ostrzeżenie :) Bierzemy pod uwagę, że do plaży może być jednak dalej niż 100m.
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 08.02.2012 17:16

Propnuje ten apartament .http://www.adriavista.com/apartments-4persons.htm Jest OK :lol:
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 21.02.2012 19:30

arabesqa74 napisał(a):brunor na kiedy macie rezerwację?

od 29.07.12 na dwa tygodnie...
btw...w tamtym roku(2 tyg) na plaży przy "murkach" plażowaliśmy z 4 rodzinami, a plaża przy campingu "Syrena" wydawała mi się użytkowana tylko przez Polaków - było swojsko...mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie :)

susia napisał(a):Czy coś wiecie na temat tych apartamentów?

przejeżdżałem koło niego - stały tam ładne auta, m.in Audi R8 :), na widok na morze z niższych pięter bym nie liczył ...- do sklepu jest 150m i potem jeszcze 150m wzdłuż jadranki do plaży przy campingu Syrena, na drugą plażę z "murkami" też jest ok 300m wydeptaną ścieżką...pod tym adresem zaznaczyłem położenie apartamentu Jukic
http://www.tinyurl.pl?YRBEThuu
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 09.03.2012 11:32

Fajna mapka :D
To my chodziliśmy na tę za wielkim głazem w kierunku kempingu. Wy wyjeżdżacie, a my przyjeżdżamy :lol: Zmiana warty :lol:
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 09.03.2012 20:34

arabesqa74 napisał(a):Fajna mapka

Dziękuję - każda z tych plaż ma swój urok - jedna służyła do pływania na materacu i zabaw z synem, druga do nurkowania i pływania, a jeszcze inna do łapania opalenizny :D
btw...będę miał na uwadze termin Twojego wyjazdu i nie zjem wszystkich fig z drzewa na przeciwko sklepiku :wink:
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 09.03.2012 22:01

Spoko, nasz gospodarz ma własną "PLANTACJĘ".
Poużywaj sobie :lol:
kresk@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresk@ » 17.03.2012 12:22

Witam
w tym roku wybieram się do miejscowości Lokva Rogoznica. Poszukuję jakiś praktycznych informacji odnośnie samej miejscowości, zakupów, dostępności bankomatów i sposobów na radzenie sobie z głodem.
Będziemy mieszkać w Mladinie- może ktoś podzieli się wrażeniami
Pozdrawiam :)
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 17.03.2012 22:54

kresk@ napisał(a):Witam
Poszukuję jakiś praktycznych informacji...

Jeśli chodzi o samą miejscowość to jeśli będzie Ci się chciało iść w upale zobaczysz kościół, czyjś pomnik i parę domów wzdłuż wijącej się pod górę drogi, a zupełnie na końcu wioski cmentarz i piękny widok na wyspę Brać (dalej nie szedłem).
Sklep i pocztę będziesz miał pod nosem, razem ze straganem z owocami - na stronie Mladina jest mapka, restauracja jest przed Twoim apartamentem, zaraz przy drodze - ceny w normie ( w tamtym roku 100-120 kun za obiad dla 2 dorosłych i 11-latka), na plaży z dziwną budowlą (murem) jest kawiarnia-bar, więc nie zgłodniejesz i nie wyschniesz na słońcu.:lol:
Większy sklep - Studenac jest zaraz przy wjeździe do Mimic, jakieś 1,5-2 km od Lokvy ... stoi tam też stragan z owocami, oliwą, winem i rakiją (z dziewczyną tam sprzedająca można załatwić także świeże ryby).
...a propos świeżych ryb - najbliżej w Omiśu i tylko rano, ale ceny jak dla mnie- kosmiczne. Tam też będziesz mógł skorzystać z bankomatów Splitska bądź Zagrebacka - do wyboru.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 19.03.2012 15:27

Rybki też codziennie rano w Pisaku :wink:
jakubklecel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubklecel » 20.03.2012 11:02

mieszkałem w Mladinie w zeszłym roku w pierwszej połowie sierpnia, ogólnie fajnie. W sklepiku można wymieniać euro po kursie lepszym niż w banku czy w kantorze. Plaża jest super, szczególnie polecam tą przy kampingu, na plaży jest bar, duże piwo w cenie małego(-:Miejscowość cicha i spokojna
KrzychuK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuK » 09.04.2012 22:09

A jak wygląda sprawa z wolnymi pokojami w sierpniu? Jest szansa znalesc coś na miejscu jak np. w Makarskiej czy raczej nie bardzo. Myślę w tym roku o Rogoznicy ale lubię jechać w ciemno i w tamtym roku sierpniu w Makarskiej znalazłem fajny apartament w przystępnej cenie w 15 minut a jak to wygląda w LR?
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 13.04.2012 05:18

KrzychuK napisał(a):A jak wygląda sprawa z wolnymi pokojami w sierpniu?

Trudno mi mówić jakie było obsadzenie turystami w innych kwaterach, ale w tym gdzie byłem był komplet ... podczas sierpniowego pobytu parę razy widziałem podjeżdżające auta i pytających o wolne miejsce, czy dostali - nie wiem, nie interesowałem się, było za gorąco.
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 13.05.2012 10:15

Witam serdecznie :D Ale miałam farta ,ze udało się znależc takie fajne forum :D W tym roku w lipcu wybieramy się całą rodzinką do Lokva Rogoznica (Omiš)Ivašnjak -apartament Mladina.Będziemy tam od 7-17lipca Znalazłam tu wiele ciekawych informacji :D Mam jednak zapytanie : czy ktoś z was zna najkrótszą trasę z Warszawy - do tej miejscowości .Mam niestety problemy z kręgosłupem i chciałabym tą podróż odbyć jak najszybciej :roll:
Ostatnio edytowano 13.05.2012 11:04 przez caliberka, łącznie edytowano 1 raz
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 13.05.2012 10:18

jakubklecel napisał(a):mieszkałem w Mladinie w zeszłym roku w pierwszej połowie sierpnia, ogólnie fajnie. W sklepiku można wymieniać euro po kursie lepszym niż w banku czy w kantorze. Plaża jest super, szczególnie polecam tą przy kampingu, na plaży jest bar, duże piwo w cenie małego(-:Miejscowość cicha i spokojna

A możesz napisać o tym apartamencie coś więcej ,bo właśnie w lipcu tam się wybieram :lol: Czy faktycznie jest tak blisko plaży jak podają na swej stronce :?: jak wygląda zejście na plaże itp ? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne