A jak Wasze przygotowania???
annte napisał(a):A jak Wasze przygotowania???
AndrzejJ. napisał(a):baak4 napisał(a):Interesuje mnie temperatura wody
Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła?
annte napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):baak4 napisał(a):Interesuje mnie temperatura wody
Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła?
Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?
AndrzejJ. napisał(a):,,Góra lodowa o powierzchni sięgającej nowojorskiego Manhattanu (prawie 60 km kwadratowych) przemieszcza się w kierunku chorwackiego wybrzeża. To fragment cztery razy większej lodowej wyspy, która oderwała się rok temu od grenlandzkiego lodowca.
Wcześniej góra lodowa miała 251 km kwadratowych, ale w drodze na Adriatyk nieco się już stopiła, oderwało się też od niej kilka mniejszych fragmentów, które przyciągają zaciekawionych turystów . Amatorzy zimnych kąpieli przybywają w tym celu z całego świata do Lokvy."
BOLETUS napisał(a):Dacie radę. Dobrze by było aby kierowca jednak spał. Może coś na sen albo dwa piwka na godzinkę przed spaniem. (oczywiście nie w noc poprzedzająca wyjazd).
My ruszamy do sąsiedniej miejscowosci Medici w sobotę (06 sierpień). Dziś sobie wydrukowałem czystą listę rzeczy, które zabieramy ze sobą. (mamy taką, opracowaną 2 lata temu i według niej pokujemy się w Polsce i w Chorwacji kiedy wracamy) Bardzo ułatwia sprawę. Jutro zaczniemy się powoli pakować. Bez pośpiechu. Będzie to robiła żona bo ma wolne (nauczycielka). Ja niestety pracuję i to do końca tygodnia. Tak wiec wyjazd z marszu.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne