Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lokva Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 25.07.2011 15:59

Został równiutki tydzień do wyjazdu! Już się nie mogę doczekać, ale jakoś nie mogę zebrać się do ostatnich przygotowań. Cały czas w rozjazdach :) No i znów zmieniły się nam plany. Jedziemy jednak na raz z ewentualnym noclegiem gdzieś na granicy Niemiec i Austrii ale czy to będzie parking czy jakiś motel to jeszcze nie wiemy, liczymy na spontaniczne rozwiązanie tej kwestii. Mąż już od kilku dni nastraja nawigację i studiuje mapy, ja zajmuję się całą resztą, a jak wiecie trochę tego jest :) Mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę, ale w sumie kiedyś ktoś mądry na tym forum napisał, że najważniejsze mieć pieniądze i o resztę się nie martwic :)
A jak Wasze przygotowania???
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 25.07.2011 16:21

w lesie :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.07.2011 20:37

baak4 napisał(a):Interesuje mnie temperatura wody :lol:

Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła? :D
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 07:56

annte napisał(a):A jak Wasze przygotowania???

Nam zostało do wyjazdu 12 dni. Jako, że jest to nasz 3 wyjazd, to podchodzimy do niego zupełnie inaczej niż np. do pierwszego. Dwa poprzednie wyjazdy zweryfikowały kwestię - co należy zabrać ze sobą. Napewno zabierzemy ze soba o jakies 50% mniej rzeczy - szczegolnie garderoby. Ale w zasadzie to nic się w związku z wyjazdem szczególnego w domu nie dzieje. Zacznie się dziać na 3 dni przed wyjazdem.
Wszystkim przypominam o ubezpieczeniu na czas całego wyjazdu. Może się przydać. Pozdrawiam.
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 26.07.2011 10:19

AndrzejJ. napisał(a):

Tam zawsze jest zimna woda.Przecież jedziesz się ochłodzić w upale ,a nie na ciepłe żródła? :D

Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 10:59

annte napisał(a):Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?

Przygotuj się na temperature pomiędzy 23 a 26 stopni Celsjusza. Dalej to jest zimna woda. :-)

Ale zimna przyjemniej :-)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.07.2011 11:24

annte napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Co to znaczy zimna woda? Bo w Polsce zimna to z 17 stopni C, a w Lokvie??? Mam nadzieję, że nie spada poniżej 20 st. C?

,,Góra lodowa o powierzchni sięgającej nowojorskiego Manhattanu (prawie 60 km kwadratowych) przemieszcza się w kierunku chorwackiego wybrzeża. To fragment cztery razy większej lodowej wyspy, która oderwała się rok temu od grenlandzkiego lodowca.
Wcześniej góra lodowa miała 251 km kwadratowych, ale w drodze na Adriatyk nieco się już stopiła, oderwało się też od niej kilka mniejszych fragmentów, które przyciągają zaciekawionych turystów . Amatorzy zimnych kąpieli przybywają w tym celu z całego świata do Lokvy." :wink:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 26.07.2011 11:32

Nie źle się zapowiada. Pociągnij temat dalej i skontaktuj sie z jakimś wydawcą.
Ostatnio edytowano 27.07.2011 09:18 przez BOLETUS, łącznie edytowano 1 raz
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 26.07.2011 23:29

AndrzejJ. napisał(a):,,Góra lodowa o powierzchni sięgającej nowojorskiego Manhattanu (prawie 60 km kwadratowych) przemieszcza się w kierunku chorwackiego wybrzeża. To fragment cztery razy większej lodowej wyspy, która oderwała się rok temu od grenlandzkiego lodowca.
Wcześniej góra lodowa miała 251 km kwadratowych, ale w drodze na Adriatyk nieco się już stopiła, oderwało się też od niej kilka mniejszych fragmentów, które przyciągają zaciekawionych turystów . Amatorzy zimnych kąpieli przybywają w tym celu z całego świata do Lokvy." :wink:

Ło matko, a miało być tak kameralnie :D
Iglaki
Autostopowicz
Halo halo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iglaki » 29.07.2011 21:38

No...to my się zwijamy. Za chwileczkę ruszamy:) Mamy byc w Lokvie 31.07. Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o ilości godzin spędzonych w samochodzie!!!Jeśli nadal macie ochotę na wspólny rejs ( i nas zabierzecie :wink: ) to czekamy na kontakt. Moj numer 663131809 (Ania). Jest nas pięcioro...+Bąbel:) Zostajemy w Lokvie do 7.08. Mam nadzieję, że do zobaczenia na miejscu, pozdrawiam
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 01.08.2011 10:16

W środę rano wyjazd, a my nadal w proszku! Dziś czuję już maksymalny poziom emocji i zaczynam wszystko przygotowywać do pakowania. Samochód już gotowy do podróży czeka na parkingu. Noc bezsenna przez ciągłe myśli o wyjeździe i tylko jedno drugiego pyta "śpisz???" :) "nie, myślę" :) Ech nie wiem jak przetrwam te nie całe dwa dni :)
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 01.08.2011 11:02

Dacie radę. Dobrze by było aby kierowca jednak spał. Może coś na sen albo dwa piwka na godzinkę przed spaniem. (oczywiście nie w noc poprzedzająca wyjazd) :-).
My ruszamy do sąsiedniej miejscowosci Medici w sobotę (06 sierpień). Dziś sobie wydrukowałem czystą listę rzeczy, które zabieramy ze sobą. (mamy taką, opracowaną 2 lata temu i według niej pokujemy się w Polsce i w Chorwacji kiedy wracamy) Bardzo ułatwia sprawę. Jutro zaczniemy się powoli pakować. Bez pośpiechu. Będzie to robiła żona bo ma wolne (nauczycielka). Ja niestety pracuję i to do końca tygodnia. Tak wiec wyjazd z marszu.
christo1250
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) christo1250 » 01.08.2011 11:17

Nienawidzę się pakować! A jutro wyjazd. Gdzie ta torba!?
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 01.08.2011 11:57

W pawlaczu w przedpokoju.
annte
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annte » 01.08.2011 16:13

BOLETUS napisał(a):Dacie radę. Dobrze by było aby kierowca jednak spał. Może coś na sen albo dwa piwka na godzinkę przed spaniem. (oczywiście nie w noc poprzedzająca wyjazd) :-).
My ruszamy do sąsiedniej miejscowosci Medici w sobotę (06 sierpień). Dziś sobie wydrukowałem czystą listę rzeczy, które zabieramy ze sobą. (mamy taką, opracowaną 2 lata temu i według niej pokujemy się w Polsce i w Chorwacji kiedy wracamy) Bardzo ułatwia sprawę. Jutro zaczniemy się powoli pakować. Bez pośpiechu. Będzie to robiła żona bo ma wolne (nauczycielka). Ja niestety pracuję i to do końca tygodnia. Tak wiec wyjazd z marszu.

Ja mam listę z forum i dodatkową z Casamundo, ale jakoś wszystko przygotowuję na żywioł, pewnie i tak się czegoś zapomni. Dziś ostatnie zakupy, a ponieważ ja też jestem nauczycielką, więc mimo, że mąż już na urlopie to też wszystko na mojej głowie, a on leży na kanapie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Lokva Rogoznica - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies