Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 25.07.2011 14:59

Został równiutki tydzień do wyjazdu! Już się nie mogę doczekać, ale jakoś nie mogę zebrać się do ostatnich przygotowań. Cały czas w rozjazdach :) No i znów zmieniły się nam plany. Jedziemy jednak na raz z ewentualnym noclegiem gdzieś na granicy Niemiec i Austrii ale czy to będzie parking czy jakiś motel to jeszcze nie wiemy, liczymy na spontaniczne rozwiązanie tej kwestii. Mąż już od kilku dni nastraja nawigację i studiuje mapy, ja zajmuję się całą resztą, a jak wiecie trochę tego jest :) Mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę, ale w sumie kiedyś ktoś mądry na tym forum napisał, że najważniejsze mieć pieniądze i o resztę się nie martwic :)
A jak Wasze przygotowania???
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 25.07.2011 15:21

w lesie :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.07.2011 19:37

baak4 napisał(a):Interesuje mnie temperatura wody :lol:

Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła? :D
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 06:56

annte napisał(a):A jak Wasze przygotowania???

Nam zostało do wyjazdu 12 dni. Jako, że jest to nasz 3 wyjazd, to podchodzimy do niego zupełnie inaczej niż np. do pierwszego. Dwa poprzednie wyjazdy zweryfikowały kwestię - co należy zabrać ze sobą. Napewno zabierzemy ze soba o jakies 50% mniej rzeczy - szczegolnie garderoby. Ale w zasadzie to nic się w związku z wyjazdem szczególnego w domu nie dzieje. Zacznie się dziać na 3 dni przed wyjazdem.
Wszystkim przypominam o ubezpieczeniu na czas całego wyjazdu. Może się przydać. Pozdrawiam.
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 26.07.2011 09:19

AndrzejJ. napisał(a):

Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła? :D

Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 09:59

annte napisał(a):Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?

Przygotuj się na temperature pomiędzy 23 a 26 stopni Celsjusza. Dalej to jest zimna woda. :-)

Ale zimna przyjemniej :-)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.07.2011 10:24

annte napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?

,,Góra lodowa o powierzchni sięgającej nowojorskiego Manhattanu (prawie 60 km kwadratowych) przemieszcza się w kierunku chorwackiego wybrzeża. To fragment cztery razy większej lodowej wyspy, która oderwała się rok temu od grenlandzkiego lodowca.
Wcześniej góra lodowa miała 251 km kwadratowych, ale w drodze na Adriatyk nieco się już stopiła, oderwało się też od niej kilka mniejszych fragmentów, które przyciągają zaciekawionych turystów . Amatorzy zimnych kąpieli przybywają w tym celu z całego świata do Lokvy." :wink:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 10:32

Nie źle się zapowiada. Pociągnij temat dalej i skontaktuj sie z jakimś wydawcą.
Ostatnio edytowano 27.07.2011 08:18 przez BOLETUS, łącznie edytowano 1 raz
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 26.07.2011 22:29

AndrzejJ. napisał(a):,,Góra lodowa o powierzchni sięgającej nowojorskiego Manhattanu (prawie 60 km kwadratowych) przemieszcza się w kierunku chorwackiego wybrzeża. To fragment cztery razy większej lodowej wyspy, która oderwała się rok temu od grenlandzkiego lodowca.
Wcześniej góra lodowa miała 251 km kwadratowych, ale w drodze na Adriatyk nieco się już stopiła, oderwało się też od niej kilka mniejszych fragmentów, które przyciągają zaciekawionych turystów . Amatorzy zimnych kąpieli przybywają w tym celu z całego świata do Lokvy." :wink:

Ło matko, a miało być tak kameralnie :D
Iglaki
Autostopowicz
Halo halo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iglaki » 29.07.2011 20:38

No...to my się zwijamy. Za chwileczkę ruszamy:) Mamy byc w Lokvie 31.07. Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o ilości godzin spędzonych w samochodzie!!!Jeśli nadal macie ochotę na wspólny rejs ( i nas zabierzecie :wink: ) to czekamy na kontakt. Moj numer 663131809 (Ania). Jest nas pięcioro...+Bąbel:) Zostajemy w Lokvie do 7.08. Mam nadzieję, że do zobaczenia na miejscu, pozdrawiam
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 01.08.2011 09:16

W środę rano wyjazd, a my nadal w proszku! Dziś czuję już maksymalny poziom emocji i zaczynam wszystko przygotowywać do pakowania. Samochód już gotowy do podróży czeka na parkingu. Noc bezsenna przez ciągłe myśli o wyjeździe i tylko jedno drugiego pyta "śpisz???" :) "nie, myślę" :) Ech nie wiem jak przetrwam te nie całe dwa dni :)
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 01.08.2011 10:02

Dacie radę. Dobrze by było aby kierowca jednak spał. Może coś na sen albo dwa piwka na godzinkę przed spaniem. (oczywiście nie w noc poprzedzająca wyjazd) :-).
My ruszamy do sąsiedniej miejscowosci Medici w sobotę (06 sierpień). Dziś sobie wydrukowałem czystą listę rzeczy, które zabieramy ze sobą. (mamy taką, opracowaną 2 lata temu i według niej pokujemy się w Polsce i w Chorwacji kiedy wracamy) Bardzo ułatwia sprawę. Jutro zaczniemy się powoli pakować. Bez pośpiechu. Będzie to robiła żona bo ma wolne (nauczycielka). Ja niestety pracuję i to do końca tygodnia. Tak wiec wyjazd z marszu.
christo1250
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) christo1250 » 01.08.2011 10:17

Nienawidzę się pakować! A jutro wyjazd. Gdzie ta torba!?
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 01.08.2011 10:57

W pawlaczu w przedpokoju.
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 01.08.2011 15:13

BOLETUS napisał(a):Dacie radę. Dobrze by było aby kierowca jednak spał. Może coś na sen albo dwa piwka na godzinkę przed spaniem. (oczywiście nie w noc poprzedzająca wyjazd) :-).
My ruszamy do sąsiedniej miejscowosci Medici w sobotę (06 sierpień). Dziś sobie wydrukowałem czystą listę rzeczy, które zabieramy ze sobą. (mamy taką, opracowaną 2 lata temu i według niej pokujemy się w Polsce i w Chorwacji kiedy wracamy) Bardzo ułatwia sprawę. Jutro zaczniemy się powoli pakować. Bez pośpiechu. Będzie to robiła żona bo ma wolne (nauczycielka). Ja niestety pracuję i to do końca tygodnia. Tak wiec wyjazd z marszu.

Ja mam listę z forum i dodatkową z Casamundo, ale jakoś wszystko przygotowuję na żywioł, pewnie i tak się czegoś zapomni. Dziś ostatnie zakupy, a ponieważ ja też jestem nauczycielką, więc mimo, że mąż już na urlopie to też wszystko na mojej głowie, a on leży na kanapie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Lokva Rogoznica - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone